Maandag Oceaandag – met vandaag: Seaspiracy

Ondanks dat velen van jullie door de pandemie wellicht minder (verre) duiken hebben gemaakt dan normaal, willen we ons met jullie blijven verdiepen in de mooie wereld van de oceaan. Daarom zal Sea First vanaf nu elke maand een duikje met jullie nemen in een actueel oceaan-gerelateerd topic. Misschien is de waterige wereld van onze aardbol wel recentelijk op je beeldscherm verschenen in de vorm van een Netflix en (niet zo) Chill: Seaspiracy. Onlangs bracht Netflix deze provocerende documentaire uit en werden miljoenen mensen wereldwijd geconfronteerd met pijnlijke beelden en een zorgelijke boodschap: het staat er slecht voor met onze oceaan. Daar waar de plastic problematiek inmiddels al veel aandacht heeft gekregen, weten mensen over het algemeen minder over de wisselwerking tussen klimaat en oceaan. Seaspiracy focust op de menselijke impact op de vernietiging van alles wat leeft in de wondere onderwaterwereld. Na het zien van de documentaire vragen veel mensen zich af: wil ik nog wel vis eten, als ik om mijn gezondheid en de gezondheid van het leven op deze planeet geef? Volgt nu misschien na Mei-Rookvrij en Mei-Alcoholvrij ook Mei-Visvrij?
nDe spraakmakende documentaire zorgde in elk geval voor uiteenlopende reacties: van irritatie tot inspiratie, veel belanghebbenden deelden hun visie op Seaspiracy. Op sociale media verschenen veel reacties van geschrokken mensen die hun consumptiegedrag aan willen passen na het zien van deze beelden. Logischerwijs reageerde de visindustrie ook geschrokken, en claimen bedrijven dat de documentaire misleidend is. Als oceaanliefhebbers kunnen we alleen maar blij zijn met de aandacht die het genereert, en zoals wij dat zien is dat hoognodig. Sea First heeft daarom een artikel gewijd aan een aantal belangrijke kernpunten die Seaspiracy naar voren brengt. Kijk op onze website voor meer achtergrondinformatie over de thema’s die in Seaspiracy naar voren komen, en lees ons artikel hier.
n
nEn natuurlijk zijn we benieuwd: hebben jullie de film al gezien? Hoe reageren jullie op het zien van deze beelden? Hebben jullie zelf al acties opgestart om mensen meer bewust te maken over het belang van de oceaan en onze uitdagingen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *