Aantal vragen over Marsa Alam en liveaboards

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  #16
  Beste cindy,
  Ik kom net terug van een weekje live aboard met de blue pearl. Ik heb de brothers/daedalus/elphistone route gedaan, in 1 woord geweldig.
  Echter is een aandachtspunt wel de stroming en eventueel de golven. Of je daar na 50 duiken aan toe ben (dat is de vereiste) is denk ik per persoon verschillend.
  Mijn vriendin had ook 50 gelogde duiken en heeft het prima gedaan.

  Dit was onze eerste liveaboard en voor ons staat het vast, dit gaan we zeker vaker doen.
  We hebben een aantal jaren geleden dagtrips gedaan met de boot vanaf hurghada, maar dit is totaal niet te vergelijken.
  op brothers en daedalus hebben we zoveel meer gezien (hammerhaaien, white tips, reef sharks, silky sharks, barracudas, schildpad, en napoleons).
  Als afsluiter hebben we ook nog een dolfijn gezien op elphistone.

  Daarbuiten was het eten aan boord lekker en is het een echte doe vakantie.
  heel de vakantie bestaat uit duiken/eten/slapen en hier en daar wat praten over duiken.
  De vakantie is wel vermoeiend maar wij vonden het zeker de moeite waard.

  Hopelijk heb je iets aan deze informatie!
  Last edited by Preach1988; 26-04-15, 14:06.

  Comment


   #17
   Ik kan de Emperor vloot en de Blue Pearl vloot Aanraden. Zijn beide goede organisaties met goede boten en gidsen.

   En voor de regel van 50 minimale gelogde duiken. Daar kom je zo aan als je eerst nog een week een hotel boekt en 3 duiken per dag maakt.

   Heel veel plezier.
   keep diving

   Comment


    #18
    Bedankt voor alle input, zijn er nog niet helemaal uit wat we nu gaan doen, zijn inderdaad wel wat punten genoemd waar ik over na wil denken. Ik denk dat het sowieso wel Marsa Alam gaat worden, maar weet nog niet wat we met de live aboard gaan doen. Misschien inderdaad eerst beter om nog wat meer duiken te loggen en wil graag de specialty stromingsduiken gaan doen. Ik laat nog wel weten wat het geworden is, thanks!

    Comment


     #19
     Nou vakantie geboekt. Na wat gelezen te hebben hier op het forum voor het Brayka Bay gegaan omdat deze een mooi huisrif schijnt te hebben. Ik twijfel nog of ik de stromingsduik specialty in Egypte wil doen of dat ik ervoor ga kiezen om me hier in Nederland bij een vereniging in Almere aan ga sluiten en hem hier te gaan doen aangezien de meeste mensen niet veel goeds te vertellen hebben over de duikscholen in Egypte. Maar goed, besloten om op Elphistone vanuit het resort te gaan duiken, ik durf het niet aan om gelijk 2 weken op een bood te gaan zitten. Verder klonk Dolpin-house ook wel goed om te gaan duiken. We gaan het zien

     Comment


      #20
      Wees je er van bewust dat er flinke stroming kan staan bij Eplhinstone. Ook bij de andere riffen kan er stroming staan. Niet om je te ontmoedigen, maar het zou zonde zijn als je een dag kwijt bent en niet durft te duiken vanwege stroming.

      Ik ben twee maal ietsjes zuidelijker geweest. De huisriffen zijn erg mooi daar. Wat mij betreft mooier dan Elphinstone, maar da's mijn mening. Lekker relaxed duiken op de huisriffen vond ik mooier dan met de boot er op uit.

      Comment

      Working...
      X