Duikvakantie Egypte

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Duikvakantie Egypte

  In het najaar van dit jaar wil ik graag een duikvakantie doen in Egypte. Maar wat zijn de mooiste plekken om te duiken en wat is de beste manier van duiken? Ik wil iets meer dan een week weg en veel variatie in de duiken. Per dag 2 tot 3 duiken. Ik heb al wat aardig wat duiken achter de rug, bijna allemaal in AziŽ en Nederland, maar ben nog nooit in Egypte geweest. Ik zou graag wat tips willen.

  Iedereen hoor ik over Sharm El Sheikh, maar ik hoor ook goede verhalen over Marsa Alam. Sharm El Sheikh lijkt me iets te toeristisch, maar misschien valt dit wel mee in september/oktober, maar misschien heb ik een prachtige plek over het hoofd gezien? Ook lees ik over Lifeboats. Kan je duikreizen met een lifeboat regelen via de duikscholen daar, of kan je dat beter in Nederland al regelen? Misschien is een lifeboat niet nodig omdat de divesites op relatief korte afstand bereikbaar zijn? Wat zijn goede opperators/duikscholen in die plekken en wat kost duiken in egypte? Ik wil eigenlijk alleen maar fundives doen, maar als ik zin heb misschien ook wel een extra certificaat halen.

  Graag lees ik jullie ervaringen en adviezen. Alvast bedankt!

  Gr, Skatatnist

  #2
  September/oktober is topseizoen in Egypte, liveaboards zullen eerder allemaal vol zitten dan dat je dat ter plekke nog geregeld krijgt.
  Daarnaast varen ze vrijwel allemaal voor een week uit, dus als jij "iets meer dan een week" weg wilt, dan heb je maar weinig dagen buiten die week over lijkt me. Emperor heeft goede boten in elk geval.
  Ik ben zelf vorig jaar bij El Quesir geweest, Roots Luxury Camp, die kan ik zeker aanraden. Nonlimit huisrifduiken en begeleide duiken vanaf de kant of met zodiac / boot.
  Marsa Alam is ook mooi, Sharm is inderdaad erg toeristisch.

  Comment


   #3
   Als je bij de zoekfunctie op DF "Egypte" ingeeft dan krijg je aardig wat leesvoer.

   Ik ben zelf jaren terug naar Marsa Shagra geweest, ook non limit kantduiken en de mogelijkheid om met een vrachtauto, danwel zodiak wat verder van het huisrif te duiken. Mooie duiken destijds.

   Tevens liveaboards vanuit Marsa Alam gedaan, wel alles van te voren in Nederland geboekt.
   Keep your head cool, keep it under water!

   Comment


    #4
    Hangt af van wat je zoekt. Kantduiken of bootduiken? Huisrif of niet? Vermaak en nachtleven of liever wat kleiner en relaxter?
    Zelf erg goede ervaringen met Dahab. Duiken op ieder niveau, veel kantduiken maat bootduiken mogelijk en erg relaxed.
    Last edited by kaatje; 04-03-15, 13:18. Reason: autocorrect maakt van bootduiken 'botteriken'?! Hoe ik dat moet zien weet ik niet maar wel even verbeteren.

    Comment


     #5
     TGI diving (Gorgonia beach resort) biedt veel mogelijkheden. Kantduiken, bootduiken etc. En een prima accomodatie ten zuiden van Marsa Alam.
     ... daar moet ik eens diep over nadenken...

     Comment


      #6
      Ik ga zelf van 7-14 november op een Live Aboard Egypte Noord Route met DC Wobbegong. Je zou daar een paar dagen aan vast kunnen plakken op Roots Camp want deze LA wordt vanuit Roots georganiseerd. Op de Live Aboard zijn nog drie plaatsen over, als je interesse hebt laat het maar weten!

      Comment

      Working...
      X