Announcement

Collapse
No announcement yet.

Welke duiklocaties en duikscholen in Thailand?

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #16
  Originally posted by Blokland View Post
  Hallo Arianne, onze Thaise (duik)ervaringen beperken zich tot Koh Lanta. Ongetwijfeld zullen er veel meer mooie plekken en duiksites zijn dan alleen maar rond Koh Lanta. Alleen zijn wij daar niet geweest en kan ik daar dus ook niks over vertellen. De duikplekken liggen daar zo’n 30 tot 120 minuten varen vandaan waaronder ook de plekken rond Koh Phiphi, omdat de zeebodem rond Koh Lanta zelf eigenlijk alleen maar uit zand bestaat. Dus geen kantduiken. Maar eenmaal op de duikplekken aangekomen kan je alle moois tegenkomen. Echt enorme scholen vis en van zeepaardje tot Walvishaai. Wij hebben daar in totaal zo’n 60 duiken gemaakt en ze waren allemaal mooi. Sommige zelfs heeeel erg mooi !
  Afgelopen februari zijn Marion en ik voor de 3e keer naar Lanta geweest, deze keer een maand lang. De eerste 2 keer zijn we telkens 2 weken geweest en was het ook echt een duikvakantie waarbij we voor ons doen dan ook veel wilden duiken. De laatste keer was ook gelijk een maandje “chillen” en hebben we alles bij elkaar maar een duik of 15 gemaakt……..de relaxte sfeer van het eiland had ons goed te pakken. De Thai zelf zijn er ook allemaal erg vriendelijk en de sfeer is echt gemoedelijk.
  In het stadje Saladan zitten een paar goede duikscholen, maar wij hebben daar altijd alle duiken met de duikschool van de nederlandse Lisa Bier en haar vriend Lars gedaan. Naar onze mening een goed duikcentrum met een goede ruime snelle door Lars zelf gebouwde boot. Het is ons altijd erg goed bevallen daar. Zij heeft daar samen met Lars de duikschool Andaman Dive Adventure (ADA) opgezet. Een goed geregeld Duikcentrum met een prettige sfeer waar ze er alles aan doen om het iedereen zo veel mogelijk naar de zin te maken met vriendelijk en kundig personeel.
  Wij hebben alle keren reis en verblijf zelf geregeld (met hulp en raad van Lisa) . De vluchten steeds met Thai-Airways vanaf Brussel direct naar Krabi airport met een korte overstap op Bangkok. Verblijf via internet zelf geregeld. Accomodaties in alle prijsklassen en restaurantjes en de echte lokale eettentjes zijn er tientallen te vinden tussen de hoofdweg en de kust . Allemaal op max.10 minuten lopen van de stranden.
  Nogmaals, er zijn vast vééél meer en ook vééél mooiere Thaise bestemmingen maar daar kan ik niks over zeggen. Ik kan Koh Lanta in ieder geval zeer aan raden, wij zijn er een beetje verliefd op geworden...
  Mocht je meer info willen kan je een PM sturen.

  Groeten, Daan Blokland
  "er zijn vast vééél meer en ook vééél mooiere Thaise bestemmingen"

  Niet echt. Richelieu Rock en Koh Tachai zijn heel mooi, maar op een goede dag zijn ook Hin Daenjhg en Hin Muang prachtig duiken, en op een slechte dag nog steeds erg mooi. En Koh Haa kan ook schitterend zijn. Deze 3 duikplekken zijn op dagtrips alleen vanuit Lanta te bereiken of per liveaboard.
  Nederlandstalig duikcentrum op Phuket
  Duiken Similans

  Comment


  • #17
   Helemaal waar Phuket Scuba, op onze eerste keer Hin Daeng verrast worden door een passerende Whaleshark !!
   <https://www.youtube.com/watch?v=k-O1F5ZW3oQ&index=8&list=FLsBltb19XccYV1eMgjWm9tw>
   Dat vergeet je nooit meer. Afgelopen februari toen we daar een maandje heerlijk "time-out" hadden genomen zijn er daar ook bijna elke dag Manta's gezien. Alleen niet op onze duiktrips.....
   Last edited by Blokland; 09-10-17, 18:58.

   Comment

   Working...
   X