Duiken met een fysieke of geestelijke beperking met IAHD

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  #16
  Re: Duiken met een fysieke of geestelijke beperking met IAHD

  dubbel 12.... dan wordt t tijd voor moderne hulpmiddelen, een Airkick op de boot!
  Duukze, Aike
  GDFD-9 23 - 25 juni 2017 meer info ---> http://www.duukn.nl/gdfd
  http://www.duukn.nl

  Comment


   #17
   Hahaha kicken zie je muisje al vliegen.

   Comment


    #18
    Re: Duiken met een fysieke of geestelijke beperking met IAHD

    Originally posted by DuikForum View Post
    Duiken is voor iedereen, ook voor mensen met een fysieke of geestelijke beperking. Dat bewijst een organisatie zoals de IAHD. IAHD heeft als doel het promoten, ontwikkelen en uitvoeren van scuba duikopleidingen voor mensen met een lichamelijke en/of (lichte)geestelijke beperking en voor instructeurs die mensen met een beperking willen opleiden. Wat drijft een man zoals Gerard Oijnhausen, de bezielende kracht achter IAHD?
    Leuk !
    In ons land (B) is er reeds sinds de jaren '80 een Wet Wheels-werking die zich toespitst op het leren duiken van duikers met een fysische handicap, en reeds opgeleide gewone duikers (en instructeurs) leren duiken met duikers met diverse fysische handicaps. De originele Wet Wheels-werking is opgestart door dr. Tino Balestra (professor/arts aan de ULB, en nadien en momenteel tevens DAN Europe VP Research&Education) wiens tweelingbroer Claudio op 20-jarige leeftijd heel ernstig gehandicapt (volledig parapleeg en zware verlammingen aan de bovenste ledematen) is geraakt in een ongeval en Tino wou dan in de jaren '80 zijn broer leren duiken, en samen met hem duiken. D'er was op dat moment eigenlijk geen of amper medische kennis/inzichten ivm duiken en handicaps en daar is dan heel wat onderzoek (medisch, maar ook praktisch) naar gevoerd. Tino heeft dan in de jaren '80 de eerste originele Wet Wheels-duikclub/school opgericht in Ukkel en begin jaren '90 is dan binnen de schoot van de NELOS de eerste NELOS Wet Wheels-club/opleidingscentrum opgericht, de Antwerp Wet Wheels, tesamen met de Commissie Duikers met een Handicap die heel actief is geworden op dat vlak en we hebben momenteel een 10-tal Wet Wheels-opleidingscentra/clubs in het Vlaamse landsgedeelte (en een tijdje geleden hebben we vanuit onze Commissie ook het WW-gebeuren mee helpen opstarten in het Waalse landsgedeelte).

    Wij leiden mensen met diverse fysische handicaps (paraplegen, hemiplegen, amputaties, protheses, diverse aangeboren of door ongevallen of ziekte verworven fysische handicaps en/of motorische beperkingen, MS, blinden, enz.) op om goed en veilig te leren duiken binnen hun beperkingen en alles wat ze niet zelf kunnen of goed genoeg kunnen (v.b. bediening trimvest, t.e.m. zelfs hulp bij de oren klaren en bril leegblazen enz.) moet dan worden opgevangen door de gepaste begeleiding van mededuikers en eventueel speciaal daarvoor opgeleide Wet Wheels-Begeleiders en Gespecialiseerd Begeleiders. Niet alleen qua begeleiding/buddies wordt telkens "op maat" van de specifieke duiker en handicaps/beperkingen de meest optimale oplossing gezocht, ook qua duikmateriaal en materiaalconfiguratie en manieren van in/uit het water geraken en meestal in het water materiaal aan/uitdoen enz. zoeken we case by case naar de juiste oplossingen zodat het comfort en de veiligheid en het samen genieten van de onderwaterwereld optimaal is! Onze brevetten, zowel die van de Wet Wheelers als van de opgeleide begeleiders zijn wereldwijd erkende CMAS-brevetten, en we gaan met onze Wet Wheelers ook regelmatig duiken in "onze wateren" (zowel de Belgische zandputten en steengroeven als diverse duikstekken in de Oosterschelde en Grevelingen, en we gaan met hen ook op duikreis naar v.b. de Rode Zee en aanverwante).


    Zie http://wiki.nelos.be/index.php/Commi...t_een_Handicap voor meer info over onze WW-werking... en zie v.b. http://www.torpedo.be/weetjes.html#WW voor wat praktische aanpassingen/hulpmiddelen voor duikers met een handicap.
    Afhankelijk van de beperkingen van de Wet Wheeler kan het best zijn dat die onderwater er wel eens "anders" uitziet...    Wie zin heeft om het allemaal eens van dichterbij te bekijken in openwater... nu zaterdag 03/09 hebben we onze 5de NELOS Wet Wheels Duikdag in het Zilvermeer in Mol (en ook andere jaren hebben onze NL-se collega's van v.b. Frans Lobbe deelgenomen), zie http://www.wet-wheels.be/WW-duikdag/
    Last edited by Luc Dupas; 27-08-11, 05:32.
    Er zijn geen oninteressante dingen boven en onder water...

    Comment


     #19
     Re: Duiken met een fysieke of geestelijke beperking met IAHD

     Originally posted by Eaglez_mr2 View Post
     dubbel 12.... dan wordt t tijd voor moderne hulpmiddelen, een Airkick op de boot!
     Ik heb het vermoeden dat deze voor mij wel erg groot is en hoe neem ik dat ding mee

     Comment


      #20
      Als wij jou daar mee mogen wegschieten regelen wij dat ding :P

      Comment


       #21
       Re: Duiken met een fysieke of geestelijke beperking met IAHD

       Tuuuuuuuuuuuuuuurlijk, GAAAAAAAAAAAAAAAAAAF, wel een kussentje erbij meenemen hoor

       Comment


        #22
        Hallo nog wensen ook :P

        Comment


         #23
         Re: Duiken met een fysieke of geestelijke beperking met IAHD

         oke, neem ik zelluf wel een kussssssssssssssssssssentje mee

         Comment

         Working...
         X