Announcement

Collapse
No announcement yet.

Ervaringen opleidingen Noord-Brabant

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #16
  Pro plugs zou ik alleen gebruiken in overleg met een deskundige. Zeker geperforeerde trommelvliezen vragen een extra check voor je gaat duiken!
  In Rijen zit Frank Tofield (fit2dive), daar zou je eens kunnen informeren.
  ... daar moet ik eens diep over nadenken...

  Comment


  • #17
   geert h Er zijn meerdere duikartsen in Brabant te vinden naast Frank is bijvoorbeeld Maaike waarschijnlijk kun je er nog wel meer vinden op de website van duikgeneeskunde.

   Daarnaast lees ik op een KNO site het volgende:
   • mijn trommelvlies is een keer geperforeerd bij het duiken, hoe nu verder?
    In alle gevallen mag niet gedoken worden met een gaatje in het trommelvlies. Bij de beginnende duiker dient nader onderzoek worden verricht naar de oorzaak. Bij voorkeur door een duik-KNO-arts. Bij de ervaren duiker mag gesteld worden, dat deze ervaring alleen mogelijk is geweest bij een goede functie van de buis van Eustachius. Er moet dus een incident zijn geweest, waardoor het klaren is geblokkeerd. Dit moet wel uitgezocht worden. Bij ervaren duikers is het bespreekbaar om het trommelvlies operatief te herstellen en te verstevigen. Het neusslijmvlies en zo de functie van de buis van Eustachius kan weer tot rust komen door een duik-pauze, door het gebruik van steroid neussprays. Er zijn nog meer behandelmogelijkheden, die kunnen worden geadviseerd door een KNO-arts met duikexpertise.
   • duiken met oordopjes?
    Dit wordt niet aangeraden door de NVD (Ned. Ver Duikartsen). Er bestaat onvoldoende bewijs van veilig effect, klaringsproblemen zijn zeer divers en de mogelijke risico's/gevaren zijn te groot. Een speciale duikbril met drukregulering voor de oren, de Pro-Ear 2000 is een mogelijke oplossing voor de ervaren duiker. Maar ook hier kleven risico's aan.
   Bron

   Balen voor je vriendin....

   Comment

   Working...
   X