Announcement

Collapse
No announcement yet.

Ongeval Siegburg

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Ongeval Siegburg

  Click image for larger version

Name:	siegburg.jpg
Views:	1
Size:	36.4 KB
ID:	1853724
  In Oktopus / Dive4Life in Siegburg (D) is een rebreather in brand gevlogen bij het opbouwen. Eén jongen is lichtgewond, één man is met verwondingen naar een ziekenhuis gebracht dat gespecialiseerd is in brandwonden. Enkele bronnen in de Duitse taal:
  www1.wdr.de
  www.express.de
  www.ksta.de

  Aanvankelijk was er sprake van een explosie, daarna werd duidelijk dat het om een steekvlam veroorzaakt door zuurstof ging:
  Möglicherweise war der „Druckgefäßzerknall“, wie das Geschehen von Glatz beschrieben wurde, durch eine Fehlbedienung des Geräts, das mit einer Kalipatrone betrieben wird, oder eine Fettbildung an einer Sauerstoffarmatur verursacht worden. Doch das sind zunächst Vermutungen.
  .

 • #2
  Op bild.de staat dit:
  Laut Feuerwehr soll eine Taucher-Sauerstoffflasche detoniert sein – vermutlich durch unsachgemäßen Gebrauch! Durch die Stichflamme und die enorme Druckwelle wurden auch Teile der Einrichtung zerstört.
  Luister naar je gevoel en volg dat.

  Comment


  • #3
   http://www.bild.de/regional/koeln/ko...0392.bild.html

   Alleen de fles dus volgens dit artikel.
   Luister naar je gevoel en volg dat.

   Comment


   • #4
    Een duikmaatje van ons gaat hier morgen weer duiken en dat gaat door.
    Ben benieuwd wat de gevolgen zullen zijn voor bezoekers. Ze hebben daar eigen flessen maar je hebt daar altijd mogen duiken met je eigen flessen. Zelfs vullen is geen probleem als ze qua keur maar voldoen aan de duitse normen.

    Comment


    • #5
     Heftig. In januari heb ik er nog gedoken. De sfeer en alles vond ik wel prettig.
     Ik vraag me af of het nodig is de regels hiervoor aan te passen. Een ongeluk kan altijd gebeuren. Dit heeft voor zover ik het begrijp te maken met het aansluiten van een fles. Of die nu van jezelf of van het DC is maakt in mijn ogen geen verschil.

     Comment


     • #6
      Mee eens, ik probeer meer aan te geven hoe ze tot op heden om gingen met mensen die hun eigen spullen willen gebruiken. Bij verschillende andere duiktorens wordt dit namelijk anders benaderd.

      Comment

      Working...
      X