Instructeursbevoegdheden ineens verdwenen???

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Instructeursbevoegdheden ineens verdwenen???

  Wat is er gebeurd?

  In 1998 ben ik bij het NOB 2* instructeur geworden. Dat was nog in de tijd dat de opleidingen niet modulair werden gegeven. Je had dikke instructieboeken waar alles, maar dan ook alles in stond. Dus ook uitgebreid droogpakduiken, biologie e.d.

  In 2005 ging alle opleidingen op de schop en werd alles modulair. Ook de instructeursopleidingen en de daarbij horende bevoegdheden werden vereenvoudigd. Daar het NOB niet goed wist wat ze met de "oude" 2* instructeurs moesten, die een gedegen, langdurige en uitgebreide opleiding hadden gehad, werden deze 'verheven" tot 2* instructeur-trainer. Uiteraard moesten er nog wel de nodige bijscholingen (= ) gevolgd worden. Ook werden er diverse zaken uit de opleidingen gehaald en omgevormd tot specialisaties. Afgesproken werd dat alle toenmalige 2* instructeur-trainers deze specialisaties gewoon zouden mogen geven. Want deze hadden ze al lang gehad in hun opleidingen. Behalve uiteraard Nitrox, grotduiken en archeologie. Tot zover niets aan de hand.

  In de afgelopen jaren heb ik dus diverse specialisaties gegeven en de daarbij behorende brevetten geregistreerd bij het NOB. Zonder problemen. De laatste waren in 2014, namelijk de specialisatie Biologie Basis. Daarna was het even stil, want de gehele vereniging was voorzien van de nodige specialisaties.

  Toen kwam het bericht dat de workshop "Biologie Wereldwijd" in aantocht is. En daar wil ik graag aan meedoen. Maar wat blijkt nu....... Omdat het NOB nooit de afspraak heeft geregistreerd dat ik de module Biologie Basis mag geven (en de brevetten mag aftekenen) mag ik NIET meedoen. Want volgens het systeem heb ik geen Biologie Basis. Op mijn verwonderde reactie dat ik 2 jaar geleden nog deze specialisatie hebt gegeven en het brevetten hebt geregistreerd krijg ik te horen dat het nu niet meer mogelijk is. Want ze hebben een nieuw systeem en daar staat het niet in.

  Oftewel ik mag, zonder enige waarschuwing of info van het NOB, ineens niet meer de Specialisatie Biologie Basis geven terwijl ik dat vanaf 2005 wel gewoon hebt mogen doen.
  Oftewel ik word enorm genaaid door het NOB en hun nieuw systeem.

  Zijn er meer instructeurs die hier tegen aan lopen? Zodat wij ons kunnen verenigen en zo zorgen dat wij onze bevoegdheden gewoon kunnen houden?

  mvg,
  Anja Blonk
  Dordrecht

  #2
  Anja.
  In mijn NOB drop venster mijn uitgegeven brevetten staat op datum waar neer en aan wie jij het brevet biologie basis hebt gegeven.
  Dus die gegevens zijn er wel degelijk. Met de logboek nummers er bij kan de NOB dit zelf ook controleren/
  Succes.

  Comment


   #3
   Beste Nobody,

   Dat klopt helemaal! En daar staat ook dat ik brevetten Biologie hebt afgegeven. Maar nu zegt het NOB dat dit vanaf heden niet meer mag/kan omdat het brevet biologie basis niet in hun systeem staat geregistreerd bij mijn naam. En dat komt omdat het vroeger IN de opleidingen zat en geen specialisatie was. Dus pakken ze wel degelijk een bevoegdheid af, ondanks bewijs dat ik de bevoegdheid wel heb (gehad). Omdat het niet in hun "nieuw" systeem staat.

   En hier zijn ze heel vasthoudend.

   Comment


    #4
    Anja
    Wonderlijk verhaal. Zou betekenen dat de biologie brevetten die jij hebt uitgegeven niet geldig zijn voor jouw cursisten.
    Heb in het verleden iets dergelijks meegemaakt met de fotografie specialty die van analoog omgezet was in digitale fotografie.
    Was ik ook een bevoegdheid kwijt. Oplossing was er lag nog een brevet kaart en een bevriende instructeur die deze voor mij heeft ingevoerd. Bevoegdheid weer terug.
    Simpel

    Comment


     #5
     Nu, ze zijn over de brug gekomen. de biologie basis is mij toch toegekend en ik mag deze gewoon blijven geven. Hun systeem klopte toch niet helemaal.........

     Comment


      #6
      Mooie oplossing succes er mee!

      Comment


       #7
       Jammer dat jehet eerst online openbaar moet maken. Maar gelukkig is het geregeld.

       Ik heb gow en adv nitrox opgegeven. Veel nob verenigingen zijn vies van commercieel en dus willen ze geen essentials of commercieel adv nitrox. Hoewel gow niets , maar dan ook niets met grotduiken te maken heeft kun je er een leerzame algemene vaardigheden specialty van maken. Als instr moet je boven de stof staan, maar zelfs full cave instr oc en cc betekent 4 dagen op cursus moeten ( en er nog 175 euro voor betalen en 2 cursisten meenemen die 135 betalen) voor een specialty wat echt eenvoudiger is dan daadwerkelijk met onervaren grotduikers een grot ingaan. Dus dan niet. Ik kan commercieel een goed alternatief bieden. Hoewel een aantal bij de nob achter mij staan wordt het toch tegengehouden. Een it mag best mijn vaardigheden beoordelen, maar er zijn grenzen.
       Luister naar je gevoel en volg dat.

       Comment

       Working...
       X