Announcement

Collapse
No announcement yet.

Iemand ervaring met Otocalmine of welke druppels gebruiken jullie?

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Iemand ervaring met Otocalmine of welke druppels gebruiken jullie?

  Hoi allemaal,

  binnenkort mag ik weer naar Egypte op Livaboard, veel zin in maar na 2-3 dagen met elk 3-4 duiken beginnen mijn binnenoortjes wel geiriteerd te geraken... mijn arts heet Otocalmine, zit 2% lidoca´ne in, voorgeschreven, wie heeft hier ervaring mee?
  Nog andere opties?

  #2
  Keep it simple... http://www.torpedo.be/tips.html#oorhygiene
  Er zijn geen oninteressante dingen boven en onder water...

  Comment


   #3
   Verhaal komt me bekent voor Luc. Heb het al eens gelezen lang geleden. ........'proper' water....vind dat altijd zo mooi zo'n zuidelijke omschrijving. ha ha ha.

   Comment


    #4
    Misschien niet helemaal de "bedoeling", maar in Otal kan je bij zowat elke drogist Otal krijgen. Een breed spectrum antibiotica die echt ontzettend goed helpt; zelfs bij knallende oorontsteking en 1x druppelen voor het naar bed gaan slaap je goed en heb je 's morgens nergens meer last van.

    PS, het is wel antibiotica, dus wel heel verstandig om de "kuur" ook af te maken en niet eenmalig te druppelen en dan te stoppen omdat je geen pijn meer hebt.
    Always remember, the more idiot-proof you make something, they'll just keep coming up with better idiots!

    Comment


     #5
     Voor de een helpt 't ene, voor de andere het andere... soms is beter 'rust' te houden met het oor en er niks aan te doen. Druppels zou ik alleen op advies van een (duik-)arts gebruiken.

     Oren goed uitspoelen na de duik (met douchekop of zo) helpt bij mij zelf heel goed om ge´rriteerde en ontstoken oren te voorkomen. Het "sportdop" flesje bij Luc op de site vind ik een aardige tip voor als je geen douchekop bij de hand hebt.
     Waoter!? Da's vur de kikvorschen!

     Comment


      #6
      Ik neem altijd een flinke injectiespuit mee. Vullen met warm water en na iedere duik ieder oor 2 maal doorspoelen. Doe ik het niet is het na 3 duiken in 2 dagen gedaan. Douchekop helpt bij mij niet helaas.
      gr. Frank

      Comment


       #7
       gewoon azijn en alcohol mengen. Kost niets en werkt prima.
       Luister naar je gevoel en volg dat.

       Comment

       Working...
       X