Duikverslagen zoet 2019

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  #31
  Het blauwe meer ben ik ook eens geweest met de metaaldetector. Gedoken op de rand zo'n 7 m diep. Daar had ik een tas vol met volle bierblikjes opgeraapt. Volle (afgesloten) blikjes hebben een luchtbel waardoor ze vaak rechtop blijven staan. Had het zo druk met blikjes rapen ,dat ik haast niet aan het zoeken ben toegekomen. Alle blikjes weggegeven aan de jongens achter de kassa. Die waren er maar wat blij mee. Weer leuke verslagen Wijnand !!

  Comment


   #32
   Dan was er gisteren wel meer leven te zien in de Toolenburger Plas. Het was de afsluiting van het buitenwaterseizoen met de club. Het plan was om 'de bus' te zoeken. Hierachter is namelijk een soort rand, en als je daar overheen gaat kom je in een gebied waar vaak kreeften te vinden zijn, die wilde ik wel bekijken. Op de heenweg was de bus niet te vinden, deze wordt al oefenobject gebruikt door de brandweer en wordt daardoor nog weleens verplaatst.
   Wel zaten er rond het afstervende groen gigantische scholen jonge baarzen. Af en toe zwom er een iets groter exemplaar tussen, maar het was nog steeds klein allemaal. Wel prachtig om te zien en een hoop leven. Verder de nodige grondels, hiervan ook een hoop kleine / jonge exemplaren te zien. De kreeften kwamen we ook tegen, precies waar we verwachtten. Op de terugweg alsnog de bus gevonden, hier heeft momenteel een grote snoek haar domein gevonden.
   Op een meter of drie diepte doken we langs al het groen weer terug naar de instap. Al met al een lekkere duik van 25 minuten, waarbij we behoorlijk wat hebben gezien.

   Comment


    #33
    Dat klinkt een stuk beter Jan. Ach, het was geen slechte duik in de Spiegelplas, in ieder geval goed zicht, maar beetje saai.

    Blauwe Meer ben ik 1 keer in het zomerseizoen geweest. Heb toen wel gedoken, maar werd verteld dat ze het liever niet wilden tussen de gewone zwemmers. Daarom ga ik, als ik daar heel incidenteel kom, altijd in het naseizoen en in dat hoekje achteraan. Niet vermeld, maar die duik heb ik een verloren snorkel gescoord. :-)
    Sabaai dii
    http://www.wvlierhuis.nl/Wijnands_du.../Over_mij.html

    Comment


     #34
     Door de opkomst van de grondels in veel duikplassen, verdwijnen daar veel insecten en weekdiersoorten. De Zuwe bij Kortenhoef is misschien niet de meest aantrekkelijke duikplas vanwege het zicht en het stof, maar daar is nog wel veel van dat kleine spul te vinden. Lekker half uurtje ondiep zoeken:
     http://www.wvlierhuis.nl/Wijnands_du..._strandje.html


     de moerasslak Viviparus viviparus zie je niet meer op veel plekken, maar op deze locatie zijn ze nog algemeen
     Sabaai dii
     http://www.wvlierhuis.nl/Wijnands_du.../Over_mij.html

     Comment

     Working...
     X