Nohoch Nah Chich

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Nohoch Nah Chich

  Mijn eerste duik in Mexico was ook in cenote Nohoch. Nu zijn we er al weer enige dagen en eigenlijk is deze grot zo mooi dat we eigenlijk nog wel een keer willen gaan. Of nemen we Nariz? Dat is hetzelfde stelsel, maar een andere ingang. Nee, we kunnen prima nog een keer Nohoch doen.

  De weg er naartoe is nog steeds net zo slecht, tja, we hadden ook niet anders verwacht. Rustig hobbelen we superlangzaam richting de cenote. Inmiddels zijn we aan de slechte wegen gewend. Daar aangekomen worden we begroet door diverse honden. Gezellig. We betalen de 250 pesos entreegeld
  Bij de 'banos', wc's lopen wederom leguanen rond, LEUK. Dus die worden ook op de foto gezet.


  Daarna is het toch echt tijd om weer te gaan duiken. Dus omkleden en plonzen.
  We zijn begonnen op Parkers Line en van daaruit hebben we nog een aantal jumps gepakt. Toen we weer terug waren hadden we nog gas genoeg om ook nog een stuk downstream te gaan. Hier hebben we ook nog even gekeken. Een volgende keer wordt dit absoluut langer. Of wordt dit gewoon het hoofddoel van de duik. Al met al duiken we toch 3 uur. Heerlijk.

  Als we wegrijden zien we ineens een megaspin lopen. Dus snel gestopt, uit de auto gesprongen en hup foto gemaakt. Een onschuldige 'red rump tarantula'. Maar groot dat ze zijn. Genieten hier hoor. Ook boven water. De 2 jaguarundi's zijn helaas te schuw om op de foto te krijgen.
  Luister naar je gevoel en volg dat.
Working...
X