Chan Hol

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Chan Hol

  Deze keer was het plan de cenote Chan Hol. We hadden allen 1 dubbelset en 1 stage meegenomen. Doel: 1 lange duik.
  Het is wederom warm, maar de luchtvochtigheid valt mee. Deze cenote heeft niet een hele mooie helderblauwe poel wat uitnodigt om te gaan zwemmen, maar is eigenlijk een behoorlijk grauwe donkere bedoeling. Een beetje zoals je in Frankrijk vaak aantreft bij de ingang. Maar we weten ook dat eenmaal binnen het water weer 'oneindig' zicht heeft.  We betalen ons entreegeld en we genieten even van de prachtige planten die er staan.

  Maar dan gaan we ons toch klaarmaken voor de duik. Stages naar het water, camera naar het water en daarna omkleden en voorzichtig met de rest naar het water.
  Er zijn veel andere duikers. Het lijkt of er een team van maar liefst 8 duikers is. Deze gaan net voor ons te water. Het is hierdoor bij de instap wat druk met allerlei flessen, maar iedereen houdt rekening met elkaar dus er is geen ergernis.  T markeren, linksaf, enz.

  Na 12 minuten zwemmen besluiten we een jump te doen. Even de verbruikte hoeveelheid gas noteren in de wetnotes, want dit kan wel eens straks een herberekening worden.
  En zo gaan we verder. Uiteindelijk leggen we een stuk of 4 jumps.

  Er zijn hier overal mooie plekken om foto's te maken.  En zo genieten we van deze duik.  Uiteindelijk duiken we meer dan 3 uur. Heerlijk. Als we terugkomen bij de laatste T blijkt dat bijna alle duikers reeds de grot al weer uitzijn. En inderdaad, als we bovenkomen zijn op 1 andere auto na, de auto's al verdwenen.
  Heel laat is het ook nog niet. Dus we ruimen in alle rust onze spullen weer op. Een geslaagde dag. Op de terugweg halen we nog even een broodje op straat, heerlijke streetfood in Tulum.

  Luister naar je gevoel en volg dat.
Working...
X