Duiken met een kajak

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  #16
  Ik hoop dat je echt een intro duik gaat maken, dan zul je gelijk zien dat 1 minuut héél snel voorbij is wanneer kunt ademen zeker in stressen en héél lang duurt wanneer je zonder lucht zit.
  Met zwaar werk zit je zo op een luchtverbruik van 30 l/min. Je zou, in overleg met een lokale duikclub, eens met jouw kajak in het Oostvoornse meer kunnen experimenteren.
  Succes en laat het resultaat maar weten.

  Comment


   #17
   Die hele kickstarter is dus gewoon een argon flesje met een hoge druk handpomp, zoals die ook voor luchtbuks gebruikt wordt?
   Droog, maar niet achter de oren.

   Comment


    #18
    Daar lijkt het inderdaad op mr Krabs, ik vraag me wel af hoe lang je aan het pompen bent voordat je zo'n argon fles op druk hebt gebracht.

    Comment


     #19
     eindeloos. Ik heb een keer een poging gedaan om met zo'n pompje het 0,3L flesje van mijn lawine airbag op te pompen.
     Droog, maar niet achter de oren.

     Comment


      #20
      Wel een goede ' conditie training' zo'n flesje oppompen... ha ha

      Comment


       #21
       Hey Kayakduiker,

       Hoewel ik me afvraag of je dingen niet te complex maakt, vind ik het wel een intrigerend probleem. Daarnaast ben ik altijd wel voor experimenten. Als je eens een keer wat dingen wil uitproberen, dan kunnen we altijd wat afspreken.

       Laat maar weten

       Anton
       Frogkick.nl - De Online Gids voor DIR Duiken

       Comment


        #22
        Ik vraag me af of al die moeite en tijd steken in het perfect beheersen van eskimoteren niet meer oplevert?

        Comment


         #23
         Sparky, ja dat is op zich natuurlijk waar. Maar de meeste goede kajakkers die kunnen eskimoteren hebben niet een werkelijk 100 procent bomproof techniek. Het hangt erg af van de watertemperatuur (kouklap op je hoofd), de golven, vermoeidheid en in mijn geval ook nog een zeiltje dat onderwater tegenwerkt tenzij je de schoot losgooit, als je die in alle stress kan vinden.... Een luchthappertje zou dan erg welkom zijn. Vandaar mijn vraag.

         Comment


          #24
          Pony bottle van 1.5/2L op het achterdek, long hose en 2ehands enkele automaat in een klemmetje op het voordek en je bent in buisness. Tot 2 liter hoeven flesjes niet gekeurd te worden en automaat voor op de kuiprand ligt netjes voor de grijp naast de lus van je spatzeil. Veel meer dan een paar minuten gas heb je niet nodig en als het goed is hoef je hem niet te gebruiken en is vullen dus ook geen probleem.

          Heb zelf een keer vast gezeten in een wildwater situatie, stroming de kuip in en muurvast. Begrijp je zorgen wel.
          Droog, maar niet achter de oren.

          Comment


           #25
           Originally posted by Kajakduiker View Post
           Bedankt Straps voor het filmpje. Grappig dat een setje zonder fietspomp 499 dollar kost, met fietspomp 599 dollar. Da's een prijzig pompje. Maar het komt wel in de buurt van wat ik bedoel. Het bestaat dus, hoewel ik ook tevreden zou zijn met 1 minuut duiktijd. Toch ga ik eerst maar eens verder neuzen bij een duikcentrum in de buurt van Rotterdam. Beste mensen, dank voor alle tips, waarschuwingen en betrokkenheid. Als jullie ooit een kajak heel lang ondersteboven zien liggen, geen paniek. Dan ben ik het.
           Ze spreken met een flesje van 0.8L over 160L lucht, da's 200bar, veel succes met de handpomp...

           Ik zag onlangs ze in m'n duikwinkel onlangs met een klein 4L flesje ,kostte 30€,en een tweedehands 1st trap met een automaat kan je ook wel voor 100€ vinden.
           Alles je alles dan laat nakijken en keuren ben je voor 200€ helemaal klaar.
           Is wel haalbaar lijkt me zo

           Comment


            #26
            4L is al veel te veel. Je zit aan het oppervlak, dus verbruik is gewoon SAC. Uitgaande van normaal 20L/min geeft voor 230B en 1L al 10minuten. Voeg paniek toe en je hebt al 5 minuten om uit je kayak te komen. Lijkt me meer dan riant.

            Droog, maar niet achter de oren.

            Comment

            Working...
            X