Voor het eerst duiken in Nld, hoe, wat waar?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Voor het eerst duiken in Nld, hoe, wat waar?


  #2
  Zoek een buddy met Nederland ervaring.
  Duiken in Nederland is niet te vergelijken met duiken op Bali. Veel dikker pak, dus minder bewegingsvrijheid, dubbel 7mm voor een koukleum of droogpak , koud water, slecht zicht zijn dingen om rekening mee te houden.
  Maar Nederland is zeker de moeite waard. Of je dit zonder goede begeleiding aandurft na 31 duiken in de tropen is aan jou natuurlijk, maar ik zou daar nog een keer over nadenken.
  Sommige plassen vereisen een vergunning of een dagpas, maar lang niet allemaal.

  Comment


   #3

   Comment


    #4
    Hoi,

    Misschien een onbenullige vraag maar waar begeef je je in Nederland? Aan de hand van je geografische locatie kan ik je misschien helpen aan wat leuke duikcentra die je verder kunnen helpen met al je vragen en je ook kunnen voorzien in buddies wat een 'noodzakelijk kwaad' is zeker als je de stek nog niet kent.

    Groeten,

    Comment


     #5
     Top iedereen bedankt voor de antwoorden. We dachten om maar eens te beginnen in de plas Grasbroek. Daar is een parcours en is het max. 12 meter diep. Kan je niet veel gebeuren denk ik. Als het bevalt om in Nld te duiken wil ik eens rond Zwolle kijken. Woon zelf in Meppel. Ga nu met een andere duiker uit die buurt daar, maar hij is ook niet bekend in die plas.
     Aandurven wel, voel me als een vis in het water, al met veel stroming gedoken enz.

     Comment


      #6
      Vanuit meppel is de Dankernsee (net over de grens in duitsland) misschien een goede optie. Over het algemeen is het zicht goed en de plas is niet diep. er liggen lijnen met objecten, het is er rustig en niet al te groot.
      Droog, maar niet achter de oren.

      Comment


       #7
       Originally posted by Tulamben View Post
       Aandurven wel, voel me als een vis in het water, al met veel stroming gedoken enz.
       Je zult merken dat het hier heel anders is. Het grootste verschil is zicht. Juist daar zul je vertrouwen moeten ontwikkelen zodat je ook met 0 zicht (ja dat gebeurt) nog steeds vertrouwt op je skills. Menig helder water duiker is juist daardoor in paniek geraakt. Rustig aan beginnen en kijken of je het hier leuk vind om te duiken. En euh, neem je kompas en lamp mee :teeth:

       Comment


        #8
        Als ik aan het noorden van het land denk kom ik uit bij de duikclub van Steenwijk (Kan je in contact brengen?) en nog noordelijker Groningen (dan denk ik aan Duikcentrum Tuimelaar, deze kunnen je ook kwa duikkleding adviseren).
        Ik zou me niet zomaar in een Nederlandse plas storten als mooi weer duiker. Het is al aangehaald maar toch herhaal ik het zorg voor lamp, kompas en iemand die de plas kent.

        Comment


         #9
         Denk ook eens aan het Speicherbecken. Materiaal huren kan ook in Hoogeveen bij Mark Bruinis, die heeft ook een duikschool. Of in Zuidlaren bij Sublub.
         Zelf duik ik veel in het Veenmeer. Wil je ook vaker in Nederland duiken? En dus zelf materiaal aanschaffen?
         Luister naar je gevoel en volg dat.

         Comment


          #10
          Click image for larger version

Name:	index.jpg
Views:	11
Size:	53,1 KB
ID:	1859157

          Dankernsee, ideaal om ook te gaan scooteren
          Droog, maar niet achter de oren.

          Comment


           #11

           Comment


            #12
            Download anders de gratis Duikersgids app. Hierin staan bijna alle duikstekken in vermeld met onderwaterkaart en verdere info. Vergeleken met Tulamben stelt het hier niet veel voor. :embarasse

            Comment


             #13
             Ik vind het duiken zelf al fantastisch voelen dus ik ben misschien wel snel tevreden maar ik kan me met duiken in Nederland prima vermaken. Het heeft zo z'n eigen charme en ik vind dat er binnen Nederland een grote diversiteit is aan sfeer onderwater. Verschillende kleuren water en onderwater planten en dieren.

             Comment

             Working...
             X