Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

Homepage Forum Archief Indoor Dive Discussies project Indoor Dive Zicht onder water.

 • Zicht onder water.

  Posted by mike on 9 oktober 2006 om 14:04

  Zicht onder water.
  De bedoeling is om in het bassin vissen te laten zwemmen. Omdat er dan niet met filters gewerkt kan worden zullen er diverse geavanceerde filter installaties gebuikt moeten worden. In principe is het mogelijk om uitstekend zicht te creëren zodat je de andere kant van het bassin kan zien. Is dit wenselijk. Of moet de filter installatie zo worden afgesteld dat het zicht maat 15 meter is?

  Wat is jullie mening hierover?

  mike reageerde 17 jaar, 1 maand geleden 8 Leden · 10 Reacties
 • 10 Reacties
 • Don-Chedi

  Deelnemer
  9 oktober 2006 om 19:04

  Als het het concept lees dat het de bedoeling is een tropische ervaring over te brengen, zal het water helder moeten zijn. dit wordt ook verwacht van een indoor situatie.

  Beeld het zelf maar eens in; 10 meter zicht is (in Nederlands) buitenwater heel erg veel, 10 meter zicht in het gewone sportfondsenzwembad en mensen komen er niet zwemmen.

 • Anoniem

  Gast
  11 oktober 2006 om 09:40

  Voordeel van het beperkte zicht is dat je niet het idee krijgt dat het zo druk is. Maar mensen hebben nu eenmaal het idee dat troebel water niet schoon is.

 • scubapat

  Deelnemer
  11 oktober 2006 om 11:20

  Ik zou gaan voor een zo optimaal mogelijk zicht. Je kan in zo’n project niet alle duikers van Nederland op regelmatige basis over de vloer krijgen. Ik zou me dus richten op specifieke doelgroepen. Ik denk dan in eerste instantie aan introductieduiken. Opleidingsduiken in de basisopleiding (OW, 1* ed.). Alle andere duikers die voor de fun over de vloer zullen komen hebben een bepaald verwachtingspatroon, en ik vermoed dat wanneer mensen X euro moeten betalen voor een duik dat ze dan glashelder water verkiezen boven een zicht dat ze in de gemiddelde zoetwaterplas in Nl hebben voor veel minder geld. (Is misschien een beetje kort door de bocht maar mensen zijn nu eenmaal veeleisend toch?)

 • michael

  Deelnemer
  11 oktober 2006 om 21:19

  Ik zou ook gaan voor het meest haalbare m.b.t. het zicht. De overkant van het bassin hoeft niet perse maar het moet toch aanzienlijk beter zijn dan wat we gewend zijn in Nederland en dus is >20-25 meter toch wel wenselijk.

 • duikcurs

  Deelnemer
  11 oktober 2006 om 21:30

  hoe meer zicht hoe beter
  duik altijd al in de bagger buiten, van dit soort projecten verwacht je inderdaad super zicht

 • bhierke

  Deelnemer
  11 oktober 2006 om 22:03

  Denk dat mensen bij minder als optimaal het idee krijgen dat het ‘vies’ is.
  (is binnen dus 100% zicht, anders…)

  Ik weet dat e.e.a. niets met elkaar te maken heeft, maar toch…

 • merel

  Deelnemer
  13 oktober 2006 om 21:52

  Indien nodig kan ik je wel in contact brengen met iemand die veel verstand heeft van filters, zuiveringsmethodes enz. van zwembaden. (en als hij het niet weet dan kent hij genoeg mensen die het waarschijnlijk wel weten).

  Het overigens in spanje in een zwembad gelegen waarbij het water zo troebel was dat je de overkant niet eens kon zien en waarbij de instructeur zijn leerlingen amper kon zien. Is zeker niet bevoordelijk voor de cursus.

 • miran

  Deelnemer
  16 oktober 2006 om 21:27

  Als je gaat voor een tropische sfeer probeer dan het meest haalbare zicht te halen.

  OF je moet het een ander concept gaan geven bijvoorbeeld Ama-zing-zone
  (Amazing Amazone) dan kun je gaan werken met wat bruiner water, ciclides, worteltakken

 • duikcurs

  Deelnemer
  16 oktober 2006 om 23:40

  lijkt me nog een behoorlijke klus trouwens om zo’n goed zicht te maken zonder chemisch spul
  beste zoetwater wat ik gezien heb is vinkeveen, maar daar zakt alle blubber in de diepe putten weg. en dat is ook niet altijd even goed (meestal alleen als het koud is)

 • mike

  Deelnemer
  17 oktober 2006 om 17:45

  De machine kamer is ook een hoge kosten post. We hebben gespreken gehad met diverse bedrijven, die verzekeren dat het mogelijk is. Er komen ozon machines om alle bacteriën te doden en daarachter komt dan weer een machine om de ozon te neutraliseren, en natuurlijk heel veel filters.

Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu