Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

Homepage Forum Duiken Duiken algemeen Wat doet jouw vereniging in Corona-tijd?

 • Wat doet jouw vereniging in Corona-tijd?

  Posted by dizzy on 5 november 2020 om 15:20

  Wat doet jouw vereniging in Corona-tijd?
  Duiken is een sport die je heel goed Corona-proof kan uitvoeren (zie ook het coronaprotocol van de NOB). Helaas geldt dat niet voor veel activiteiten die een duikvereniging organiseert zoals clubduiken. Traditioneel hebben wij in november een foto wedstrijd. Die gaat gewoon door – maar dan online!

  Bij mijn vereniging is de Evenementencommissie heel actief aan de slag gegaan om voor het komende half jaar alle geplande evenementen van alternatieven te voorzien afhankelijk van het niveau van de corona-maatregelen.

  Fantastisch al zeg ik het zelf! We kunnen ook in deze tijd als duikvereniging nog samen activiteiten ondernemen en een gevoel van “samen” creëren!

  Wat doet jullie vereniging zoal om in deze tijd toch nog leuke activiteiten te kunnen ontplooien? Misschien kunnen we bij elkaar goede ideeën op doen en zo de duikverenigingen actief houden!

  Dyrck reageerde 1 jaar, 9 maanden geleden 7 Leden · 9 Reacties
 • 9 Reacties
 • JanOutshoorn

  Deelnemer
  6 november 2020 om 08:26

  Ziet er leuk uit! Bij ons ligt alles stil eerlijk gezegd. De leden van dit jaar krijgen het lidmaatschap volgend jaar gratis (althans, dat werd gezegd, eerst maar zien). Verder valt het op dat er bijna niemand kwam opdagen bij de pogingen die wel werden gedaan. Ik weet ook niet zo goed wat ik er allemaal van moet vinden of eraan kan doen.

 • fryslan76

  Deelnemer
  6 november 2020 om 11:14

  bekend kaartje, er zijn ook veel online activiteiten al georganiseerd. Met wisselend succes qua aantal deelnemers maar het houdt de vereniging wel levend.

 • aquaduck

  Moderator
  6 november 2020 om 11:18

  Wat voor online activiteiten Sjoerd? Mogelijk dat andere verenigingen daar ook iets mee kunnen betekenen voor hun eigen leden.

 • loveleydivinggirl

  Deelnemer
  7 november 2020 om 10:29

  Ik ben geen lid meer van een vereniging. Ik ben lid van het duikteam van Scuba Academie waar de bootduiken doorgaan alleen met veel minder duikers aan boord zodat de anderhalve meter afstand gehandhaafd kan worden.

 • fryslan76

  Deelnemer
  12 november 2020 om 13:23

  Even denken pub quiz, speurtocht waarbij om de zoveel tijd nieuwe hints in de App groep werden gedropt over waar de schat lag. Nog een online lezing en er zijn ook nog wat duiken georganiseerd maar dan voor beperkte aantallen en op onbekendere stekken.

 • Panther1880

  Deelnemer
  12 november 2020 om 19:22

  (Untitled)
  Sinds de laatste aanpassing van de regels heb alleen nog maar met m’n vrouw gedoken, kwam toevallig zo uit. Normaal duiken we in een groep van maximaal 6 incl onszelf. Ik twijfel over hoe dit voort te zetten. Duiken jullie nog steeds? En hoe pakken jullie dit aan?

 • Verwijderde deelnemer

  Verwijderde deelnemer
  12 november 2020 om 19:34

  (Untitled)
  Ik duik nog rustig door. Een beetje afstand houden, zelf je set checken en gewoon gaan.

 • JanOutshoorn

  Deelnemer
  13 november 2020 om 08:46

  Panther1880;n1863670:
  Sinds de laatste aanpassing van de regels heb alleen nog maar met m’n vrouw gedoken, kwam toevallig zo uit. Normaal duiken we in een groep van maximaal 6 incl onszelf. Ik twijfel over hoe dit voort te zetten. Duiken jullie nog steeds? En hoe pakken jullie dit aan?

  Erg weinig gedoken dit jaar, ook vanwege erg druk zijn met grootschalige verbouwingen thuis. Meestal duik ik met mijn vrouw, vader of schoonvader. Wel een weekend met de club naar Zeeland geweest, toen het mocht en met de nodige aanpassingen. Ik merk dat er bij ons in de club erg weinig gedaan wordt, en als er iets bedacht wordt durft niemand mee.

  Eergisteren is mijn droogpak binnen gekomen, dus ik wil wel weer meer gaan duiken binnenkort. Een specialty volgen etc.

 • Dyrck

  Deelnemer
  13 november 2020 om 08:47

  Ik duik op vrijdag en zondag altijd met m’n vaste buddy, waarbij op vrijdag er soms 1 of 2 buddyparen bij komen.
  Tijdens opbouwen en afbreken houden we ruim afstand, de buddycheck doen we in het water met automaat in.
  Moet wel eerlijk bekennen dat bij de afterdive de 1,5 m er wel eens bij in schiet, maar we proberen er wel op te letten.

Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu