Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

Homepage Forum Duiken Duiken algemeen VW Caddy inrichten als ‘duik’ auto

 • VW Caddy inrichten als ‘duik’ auto

  Posted by willemscuba on 23 december 2020 om 12:47

  VW Caddy inrichten als ‘duik’ auto
  Goedemiddag,

  Zijn er leden op dit forum met een VW Caddy of soortgelijke auto en die deze hebben ingericht voor hun duikspullen ?

  Ben op zoek naar ideeën voor mijn eigen Caddy

  Hoor graag

  Groet Willem

  JanOutshoorn reageerde 1 jaar, 5 maanden geleden 5 Leden · 5 Reacties
 • 5 Reacties
 • aquaduck

  Moderator
  23 december 2020 om 15:51

  Willem heeft zijn auto ook ingericht voor duiken, ik verwacht dat hij wel reageert als hij dit draadje leest. Ook LDG (Stans) heeft dat. Gebruik de zoekfunctie op DF eens, staan wel wat draadjes met ideeën.

 • willemscuba

  Deelnemer
  23 december 2020 om 20:38

  (Untitled)
  check , thanx

 • willemtel

  Deelnemer
  4 januari 2021 om 11:57

  Opel combo is dat Caddy genoeg ?
  wat wil je weten.?

 • luc-dupas

  Deelnemer
  12 januari 2021 om 13:46

  Wat me intrigeert in dat verhaal is wat de specifieke vraag eigenlijk is ivm die “inrichten voor duikspullen”? Ik rij na voordien een reeks VW Passat’s (met versterkte achtervering om het gewicht van soms 10 of meer duikflessen bij clubduiken, en het gewicht van de duikspullen van de mededuikers die ik meenam in de auto, te kunnen dragen) nu sinds 2 jaar met een Caddy Maxi (4Motion, ik was al een paar keer in modder of nat zompig gras vastgeraakt op duikstekken en was dat beu) die uiteraard nu mijn “duikmobiel” is.
  Het enige wat daar ‘specifiek’ aan is is dat ik gelijk na de (tweedehandse) aankoop een grote kunststof “kuipmat” op maat van de Caddy Maxi gekocht heb om in de lange/grote koffer (ik heb de 3de bank niet in de Caddy zitten) te leggen en die zo dan lek/waterproof te maken, en dat is gelijk ook een grote luxe ivm modder en vuil en steentjes enz. in de kofferruimte.
  Ook omdat die 3de rij zetels er niet in zit heb ik een 3-delige “hoedenplank” gemaakt om de kofferruimte af te dekken, de 2 eerste “hoedenplanken” zijn gemaakt van betonplex-plaat en de achterste hoedenplank is dan wel een originele lichtere en opklapbare van VW. De eerste 2 betonplex-platen heb ik bekleed met stukken zwart vasttapijt om zo te matchen met de look&feel van de originele achterste hoedenplank. Op die manier is mijn “duikrommel” in de koffer volledig uit het zicht, en die stevige betonplex-‘hoedenplanken’ bieden gelijk ook de mogelijkheid om als ik met meerdere duikers in de auto zit (het voorbije jaar niet/amper owv de corona-beperkingen) ook wat duikspullen daar op te kunnen leggen. Omdat die ‘hoedenplank’ modulair is is het ook gemakkelijk om als ik met 3-4 duikers in de auto zit indien nodig een paar hoedenplanken los te klikken en naar voor te schuiven om zo snel te zorgen voor extra hoogte in de kofferruimte om de spullen wat hoger te stapelen. Heel handig allemaal.
  Voor de rest ligt mijn lood (en ook een hoop extra loodblokken want bij duiken heeft er wel regelmatig iemand zijn/haar lood vergeten of een paar loodblokken te weinig) altijd in de auto, en ook mijn ontspanners en O2/EHBO-koffer en enkele reserve middendrukslangen en ook een reserve manometer met HD-slang en mijn overtapslang, ook enkele reserve duiklampen (om uit te lenen bij duiken waar een buddy de eigen lamp vergeten is of vergeten was die op te laden) liggen eigenlijk permanent in mijn auto, idem dito mijn werkkoffertje met allerlei klein duikmateriaal, idem dito een aantal dikke rubberen deurmatten om op te staan tijdens het omkleden voor/na de duik, ook een paar kleine krachtige LED-lampen waar ik op de achterzijde een paar krachtige kleine neodymium-magneetjes op heb gekleefd om die lampen bij een nachtduik van even op de metalen rand van de omhoog geklapte achterklep te zetten zodat ik dan heel veel licht heb achter de achter, enz.

 • JanOutshoorn

  Deelnemer
  12 januari 2021 om 16:30

  Ik vermoed dat TS graag op zoek is naar voorbeelden / inspiratie voor zijn eigen caddy. Zoals bijvoorbeeld een timmerman zijn bus vaak intimmert met kasten. Hier zitten vaak specifieke praktijkvoorbeelden tussen waar anderen ook iets aan kunnen hebben. Een extra lade ergens voor meetgereedschap, of een systeem om de lades mee te kunnen nemen als gereedschapkist. Etc. etc.
  Ik kan me zo voorstellen dat mensen dit ook maken voor duikspullen. Een rek waar de flessen makkelijk in vast te zetten zijn en altijd bereikbaar zonder dat eerst de duikkisten naar buiten gesjouwd moeten worden enz. Aparte vakjes / lades waarin kwetsbare spullen vervoerd kunnen worden (computers, lampen, camera’s) en waarin deze ook in natte toestand in kunnen bijv.
  Als ik een auto zou hebben die ik specifiek en permanent voor het duiken in zou kunnen richten zou ik daar zeker ook over nadenken.

Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu