Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

 • Visayas

  Posted by broehah on 19 oktober 2015 om 14:37

  Visayas
  Hai, mijn buddy en ik gaan in april 2016 naar Dumaguete en Apo, Filipijnen. We geraken wegens het overweldigende aanbod er niet wijs uit waar we daarna naartoe gaan, de opties die we er al uit gefilterd hebben zijn Moalboal en/of Cabilao en/of Alona, Malapascua lijkt ons wat te ver, de hele dag met de ferry om er te geraken (en ook terug natuurlijk :), zonder onderweg te kunnen duiken, zo verliezen we 2 duikdagen, van de 9 in totaal. 10 dagen ter plaatse is niet zoveel, we twijfelen om nog andere eilanden te doen. Sea explorers hebben we wel al gecontacteerd, ziet er prima uit om te duiken, alleen logies een beetje duur… Tips over een aansluitende bestemming zeker welkom!! (terugvlucht Cebu of Bohol naar Manila ligt nog niet vast)
  Bedankt!!

  Anoniem reageerde 7 jaar, 7 maanden geleden 5 Leden · 14 Reacties
 • 14 Reacties
 • grocio

  Deelnemer
  19 oktober 2015 om 17:23

  Hallo,

  Ik heb in maart een (goedkope) liveaboard gedaan. Zie http://www.savedra.com/divesafari_philippines.html. De boot en de service waren basic, maar het was een goede optie om in verschillende duikstekken in de Visayas te duiken.

  Groet,
  Grocio

 • jan-korf

  Deelnemer
  19 oktober 2015 om 18:10

  Vraag je hebt maar 9 duikdagen waarom wil je dan eigenlijk naar Moal Boal .
  Seaexplores bij Dauin want daar zitten nl haast al de resorts is zondermeer een mooie locatie, en als je daarheen gaat doe de groeten aan mijn
  Canadese vriend Michael kan niet missen de meest ervaren duiker uit de hele omgeving.
  Er zijn ook goedkopere resorts in de omgeving o.a Liquid maar ik lees dat je al geboekt hebt.
  Ik ben keer met de motor van Dauin gereden naar Moal Boal en dan ben je ook een halve dag onderweg dus blijft er maar een duikje voor je over die dag.
  Alona beach ben er 2 jaar geleden geweest maar ga er niet meer terug teveel Koreanen en een kapot huisrif alleen Balicasac is nog mooi.
  Was daar nl begin 2000 ook geweest en dat leek toen wel de Malediven wel maar die tijd is voorbij.
  Maar wil je er toch heen dan moet je eerst met de ferry naar Cebu en van daaruit nog 1.5 uur met een andere ferry naar Tagbilaran en dan nog een half uur met de auto.
  Al met al kost je dat een dag, en ja Malapasqua is vanuit Cebu nog 3 uur rijden en 20 min met de boot en Dauin Cebu kost je ook 4 uur.
  Als je mijn mening wilt weten, breng die 9 dagen lekker door in Dauin en een dagtrip naar Apo (3duiken) en de rest lekker in de buurt.,
  dan al dat gesjouw met je duikuitrusting en verplaatsingen.

  Wil je nog meer gerichte informatie over dat gebied, dan lees ik het wel.

  Hg Jan

 • broehah

  Deelnemer
  19 oktober 2015 om 19:10

  Bedankt, Jan, geboekt hebben we nog niet hoor, alleen de vlucht naar Manila en binnenvlucht naar Dumaguete, en omdat het de eerste keer Filipijnen is, dachten we toch 2 eilanden te doen, ongeveer 5 a 6 dagen in Dauin en Apo en 3 a 4 ergens anders, maar dat is geen must, indien we daar niet vlot geraken. Ik dacht misschien a la sea explorers ‘al duikende’ onderweg in Moalboal te geraken, maar dat lijkt naderhand wat te ver. Is het de moeite om naar Cabilao te gaan? Dat viel qua afstand wel mee en met Sea explorers kan je onderweg ook duiken. Ze konden vanuit Dumaguete met ‘duikferry’ ons naar Alona/Cabilao brengen met 2 duiken onderweg, en materiaal etc mee aan boord, maar naar Malapascuas was t een gewone ferry zonder duiken… Heb jij gelogeerd/gedoken bij Liquid of nog ergens anders? Veel resortjes zijn al volgeboekt, we gaan dus vrij snel moeten beslissen…

 • broehah

  Deelnemer
  19 oktober 2015 om 19:38

  Hm, bedacht net iets: is het mogelijk om vanuit Dumaguete Oslob te doen?? Of is dit een tourist trap/seizoensgebonden? De safari ziet er keitof uit, Grocio, maar ik denk dat mijn buddy liever niet de hele tijd op het water zit 🙂 Zeker een goeie tip voor later!

 • jan-korf

  Deelnemer
  19 oktober 2015 om 19:38

  Nee Ik zat altijd bij Atlantishotel in Dauin maar dat is nogal prijzig en weet niet of jij dat wilt http://www.atlantishotel.com
  al zit Seaexplores bij Pura Vida als ik het goed heb ,en Pura Vida is echt ook niet mis heel mooi resort.
  Kijk een op Google bij Liquid is wat accommodatie minder maar ziet er allemaal goed uit en die duiken ook op Apo net als alle resorts daar.
  Ja en Seaexplores zit ook op Alona Beach was mijn eerste ervaring met hun op Alona maar 15 jaar terug, later nog 3 maal geweest maar bij Seaquest.
  Ook zit er vlak bij Pura Vida nog een leuk kleinschalig duikresort van een Engelsman ben even de naam kwijt.
  Het veranderd natuurlijk de zaak als je met de boot daarheen gaat en onderweg nog 2 duikjes kan doen , maar ikzelf zou die rompslomp niet doen.
  Het voordeel van Calibao is dat je dan dicht bij Cebu city bent dus ook dichter bij het vliegveld , maar waarom vlieg je eerst naar Manilla.
  Je kan nl ook op Cebu vliegen dan een half uur met de auto naar de ferry en dan 1.5 uur varen naar Dumaguete .

  Je hebt nog wat tijd om te boeken, maar ik hou van een korte directe benadering het kan maar geregeld zijn, voordeel van april is
  dat je geen tyfhoon voorgeschoteld krijgt zoals ik 2 jaar terug met Yolanda, heb ik dan ook eens meegemaakt de zwaartste sinds mensenheugenis.
  April is vol zomer watertemperatuur denk ik 29 graden dus weinig mee te nemen.

  Hg jan

 • broehah

  Deelnemer
  19 oktober 2015 om 22:11

  Die logies ga ik zeker eens bekijken! We vliegen vanuit Amsterdam, en op Cebu was vrij lastig met aankomst ‘s avonds, dan overnachten daar en pas de volgende dag op weg naar Dauin, dan zijn we heel wat tijd kwijt om te duiken, nu vliegen we dezelfde dag door naar D. en kunnen de volgende dag al t sop in hopelijk! Het combinatieticket Manila-Dumaguete is ook stukken goedkoper dan Cebu en dan transfer, mij was verteld dat het een eindje rijden was van Cebu, dan nog ferry was niet mogelijk ‘s avonds laat… Ja, k ben al zo lang aan het zoeken ook qua tickets, morgen steken we de koppen nog eens samen en beslissen! Ik kijk er al naar uit, lekker warm water, in tegenstelling tot Frisjes Belgie en Nl… brrr!

 • jan-korf

  Deelnemer
  20 oktober 2015 om 06:56

  Ik had dat probleem niet met Singapore airlines, je vliegt dan eerst met SA naar Singapore en dan door met Silkair (dochter van SA )naar Cebu
  en dan ben je daar om een uur of 1 dus dan tijd genoeg om de fast ferry te halen in Cebu en dat is ongeveer 20 min rijden van het vliegveld.

 • broehah

  Deelnemer
  20 oktober 2015 om 14:29

  Tja, die heb ik niet gevonden, die vliegen misschien op andere dagen… of waren wat duurder? Goeie tip voor een hopelijk volgende keer. Ik denk dat je Mike’s Beach resort bedoelde nabij Pura vida… die krijgt heel goeie reviews op het internet! Ze bieden ook duikpakketten aan, weinig verschil met Sea Explorers, maar ik weet niet of zij ook ‘duikferries’ aanbieden.
  10 dagen op één plaats lijkt me wat lang, vorig jaar heb ik Amed gecombineerd met Nusa Lembongan in Bali, dat was heel fijn, twee compleet verschillende duikgebieden… Dan blijft de beslissing moeilijk, om af te sluiten 2 duikdaagjes, 3 nachten op Moalboal of Alona (Balicasac zei je? Seaquest ziet er idd goed uit) Rustig beginnen en iets levendiger eindigen?? Voldoende opties logies Alona, veel minder voor Moalboal, maar hoe vergelijkt het duiken?

 • jan-korf

  Deelnemer
  20 oktober 2015 om 20:13

  Moal Boal is een straatje met natuurlijk restaurantjes maar Sumisid (Seaquest) heeft full pension en het eten is zondermeer goed te noemen.
  5 Jaar terug was er een gigantische school sardines bij Pescador Island waar je ook eventueel gaat duiken , en dat was een gewledig gezicht .
  Die school was een jaar later verdwenen maar toen ik er 2 jaar geleden weer was zat die school op het huisrif van Sumisid..
  Pescador is mooi om te duiken en verder zijn er nog een paar mooie wanden met veel schildpadden , ze maken echter maar 2 duiken per dag en eventueel een avondduik.
  2 Dagen kan je daar zeker goed doorbrengen.

  Ja Alona Beach wat zal ik erover zeggen , ben er nu 4 keer geweest maar de laatste keer was een tegenvaller te veel veranderingen en veel drukker
  met vooral Koreanen.
  Mooi duiken kan je op Balicasac maar het huisrif is in vergelijking met zeg maar 14 jaar geleden voor mij dus overleden.
  Ook zat ik daar vlak na de typhoon Yolanda en was er s’avonds haast geen, licht dat was er alleen voor de resorts met een eigen generator w.o Seaquest.
  Anderen zullen daar misschien anders over denken over Alona maar ik spreek dus uit eigen ondervinding ,Seaquest heeft dus geen vol pension maar eetgelegenheden te over daar.
  Seaquest is een goed en mooi resort en een zwembad voor je neus en zie je BJ of in Moal Boal of in Alona doe hem de hartelijke groeten van mij.
  Maar je gaat dus pas in April dan is het mogelijk dat je hem kunt treffen op de Duikvaker bij de stand van Diving Hollidays..
  BJ staat voor Bert Jan en hij komt oorspronkelijk uit de Zaan.
  Weet niet wat er loos is met DF maar dit neerzetten kostte mij een half uur, en het staat er allemaal niet echt geordend op sorry.

  Hg Jan

 • frank70

  Deelnemer
  20 oktober 2015 om 23:40

  Bedenk ook dat er pasgeleden een maximum is ingesteld op de duikers op Balicasac ik ben een jaar geleden ook gewoon gestopt met duiken in Bohol na 2 dagen , erg leuk eiland en strandje maar voor duiken gewoon ergens anders gaan.
  @ Jan heb jij ervaring met Cabilao en zoja met wie Estrelle of Polaris ?

 • jan-korf

  Deelnemer
  21 oktober 2015 om 06:59

  Nee Frank daarvoor moet je bij iemand anders zijn .
  In die buurt heb ik staan Malapasqua, Alona Beach, Moal Boal Dauin (Dumaguete). en aan de westkant van Negros Sipalay.

  Hg Jan

 • jenny

  Deelnemer
  24 oktober 2015 om 08:34

  Ik heb een aantal jaar geleden gedoken met Liquid Dumagette in Dauin. Ik ben erg te spreken over die duikschool en hun service. Toen ik er was was het resort nog niet lang open, maar als ik updates op Facebook voorbij zie komen dan timmeren te flink aan de weg om het resort op een (goede en eerlijke) manier te blijven verbeteren. Bij deze een kort reisverslag: http://www.ikreis.net/p-425/duiken-in-negros.

  Vanuit Dauin kun je binnen een dag naar Moalboal of Bohol/Aloha. Dat laatste is mij niet gelukt vanwege een tyfoon, maar dat was wel mijn eerste voorkeur. Ook vanwege de Tarsiers.

  Oslob ligt mooi op de route, maar heb ik overgeslagen. Walvishaaien werden gevoerd, sommige raakten gewond door de schroeven van boten en er waren zelfs toeristen die op de beesten gingen staan! Voor mij als dierenvriend een absolute no-go.

 • jan-korf

  Deelnemer
  24 oktober 2015 om 09:01

  Liquid heb ik alleen maar een keer bezocht ook al wat jaren terug , zat toen in Atlantis.
  Zag er mooi en goed verzorgd uit en krijg nog geregeld hun nieuwsbrief en zou er zo heen willen.
  Maar ik heb jou stukje even gelezen en herken alles.
  Mainit betekent heet zand , de koraalblokken liggen daar wat meer verspreid en er zijn ook 2 scholen barracuda’s die duikstek.

  Als je naar links kijkt heb je daar de pier van Ducomi , was vroeger een wereldplek om te duiken , alle pillaren waren begroeid met de mooiste koralen en het macro leven was niet te evenaren zoveel en zo mooi dat ik er elke dag wel wilde duiken.Maar toen werd de pier gerenoveerd en alles van de pilaren afgeschraapt en nu is het verboden daar nog te duiekn.

  San Miquel is ontdekt door mijn vriend MIchael en duikgids bij Seaexplores van Pura Vida,
  Als je naar beneden gaat dan denk je “wat moet ik hier in godsnaam doen maar het is echt een macro paradijs en gaat langzaam over naar het huisrif (de autobanden) van Atlantis die deze een jaar of 15 gelden daar hebben geplaatst.

  Ja en een duikdag Apo mag je zeker niet overslaan vooral de geweldige school jackfish ik geloof bij cocon is geweldig om te zien, en vandaag op FB gelezen van een FB vriendin 10 schildpadden op een duik.

  Nog even iets wat je eigenlijk ook moet gaan doen is dinsdag naar de lokale markt in Malatapay , denk dat Liquid daar wel vervoer voor regel en anders even naar de weg en pak een jeepney.
  Ongeveer een kwartiertje rijden vanaf Liquid en 10 min vanaf Dauin.
  Ja ik ken dat gebied als mijn broekzak ben dat inmiddels 20 keer geweest.
  Maar het veranderd zeer snel en niet ten goede, vroegers veel lokale vissers nu resorts.

  Hg Jan

 • Anoniem

  Gast
  24 oktober 2015 om 19:15

  Van Apo kan je prima binnen paar uur met de boot naar Panglao eiland.
  Moalboal is op zich prima maar duiken rondom Panglao is leuker.
  Beide in april geweest, heel goed bevallen.

Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu