Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

Homepage Forum Duiken Duiken algemeen actuele duikverslagen Trimixen Oostenrijk en Kroatie

 • Trimixen Oostenrijk en Kroatie

  Posted by Germie on 6 oktober 2014 om 21:09

  Trimixen Oostenrijk en Kroatie
  Het plan was dit keer 3 dagen duiken in de Attersee en 3 dagen duiken in Kroatie.

  Sinds januari duik ik dus met een rebreather en mijn buddy duikt er al langer mee. Het is niet dat ik niet meer oc duik ( in Nederland is dat ongeveer 50-50), maar voor lange diepe duiken vind ik een rb erg fijn.

  Het plan was dus om eerst 3 dagen langs de steile wanden in de bergmeren Attersee en Traunsee te duiken.
  De eerste duikdag is het plan om 2 ‘verkenningsduiken’ te maken. We willen graag naar de 130m en we willen kijken wat de meest geschikte plek is. Duikstek ‘Ofen’ in de Attersee of ‘Lِwe’ of ‘Madonna’ in de Traunsee komen in aanmerking als potentiele kandidaten. Op duikstek ‘Ofen’ heb ik al eerder gedoken, daar is de 130m haalbaar. Maar de wanden in de Traunsee moeten nog net wat steiler en reusachtiger zijn, dus we willen daar ook kijken. Ook willen we deze 2 duiken gebruiken om te voelen of alles goedzit met de 4 stages die mee zullen gaan per persoon naar de 130m. Ik duik in koud water altijd met 3-vingerwanten en mijn buddy heeft droogpakhandschoenen. Dit is ook net weer allemaal wat lomper, dus 2 verkenningsduiken zijn mooi om hier weer even aan te wennen.
  De eerste duik wordt in de Attersee. We maken een mooie duik naar 92m met een bodemtijd van 20 minuten. Het zicht is overal goed, hoewel het wel een stuk minder is dan de 30-40m die er in april was. We halen nu een 5-8m aan de oppervlakte tot een 20-30 op diepte. Tijdens de opstijging kijk je tegen enorme wanden omhoog, dan voel je je enorm nietig. Mooie duik.
  Daarna rijden we naar de supermarkt voor wat inkopen en dan door naar de Traunsee. Bij ‘Madonna’ kunnen we niet parkeren, dus dan valt die stek af. Bij ‘Lِwe’ vinden we een parkeerplek hoewel we vermoeden dat we er officieel niet mogen staan. Deze duik spreken we af om tot 75m te gaan. Het zicht is de eerste 6m slecht, 1-2m. Dus eigenlijk weet ik direct dat deze stek afvalt omdat de 6m stop een stop is waar je de meeste tijd door zult brengen. En dan zie ik graag nog wat. Onder de thermocline is het zicht beter, maar het haalt het niet bij het zicht in de Attersee. De wand is inderdaad deels overhangend zoals omschreven, maar door het mindere zicht valt de grootsheid minder op. Op 75m houdt de wand ook op. Of we zitten net niet goed (deze wand moet volgens de beschrijving tot ver over de 120m doorlopen). Bij ‘Ofen’ weten we dat er wat ‘Stufen’ inzitten. Al met al geen verkeerde duik, maar we zijn het er beiden over eens dat we de 130m in de Attersee gaan proberen. Materiaal lijkt allemaal in orde.

  De Attersee:

  De Traunsee:

  ‘s Avonds bespreken we nogmaals het plan voor de 130m. We spreken af dat we in 15 minuten op 130m moeten zijn. Lukt dit niet, dan wordt het omkeren. 4 stages per persoon gaan mee, zodat we elk voor onszelf genoeg gas hebben om in een noodgeval oc boven te komen. Als er een reden is om met spoed om te keren, dan zullen we geen tijd verspillen met opstijgen totdat we op 80m zijn. Hier zit dan een gasswitch in geval van oc-bailout. We werken een plan uit. Hoewel een diluentswitch naar een offboard diluent je een kortere deco oplevert (10 minuten winst) spreken we af dit niet te doen. Het maakt de duik extra complex.
  De volgende morgen vullen we de rb’s met nieuwe sofnolime, checken alles extra en rijden naar de duikstek. In alle rust laden we uit. Als diluent is gekozen voor een erg arm mengsel zodat je je met afdalen geen zorgen hoeft te maken om een hoge PO2. Poormansmix 6/72 (heliair). Onder water snel een bubblecheck en gaan. Afdalen gaat voorspoedig en net binnen de 12 minuten bereiken we de 130m. Dus we keren om en gaan lekker genieten van hoe klein we zijn langs de enorme wand.

  De volgende dag gaan we naar Schwarze Brücke. Hier ligt op 90-92m een oldtimer en op 105m allemaal bomen. De oldtimer weet ik dit keer niet te vinden (de vorige keren zwom ik er automatisch tegenaan en nu niet????), maar de bomen wel. Op deze diepte doen ze spooky aan. We kijken rustig wat rond en daarna gaan we terug. 2 uur duiktijd. 106m. diepte.

  Dan is het tijd voor een dagje cultuur. Dus we doen Ljubjlana aan. De hoofdstad van Kroatie. Mooi centrum, prachtig weer. Maar toch merk ik dat mijn interesse in cultuurreizen verminderd is sinds ik ben gaan duiken. Hiervoor deed ik het geregeld. Het is niet dat het niet leuk meer is, maar het is toch anders dan eerst. Ljubjlana is een mooie stad met een mooi centrum. We vinden een kamer in een soort hostel met gedeelde badkamer. De eigenaar is een man van 73. Alles doet beetje ouderwets aan, maar het is gewoon netjes en schoon. Eerst ga ik een paar uur alleen op pad, mijn buddy wil graag een beetje uitrusten. We zitten 2,7km van het centrum. Een wandeling door het bekende Tivoli park en dan door naar het centrum en ik beklim de heuvel waar een kasteel staat. Daarna maken m’n buddy en ik zo ongeveer hetzelfde rondje nog een keer. Maar nu bezoeken we een kathedraal en een Grieks-orthodoxe kerk. We eten een pizza aan de rivier. De musjes zijn zo brutaal dat ze uit de hand willen eten. Leuk. Verder hebben ze hier de ov-chipkaart ook uitgevonden en het werkt perfect. 1.20 euro voor een ritje, onbeperkt aantal overstappen binnen 90 minuten. Dus geen gedoe van vergeten uit te checken.

  Dan gaan we door naar Kroatie. Een ritje van 2.5 uur vanaf Ljubjlana. In de middag komen we aan. Helaas is het weer de volgende dag slecht met veel wind waardoor we alleen op de Lina kunnen duiken. Dus dat gaan we dan maar doen.

  We maken 2 duiken van 85-90 minuten op de Lina, 55m max. Het is een vrij open wrak. Weinig vis, zicht is goed. Omdat het wrak van 28m tot 55m diepte loopt kun je mooi lang op het wrak vertoeven. Hier maken we dan ook gebruik van. De boeg is nog intact en erg mooi. Ik zie echter aan de achterkant voor het eerst in m’n leven een zonnevis in levende lijve, zwemmend en niet in een viswinkel. Leuk. Helaas is de vis het niet eens met mijn camera en draait steeds weg waardoor ik niet het ultieme shot heb kunnen maken. Maar ik heb tenminste iets.


  De volgende dag kunnen we 2 ondiepere wrakken doen, de Varesa op 43m en de Guiseppa Dezza op 36m max. Ook hier weer 2 duiken van 90 minuten. Op deze 2 wrakken zit veel vis, geen grote exemplaren, maar wel veel klein spul. Bij de Varesa stroomt het aan de oppervlakte behoorlijk. Bij het wrak zelf is er amper stroming. De tweede duik is op de Dezza, hier is het zicht slecht, maar een metertje of 5-8. Dit is weinig voor hier. Het wrak stelt ook niet zo veel voor. Kanon, wat verwrongen staal, maar niet echt heel mooi, wel . Wel veel vis. Maar geen grote vissen helaas.

  De laatste duik wordt een lange duik op de SS Vis. We willen een duik maken van bijna 3 uur. Met een bodemtijd van 60 minuten. Ik ben in dit geval erg blij met mijn rb. Een ander team bestaande uit een tech2 duiker met D18 en een ccr duiker (mixed team dus) willen 2.5 uur duiktijd hebben en die D18 ziet er niet aantrekkelijk uit. Ik zit alleen met stages voor bailout, maar die rb weegt voor een duik naar 6m net zo veel als voor een duik naar 100+m.
  Het wordt een prachtige duik, eentje in mijn top 10. Aan de oppervlakte stroomt het behoorlijk. Maar eenmaal onder water is het te doen. We gaan eerst naar de achterkant naar de schroef. Daar doet het wrak erg spooky aan. Enorme netten hangen er over. Daarna gaan we naar het achterdek en gaan het wrak in. Het wordt een prachtige kruipdoor-sluipdoor duik. En dan opeens: Ik zie een pijpbeen. Sein mijn buddy en we kijken verder. Een skelet. Ik zie ribben, een deel van het gebit, en de heupen. Na 59 minuten zijn we bij de ankerlijn en is het tijd voor de opstijging. De tijd was nog te kort, maar we zullen nog een lange deco hebben. Na bijna 3 uur steken we ons hoofd weer boven water. Nu nog aan boord komen, want het stroomt behoorlijk. Gelukkig worden we geholpen waardoor het prima te doen is.

  Helaas zit de vakantie er nu op. We maken in de haven de spullen schoon. En daarna gaan we op pad voor een overnachting in Salzburg. De dag erna door naar huis.

  en een filmpje van het skelet:
  https://www.youtube.com/watch?v=GY-y3-20szE&list=UUrTcTNUV71xRGdCUX5Z7zCw

  Germie reageerde 9 jaar, 1 maand geleden 6 Leden · 13 Reacties
 • 13 Reacties
 • Anoniem

  Gast
  6 oktober 2014 om 21:34

  Re: Trimixen Oostenrijk en Kroatie

  Ha Germie,

  Erg mooie duiken en zo te lezen kijk jij niet op een metertje of 10 meer of minder.:tong
  Met welke camera heb je deze keer de foto’s en de video gemaakt ?

  Groet,
  PAT1

 • Germie

  Deelnemer
  6 oktober 2014 om 21:55

  Re: Trimixen Oostenrijk en Kroatie

  Met de Denver, tja, geld is op voor wat anders. En 62m heeft ie overleefd. Ik mis wel echt een lcd scherm om te zien wat ik op foto of film zet. Zeker met wat mooie grote kreeften zat ik er goed naast. Maar ik ben best tevreden met het resultaat. En ik heb tenminste wat. De AEE zou ik mogen testen, en heb gezegd dat ik dat heel graag zou doen, maar dat ie dan mee zou gaan naar 100m. Toen werd het stil. Dus die valt dan af. Misschien toch de rollei? 😀
  Maar Kroatie is gaaf duiken. Ik vond de Vis een erg mooi wrak.

 • bigfoot

  Deelnemer
  7 oktober 2014 om 00:40

  Re: Trimixen Oostenrijk en Kroatie

  dikke duiken! welke RB gebruik je? (misschien heb je dit al eerder geschreven maar ben te lui om je post door te snuffelen 🙂 no offense).

 • svenn0r

  Deelnemer
  7 oktober 2014 om 08:03

  Leuk verslag!!! Kroatie is dus een must, als ik het zo lees.

  My thing is this : If I’m sick enough to think it, then I will be sick enough to say it. :shifty:

 • Germie

  Deelnemer
  7 oktober 2014 om 08:28

  Re: Trimixen Oostenrijk en Kroatie

  Ik duik met de ybod, oftewel een inspiration vision. Wel zonder gele kap, maar met een mooie alibox. De autoair heb ik er ook direct afgesloopt en vervangen door een kortere normale inflator.

  Kroatie, Frankrijk, Malta, Spanje, allemaal landen met veel mooie wrakken. Het mooie aan Kroatie vond ik dat er geen gezeur was over de duiktijd. Er werd gevraagd, hoe lang gaan jullie duiken? 80-90 minuten? Dat is prima. 2.5-3 uur? ja ook prima. In Frankrijk en Spanje is het lastiger om een duikschool te vinden die gewend is aan technische duikers. Daar word je vaak gelimiteerd aan maximaal 1 uur duiktijd (ja, in Frankrijk ook op de Togo, single tank 15L en solo op lucht naar 60m), en is het lastig om aan trimix te komen (of heel duur zodat zelf meenemen loont). In Malta is de helium weer goedkoper dan in Kroatie, maar met een ccr is dat eurootjeswerk. Duik je oc, dan zullen de verschillen groter worden. Kantduiken in Malta en Gozo zijn wel leuk zoals de Inland sea, of evt. naar de Um El Faroud, of Bottleneck cave, of Billinghurst cave. Maar in Kroatie zijn kantduiken gewoon saai. Het stukje rif wat ik gezien heb naast de Lina was absoluut niet de moeite waard om te beduiken. Echte kantduiken hebben we niet gemaakt omdat iedereen zegt dat het niet de moeite waard is.
  Maar er liggen in Kroatie zo veel wrakken dat ik zeker nog eens terug wil.

 • ajh

  Deelnemer
  7 oktober 2014 om 19:29

  Re: Trimixen Oostenrijk en Kroatie

  Tjonge, je komt nog eens ergens anders dan alleen het Veenmeer 😉 Heb net even een aantal Youtube filmpjes bekeken. Mooi hoor.

 • Anoniem

  Gast
  7 oktober 2014 om 20:49

  Re: Trimixen Oostenrijk en Kroatie

  [QUOTE=Germie;1141957]Het plan was dit keer 3 dagen duiken in de Attersee en 3 dagen duiken in Kroatie.

  Sinds januari duik ik dus met een rebreather en mijn buddy duikt er al langer mee. Het is niet dat ik niet meer oc duik ( in Nederland is dat ongeveer 50-50), maar voor lange diepe duiken vind ik een rb erg fijn.

  Het plan was dus om eerst 3 dagen langs de steile wanden in de bergmeren Attersee en Traunsee te duiken.
  De eerste duikdag is het plan om 2 ‘verkenningsduiken’ te maken. We willen graag naar de 130m en we willen kijken wat de meest geschikte plek is. Duikstek ‘Ofen’ in de Attersee of ‘Lِwe’ of ‘Madonna’ in de Traunsee komen in aanmerking als potentiele kandidaten. Op duikstek ‘Ofen’ heb ik al eerder gedoken, daar is de 130m haalbaar. Maar de wanden in de Traunsee moeten nog net wat steiler en reusachtiger zijn, dus we willen daar ook kijken. Ook willen we deze 2 duiken gebruiken om te voelen of alles goedzit met de 4 stages die mee zullen gaan per persoon naar de 130m. Ik duik in koud water altijd met 3-vingerwanten en mijn buddy heeft droogpakhandschoenen. Dit is ook net weer allemaal wat lomper, dus 2 verkenningsduiken zijn mooi om hier weer even aan te wennen.
  De eerste duik wordt in de Attersee. We maken een mooie duik naar 92m met een bodemtijd van 20 minuten. Het zicht is overal goed, hoewel het wel een stuk minder is dan de 30-40m die er in april was. We halen nu een 5-8m aan de oppervlakte tot een 20-30 op diepte. Tijdens de opstijging kijk je tegen enorme wanden omhoog, dan voel je je enorm nietig. Mooie duik.
  Daarna rijden we naar de supermarkt voor wat inkopen en dan door naar de Traunsee. Bij ‘Madonna’ kunnen we niet parkeren, dus dan valt die stek af. Bij ‘Lِwe’ vinden we een parkeerplek hoewel we vermoeden dat we er officieel niet mogen staan. Deze duik spreken we af om tot 75m te gaan. Het zicht is de eerste 6m slecht, 1-2m. Dus eigenlijk weet ik direct dat deze stek afvalt omdat de 6m stop een stop is waar je de meeste tijd door zult brengen. En dan zie ik graag nog wat. Onder de thermocline is het zicht beter, maar het haalt het niet bij het zicht in de Attersee. De wand is inderdaad deels overhangend zoals omschreven, maar door het mindere zicht valt de grootsheid minder op. Op 75m houdt de wand ook op. Of we zitten net niet goed (deze wand moet volgens de beschrijving tot ver over de 120m doorlopen). Bij ‘Ofen’ weten we dat er wat ‘Stufen’ inzitten. Al met al geen verkeerde duik, maar we zijn het er beiden over eens dat we de 130m in de Attersee gaan proberen. Materiaal lijkt allemaal in orde.

  De Attersee:

  De Traunsee:

  ‘s Avonds bespreken we nogmaals het plan voor de 130m. We spreken af dat we in 15 minuten op 130m moeten zijn. Lukt dit niet, dan wordt het omkeren. 4 stages per persoon gaan mee, zodat we elk voor onszelf genoeg gas hebben om in een noodgeval oc boven te komen. Als er een reden is om met spoed om te keren, dan zullen we geen tijd verspillen met opstijgen totdat we op 80m zijn. Hier zit dan een gasswitch in geval van oc-bailout. We werken een plan uit. Hoewel een diluentswitch naar een offboard diluent je een kortere deco oplevert (10 minuten winst) spreken we af dit niet te doen. Het maakt de duik extra complex.
  De volgende morgen vullen we de rb’s met nieuwe sofnolime, checken alles extra en rijden naar de duikstek. In alle rust laden we uit. Als diluent is gekozen voor een erg arm mengsel zodat je je met afdalen geen zorgen hoeft te maken om een hoge PO2. Poormansmix 6/72 (heliair). Onder water snel een bubblecheck en gaan. Afdalen gaat voorspoedig en net binnen de 12 minuten bereiken we de 130m. Dus we keren om en gaan lekker genieten van hoe klein we zijn langs de enorme wand.

  De volgende dag gaan we naar Schwarze Brücke. Hier ligt op 90-92m een oldtimer en op 105m allemaal bomen. De oldtimer weet ik dit keer niet te vinden (de vorige keren zwom ik er automatisch tegenaan en nu niet????), maar de bomen wel. Op deze diepte doen ze spooky aan. We kijken rustig wat rond en daarna gaan we terug. 2 uur duiktijd. 106m. diepte.

  Dan is het tijd voor een dagje cultuur. Dus we doen Ljubjlana aan. De hoofdstad van Kroatie. Mooi centrum, prachtig weer. Maar toch merk ik dat mijn interesse in cultuurreizen verminderd is sinds ik ben gaan duiken. Hiervoor deed ik het geregeld. Het is niet dat het niet leuk meer is, maar het is toch anders dan eerst. Ljubjlana is een mooie stad met een mooi centrum. We vinden een kamer in een soort hostel met gedeelde badkamer. De eigenaar is een man van 73. Alles doet beetje ouderwets aan, maar het is gewoon netjes en schoon. Eerst ga ik een paar uur alleen op pad, mijn buddy wil graag een beetje uitrusten. We zitten 2,7km van het centrum. Een wandeling door het bekende Tivoli park en dan door naar het centrum en ik beklim de heuvel waar een kasteel staat. Daarna maken m’n buddy en ik zo ongeveer hetzelfde rondje nog een keer. Maar nu bezoeken we een kathedraal en een Grieks-orthodoxe kerk. We eten een pizza aan de rivier. De musjes zijn zo brutaal dat ze uit de hand willen eten. Leuk. Verder hebben ze hier de ov-chipkaart ook uitgevonden en het werkt perfect. 1.20 euro voor een ritje, onbeperkt aantal overstappen binnen 90 minuten. Dus geen gedoe van vergeten uit te checken.

  Dan gaan we door naar Kroatie. Een ritje van 2.5 uur vanaf Ljubjlana. In de middag komen we aan. Helaas is het weer de volgende dag slecht met veel wind waardoor we alleen op de Lina kunnen duiken. Dus dat gaan we dan maar doen.

  We maken 2 duiken van 85-90 minuten op de Lina, 55m max. Het is een vrij open wrak. Weinig vis, zicht is goed. Omdat het wrak van 28m tot 55m diepte loopt kun je mooi lang op het wrak vertoeven. Hier maken we dan ook gebruik van. De boeg is nog intact en erg mooi. Ik zie echter aan de achterkant voor het eerst in m’n leven een zonnevis in levende lijve, zwemmend en niet in een viswinkel. Leuk. Helaas is de vis het niet eens met mijn camera en draait steeds weg waardoor ik niet het ultieme shot heb kunnen maken. Maar ik heb tenminste iets.


  De volgende dag kunnen we 2 ondiepere wrakken doen, de Varesa op 43m en de Guiseppa Dezza op 36m max. Ook hier weer 2 duiken van 90 minuten. Op deze 2 wrakken zit veel vis, geen grote exemplaren, maar wel veel klein spul. Bij de Varesa stroomt het aan de oppervlakte behoorlijk. Bij het wrak zelf is er amper stroming. De tweede duik is op de Dezza, hier is het zicht slecht, maar een metertje of 5-8. Dit is weinig voor hier. Het wrak stelt ook niet zo veel voor. Kanon, wat verwrongen staal, maar niet echt heel mooi, wel . Wel veel vis. Maar geen grote vissen helaas.

  De laatste duik wordt een lange duik op de SS Vis. We willen een duik maken van bijna 3 uur. Met een bodemtijd van 60 minuten. Ik ben in dit geval erg blij met mijn rb. Een ander team bestaande uit een tech2 duiker met D18 en een ccr duiker (mixed team dus) willen 2.5 uur duiktijd hebben en die D18 ziet er niet aantrekkelijk uit. Ik zit alleen met stages voor bailout, maar die rb weegt voor een duik naar 6m net zo veel als voor een duik naar 100+m.
  Het wordt een prachtige duik, eentje in mijn top 10. Aan de oppervlakte stroomt het behoorlijk. Maar eenmaal onder water is het te doen. We gaan eerst naar de achterkant naar de schroef. Daar doet het wrak erg spooky aan. Enorme netten hangen er over. Daarna gaan we naar het achterdek en gaan het wrak in. Het wordt een prachtige kruipdoor-sluipdoor duik. En dan opeens: Ik zie een pijpbeen. Sein mijn buddy en we kijken verder. Een skelet. Ik zie ribben, een deel van het gebit, en de heupen. Na 59 minuten zijn we bij de ankerlijn en is het tijd voor de opstijging. De tijd was nog te kort, maar we zullen nog een lange deco hebben. Na bijna 3 uur steken we ons hoofd weer boven water. Nu nog aan boord komen, want het stroomt behoorlijk. Gelukkig worden we geholpen waardoor het prima te doen is.

  Helaas zit de vakantie er nu op. We maken in de haven de spullen schoon. En daarna gaan we op pad voor een overnachting in Salzburg. De dag erna door naar huis.

  en een filmpje van het skelet:
  https://www.youtube.com/watch?v=GY-y3-20szE&list=UUrTcTNUV71xRGdCUX5Z7zCw

  en u nu maar snel werken ik kan het niet meer aanzien al die duiken ha ha . en het was ook nog gezellig zo te zien aan de uitstapjes. en betreft die paar botjes, past het in de tas? altijd leuk voor op je bureau toch?

 • aquaduck

  Moderator
  8 oktober 2014 om 08:28

  Re: Trimixen Oostenrijk en Kroatie

  Leuk om te lezen. Wat is de watertemperatuur op die dieptes? Ik dacht in het filmpje van “het skelet” te zien dat er met handschoenen zonder vingertopjes werd gedoken.

 • Germie

  Deelnemer
  8 oktober 2014 om 08:34

  Re: Trimixen Oostenrijk en Kroatie

  In Kroatie was het water een 17-18 graden aan de oppervlakte en toch flink kouder op diepte. Ik duik nooit zonder handschoenen, en zou hier ook zeker koude handen krijgen, wel volstaan voor zulke duiken een paar oude handschoenen met al wat gaatjes er in. Maar m’n buddy kon het zonder handschoenen aan.
  In de Attersee was het water 17 graden aan de oppervlakte en mijn duikcomputer gaf 3 graden op diepte aan. Dus BRRRRR 😉

 • wilco-berns

  Deelnemer
  11 oktober 2014 om 12:33

  Re: Trimixen Oostenrijk en Kroatie

  Kei mooie verhalen
  Wij willen van de zomer naar oosterijk op vakantie kun en mag je overal waar water is duiken of moet je je aanmelden/vergunning hebben en waar is het het mooist
  Vermoedelijk word de regio karinthie

  gr wilco

 • Germie

  Deelnemer
  11 oktober 2014 om 19:11

  Re: Trimixen Oostenrijk en Kroatie

  Er zijn bergmeren waar je een ‘Arge-tauchen’ kaart voor moet hebben van 10 euro. Maar welke dat zijn weet ik niet. De Attersee in ieder geval niet. Daar mag je vrij duiken en is alles netjes geregeld met parkeerplaatsen, soms nog een wc, en goede instap.

 • Anoniem

  Gast
  11 oktober 2014 om 19:29

  Re: Trimixen Oostenrijk en Kroatie

  Germie,
  Ik krijg twee keer per jaar een dikke gids in de bus waarin Oostenrijk als vakantieland wordt gepromoot. In de herfst is het thema sneeuwsport en in de lente bergwandelen en fietsen
  Is het een idee om eens een duikverhaal in te sturen ?

  Groet,
  PAT1

 • Germie

  Deelnemer
  11 oktober 2014 om 19:58

  Re: Trimixen Oostenrijk en Kroatie

  Ze geven een folder uit met een beschrijving van alle duikstekken aan de Attersee. Deze is gratis, dus er wordt al veel gepromoot. Net als het flusstauchen, dat moet ook erg leuk zijn.

Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu