Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

Homepage Forum Reizen Duikvakanties en Bestemmingen Overig Thailand: Phuket en Khao Lak

 • Thailand: Phuket en Khao Lak

  Posted by BrabantDiver on 7 mei 2015 om 22:29

  Thailand: Phuket en Khao Lak
  Hallo allemaal,

  Deze zomer, eind augustus ben ik van plan om een week in Phuket en een week in Khao Lak door te brengen. Hotels zijn nog niet geboekt.

  Wie heeft er recente ervaringen en/ of tips over duiken in die buurt? Ik ga ook met een niet duiker op vakantie dus wil maximaal een dagtocht, geen live abroad.

  Alvast bedankt voor jullie reacties en tips!

  BrabantDiver reageerde 8 jaar, 7 maanden geleden 5 Leden · 8 Reacties
 • 8 Reacties
 • fountainhead

  Deelnemer
  7 mei 2015 om 23:15

  Ik zou een regenpak meenemen in die periode….
  Als je de vluchten ook nog niet geboekt hebt zou ik een andere bestemming kiezen.

 • Germie

  Deelnemer
  8 mei 2015 om 08:27

  Dat van het regenpak is onzin. Tuurlijk zit je in de regenperiode, maar meestal valt het wel mee, regen in de namiddag, avond of nacht.
  Over het duiken: je zit in het laagseizoen, dus niet alle duikstekken zijn toegankelijk. Meestal loopt het seizoen van 1 november tot eind april. Er zijn stekken waar in het laagseizoen een duikverbod geldt.
  Vanuit phuket kun je op elke straathoek een duikschool vindendie dagtochten aanbiedt met 2-3 duiken. Kosten 90-130 euro per dag voor 3 duiken. nitrox is bijbetalen. De boten vertrekken vanuit Chalong en eigenlijk elke duikschool biedt dezelfde dagtocht op maandag aan, dezelfde op dinsdag, enz. Het is niet zo dat je kunt zeggen ik wil op dinsdag naar sharkpoint en op woensdag naar kingcruiser wreck. De kingcruiserdagtocht is bijvoorbeeld bijna overal op maandag en sharkpoint op woensdag (mag ook een andere dag zijn, dat weet ik niet meer).
  Mijn ervaring is: ga vooral shoppen voor de laagste prijs. Het klinkt gek, maar ik ben in Phuket geen slechte dingen tegengekomen. Een dagtocht met 3 duiken naar o.a. kingcruiser en phi phi was bij een Duitse duikschool 130 euro en bij Russen 90. We kozen voor de Russen en behalve dat we de toch nutteloze briefings niet konden verstaan was er niets mis mee. Het gehuurde materiaal (trimvest) was ook prima. Een handdoekje aan boord hoef ik niet, dus wil ik ook niet voor betalen. De duitsers boden dat bijvoorbeeld aan met een douche. Nou, die douche pak ik ‘s avonds wel weer in de hotelkamer, het gaat mij om het duiken. En dat was dus prima voor de laagste prijs. De prijzen zijn dus incl. boot, de duiken en eten. Het duiken is helaas echt prijzig op Phuket. Maar je moet vaak ook 2 uur of meer varen naar een duikstek. Dus je bent de hele dag onder de pannen.

  Vanuit Khao Lak hebben wij alleen een liveaboard gedaan van 4 dagen naar de Similans. In 2012 was dat voor 4 nachten, 14 duiken en all inclusive (zelfs je materiaal). Was goed verzorgd, ik had alleen materiaal bij me voor grotduiken, dus heb op de liveaboard gewoon het leenmateriaal gebruikt. Netjes onderhouden. ik heb zelfs een paar soloduiken mogen maken omdat m’n buddy de laatste 2 duiken niet meer kon maken wegens een oorontsteking. Dit alles was toen 365 euro.
  Wij hadden gekozen voor de goedkoopste en minst luxe boot. Wel 55 euro p.p (dus we kwamen iets over de 400 euro) voor een upgrade naar een 2 persoons hut i.p.v. een 4 persoonshut. De boot viel wel wat tegen. Bedden met matrassen met ‘deuken’ er in, airco die maar beperkt werkte, gedeelde douche en wc en je moest op blote voeten lopen aan boord. Dat laatste heb ik echt als storend ervaren, (de rest niet omdat de prijs er ook naar was), vooral omdat de douche en wc in 1 ruimte zat (beter gezegd, de douche hing boven de wc), en er houten vlonders lagen. Als iemand naast de plee pist sta je er dus letterlijk met blote voeten in. En daarna moet jij met je pisvoeten weer in bed.
  Het eten was daarentegen echt super goed. De duiken waren verder ook goed, al vond ik het koraal en de hoeveelheid vis wat tegenvallen. Ik zou het denk ik wel weer doen, weer voor de goedkoopste boot gaan, maar dan gingen er zeker van die slofjes mee die je normaal in het zwembad over de schoenen trekt om de boel schoon te houden.
  Dagtochten vanuit Khao lak ken ik dus niet. De livaboard die wij gedaan hebben werd georganiseerd door Khao Lak scuba adventures. Phuket scuba dash hier op duikforum doet er zaken mee of werkt er of wat dan ook 😉 Dus die kun je ook vragen.

 • fountainhead

  Deelnemer
  8 mei 2015 om 08:55

  Germie;n1831366:
  Dat van het regenpak is onzin. Tuurlijk zit je in de regenperiode, maar meestal valt het wel mee, regen in de namiddag, avond of nacht.

  De duikschool van Lisa Bier op Koh Lanta is zelfs gewoon dicht dan, omdat de kans op niet kunnen uitvaren te groot is.
  Mijn zus heeft in augustus inderdaad een paar dagen met regen in de namiddag gehad, maar ook bijna een week waarin het volgens haar geen seconde droog is geweest.
  Ik zou het wel weten, zeker als er ook een niet-duiker meegaat.

 • Germie

  Deelnemer
  8 mei 2015 om 14:15

  Dan heb ik geluk gehad. Ik ben 2 keer die kant op geweest in de regentijd en dus telkens geluk gehad. Mijn duikvakantie in Thailand was overigens in april.

 • rvdniet

  Deelnemer
  8 mei 2015 om 17:26

  Germie;n1831380:
  Dan heb ik geluk gehad. Ik ben 2 keer die kant op geweest in de regentijd en dus telkens geluk gehad. Mijn duikvakantie in Thailand was overigens in april.

  Moesson start gemiddeld eind april. Dus in april gaan is wel iets anders dan eind augustus. Dan zit je er midden in. Met een niet duikende partner niet de meest handige periode.

 • Germie

  Deelnemer
  8 mei 2015 om 18:30

  Ik ben 2 keer in augustus, begin september geweest, dus regentijd. Maar toen dook ik niet. Maar het weer was goed. 1 keer in april, in de droge periode (begin april). Ook Indonesie heb ik in de regentijd bezocht en is meegevallen. Of ik heb altijd geluk gehad als ik het zo lees?

 • phuket_dash_scuba

  Deelnemer
  9 mei 2015 om 05:34

  Goed, nu de echte situatie. Het kan regenen, maar de kans op continue regen gedurende een week is erg, erg klein. September is niet de beste tijd, zou ik niet doen, maar augustus is normaal gesproken prima. Zie hier, http://www.phuket-scuba.com/diving-weather-august.htm, een overzichtje van het weer in augustus de afgelopen jaren en de effecten daarvan op het duiken.

  Op Phuket zijn vrijwel alle duikscholen gewoon open, en hetzelfde geldt voor Krabi en Phi Phi. de belangrijkste reden dat op Koh Lanta duikscholen dichtgaan in die periode is niet het weer maar het gebrek aan klanten.

  Khao Lak zou ik niet doen trouwens. Duiken daar kan niet, dichtsbijzijnd is Phuket, en het is er verder ook helemaal dood. Hotel zal wel erg goedkoop zijn.

 • BrabantDiver

  Deelnemer
  10 mei 2015 om 00:45

  Bedankt voor de tips allemaal! Ik ga nog even wat zaken heroverwegen.

Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu