Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

Homepage Forum Duiken Duiken algemeen Scooteren op ZE4

 • Scooteren op ZE4

  Posted by Panther1880 on 15 december 2019 om 11:57

  Scooteren op ZE4
  Gisterochtend heeft een buddy van mij z’n nieuwe scooter opgehaald en we zijn daarna met in totaal 4 duikers gaan scooteren in Vinkeveen bij Zandeiland 4. Normaal gesproken zoek ik een andere buddy als zij gaan scooteren maar dit maal ben ik mee geweest. Ik heb eens meegedaan aan een demo van Bonex tijdens een tec week bij Buddy Dive op Bonaire. Dat bestond uit 15 min over de zandbodem bij de steiger van Buddy Dive heen en weer vlammen, draaien en vooral gek doen samen met m’n vrouw. Heel erg leuk overigens, masker vollopend (van het lachen) leuk. Daar hield mijn ervaring met scooters op.
  Gisteren voor de tweede keer dus achter een scooter gehangen. De weersomstandigheden waren… interessant 😛 Het zicht was daarmee ook wat minder maar nog steeds voldoende om met mijn gebrek aan ervaring niet meteen iedereen kwijt te zijn.
  Een paar jaar ervaring rijker en stabieler in het water maakte dit al een stuk gecontroleerder dan toen op Bonaire, al had ik zeker het eerste 20-25 minuten flink wat aandacht nodig om een prettig ontspannen positie te vinden. Daarna kon ik m’n richting en diepte al wat meer matchen met m’n buddies.
  Iets minder verrast door het gevoel voorgetrokken te worden onder water maar nog steeds een akelige glimlach op m’n gezicht van de ervaring. Damn wat is scooteren toch leuk zeg. Anders dan voor de fun heb ik er geen reële toepassing voor maar je gaat er haast een toepassing voor zoeken!

  Panther1880 reageerde 2 jaar, 9 maanden geleden 3 Leden · 5 Reacties
 • 5 Reacties
 • mr-krabs

  Deelnemer
  16 december 2019 om 08:28

  Scooteren is super leuk en sommige dingen hebben niet altijd een ‘nut’ nodig (wat is het nut van duiken?). Je ziet veel meer en als je het een beetje in de vingers heb is het geen probleem om in een uurtje heen en weer van ZE4 naar ZE2 te gaan, dan wel vol op de trigger blijven (en een opgevoerde XK1).

  Gewoon een DPV cursus gaan doen, dan leer je meteen alle skills en hoef je later geen verkeerde dingen af te leren. Met name team formatie en communicatie is iets om in de gaten te houden, zeker bij hoge snelheden, je bent elkaar zo kwijt.
  Het gaat allemaal lekker snel, maar je raakt ook lekker snel in de problemen.

 • Panther1880

  Deelnemer
  16 december 2019 om 15:43

  Nu heb ik gescooterd achter een back-up scooter van één van hen. Het is de vraag of ik überhaupt een scooter ga aanschaffen :d
  De wil is er wel. Maar of ik het geld ervoor over heb is een tweede.

 • mr-krabs

  Deelnemer
  16 december 2019 om 16:24

  Zelfs als je er af en toe eentje kunt lenen is een DPV cursus al de moeite waard, die is namelijk ook gewoon heel leuk om te doen. Voordeel is dat die anderen dan plotseling ook met jouw willen scooteren.

 • anton

  Deelnemer
  25 december 2019 om 20:05

  Scooteren is eigenlijk het enige dat ik nog echt leuk vind aan duiken in Nederlands binnenwater 🙂

 • Panther1880

  Deelnemer
  25 december 2019 om 22:12

  Anton,
  Komt dat doordat je zulke uitgebreide en complexe duiken in het buitenland maakt en dat een simpele duik in Nederland je niet meer kan opwinden?

  ​​​​Ik ben in m’n nopjes met de huidige buddies die ik heb. We komen regelmatig met ideeën wat we kunnen doen tijdens een duik.
  Ik kan elke keer nog genieten van alleen al het gevoel om in het water te liggen. Dat heb ik ook tijdens het zwemmen overigens.
  Op dat punt benijd ik je niet Anton.

Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu