Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

Homepage Forum Reizen Duikvakanties en Bestemmingen Indische Oceaan Safari/duikreis Bali

 • Safari/duikreis Bali

  Posted by jeroen733 on 29 mei 2018 om 12:02

  Safari/duikreis Bali
  Hallo allemaal, heb het forum aardig uitgeplozen naar de diverse dive centers die in Bali aangeraden worden.
  In november willen we een week gaan duiken op Bali. Het liefst vanuit 1 dive center met vaste gids.

  We zouden dan een soort duikrondreis of safari willen maken, maar geen liveaboard.
  Ik kom met name Bali Aqua divers en Joe’s Gone Diving tegen die safari’s of van die packages aanbieden.

  Wie heeft hier (recente) ervaring mee en heeft tips voor een betrouwbaar dive center die dergelijke packages aanbieden?

  Dank alvast!

  jeroen733 reageerde 4 jaar, 1 maand geleden 5 Leden · 12 Reacties
 • 12 Reacties
 • jan-sturre

  Deelnemer
  29 mei 2018 om 13:29

  ‘Joes Gone Diving’ in Sanur is aan te bevelen, wij waren daar Oktober 2017.

  Niet echt een perfect plekje (aan de grote weg) maar ze halen en brengen je en de service is goed.

  Wij deden wat bootduikjes vanaf verschillende plaatsen en een 3 daagse safari, erg goed bevallen.
  Tussen de duikjes door heerlijk Nasi Tjampoer eten, wij zouden zo weer terug gaan.

  Tijdens de safari doe je verschillende plaatsten aan en ‘s avonds laten ze je weer op je zelf.

  Aansluitend nog een weekje op Gili Air gezeten en gedoken bij ‘Oceans 5’, ook goed!

  Veel plezier!

 • jeroen733

  Deelnemer
  29 mei 2018 om 14:26

  Dank Jan voor je reactie!
  Gili eilanden zien er ook wel goed uit! We gaan eens verder oriënteren!

 • fountainhead

  Deelnemer
  29 mei 2018 om 18:23

  Aquamarine Diving Bali doet precies wat jij zoekt. En je kunt aangeven wat voor soort hotel in welke plaats je zoekt, dan helpen ze daar mee. Ik heb (via Diving Holidays) een rondreis gedaan met hen waarbij we op 4 verschillende plekken verbleven, en op de transferdagen maakten we excursies op weg naar de volgende locatie. Supergoed georganiseerd allemaal.
  Wel 1 aandachtspuntje: ergens in november slaat het weer daar normaal gesproken om, en start het regenseizoen. Wij vertrokken op 11 november, en 2 dagen later heeft het 2 weken aan een stuk geregend daar. Ik zou iets eerder gaan als je kunt.

 • jeroen733

  Deelnemer
  4 juni 2018 om 15:26

  Dank voor de reacties! We hebben nog geen verblijf vastgelegd en zijn dus flexibel. Wat wel op is gevallen is dat er vrij veel reistijd is naar de duiklocaties, 1 a 2 uur rijden (enkeltje) elke dag is wel vrij veel. Dus zoeken eigenlijk mogelijkheden om zo min mogelijk te reizen. Is dan vertrek vanuit Sanur wel het meest handig?

  Qua data heb ik niet zoveel te willen. Krijgen de reis voorafgaand aan onze duikweek, dus dat ligt al vast. Dus hebben vanaf 17 november 6 dagen de tijd…

 • jan-sturre

  Deelnemer
  4 juni 2018 om 17:29

  …inderdaad, tis vaak wel een uurtje rijden maar dan zie je ook nog wat, wij vonden het niet vervelend.
  Wil je toch niet rijden dan zou ik naar Gili Air gaan (Oceans 5), dan stap je direct vanuit je huisje de boot op.
  Succes!

 • jeroen733

  Deelnemer
  20 december 2018 om 11:10

  Zo, inmiddels alweer een paar weekjes thuis. Hebben 2 duiken bij Menjangan Island gemaakt en daarna een week lang op Gili Trawangan gedoken. Mooie duiken gemaakt en 3 specialities (deep dive 40m, nitrox en fotografie) gedaan. Smaakt naar meer!!!
  Nu plannen aan het maken voor een liveaboard in Egypte in april, en misschien wel onze divemaster komende zomer. Dat laatse is nog een leuke puzzel, heb al een hoop adviezen en verhalen erover hier gelezen. Dus nog maar eens goed in verdiepen. Het duiken heeft ons in ieder geval gegrepen.

 • jeroen733

  Deelnemer
  15 januari 2019 om 15:30

  En nog een update. De plannen omgezet in werkelijkheid! Tickets zijn geboekt en eind augustus gaan we weer terug naar Gili Trawangan voor onze DM cursus. Zo veel zin in!!!

 • JanOutshoorn

  Deelnemer
  17 januari 2019 om 11:40

  Gefeliciteerd en waanzinnig leuk.
  Maar… :

  Vind je het niet zonde om daar al die cursussen te doen? Ik ben nu zelf ook bezig met een NOB 3*, vergelijkbaar met DM opleiding. Als ik zie hoeveel tijd er gaat zitten in conditietests, skills-oefeningen etc…. Onwijs leuk om te doen, maar op vakantie zou ik liever zoveel mogelijk duiken en mooie dingen zien ipv “zwembadoefeningen.” – Enkel mijn idee hoor…

  Daarbij zit ook niet elke duikschool / club / vereniging te wachten op DM die hun papieren ergens anders hebben gehaald. Als je er in NL dus ook echt iets mee wil doen kun je dat naar mijn idee beter eerst overleggen met je eigen club / school.

 • jeroen733

  Deelnemer
  17 januari 2019 om 14:02

  Dag Jan,
  Terecht punt hoor. Vind het leuk als mensen meedenken. Wij zijn duikers die liever in het buitenland dan in NL duiken, en met name recreatief, althans, dat is op dit moment het idee. Wie weet komen we nooit meer terug, haha.

  Het duiken in NL is ons tot nu toe nog niet heel erg goed bevalen. Het koudere water, beperktere onderwaterleven en slechte zicht heeft ons doen besluiten om net name in het buitenland te duiken.

  Het DM-traject zien wij dan ook als een hele mooie ervaring en is niet zozeer een specifieke start richting een professionele carriere. We zijn allebei nogal leergierig op dit gebied en willen graag nog meer leren en beter worden. Met het DM-traject willen we vooral in korte tijd veel ervaring op doen en hoop skills bijleren. Daarbij vinden wij het ook erg leuk om dit in de omgeving van een duikschool te doen, omdat wij dat sfeertje gewoon heel leuk vinden.

  Overigens gaan we in NL al een hoop theorie doen, stress & Rescue hebben we in op praktijkduiken na al afgerond, react right is afgerond, Science of Diving volgt ook in nog in NL, dus we proberen het traject in Indonesië ook zoveel mogelijk op de praktijkervaring te richten.

  Hoop je zo iets meer achtergrond in onze keuze gegeven te hebben. Ennuh, tips en adviezen zijn uiteraard altijd welkom! 😉

 • chris_010

  Deelnemer
  12 maart 2019 om 10:02

  jeroen733;n1860743:
  En nog een update. De plannen omgezet in werkelijkheid! Tickets zijn geboekt en eind augustus gaan we weer terug naar Gili Trawangan voor onze DM cursus. Zo veel zin in!!!

  Mag ik weten bij welke duikschool je duikt en waar je verblijft? Mijn vriendin en ik willen 10 dagen naar Gili om te duiken en zijn nog aan het oriënteren.

 • jeroen733

  Deelnemer
  13 maart 2019 om 15:16

  Hi Chris,

  Op Gili Trawangan zijn wij bij Manta Dive terecht gekomen. Als je aan komt met de boot loop je er direct tegenaan.
  Wij zijn gevallen voor het fijne sfeertje daar.

  Waar we in het najaar gaan verblijven weten we nog niet. Omdat we er voor langere tijd zitten gaan we daar een homestay ofzo zoeken. Schijn je al vrij goedkoop te kunnen doen.
  Toen we er in november waren hebben we in Le Pirate gezeten. Wat luxer en duurder, maar erg relaxed sfeertje. Dat zat aan de noord/noordwest van het eiland. Wel een stukje verder weg, maar we wilden ook een beetje luxe daar. Hebben fietsen gehuurd en in 15 a 20 minuutjes hobbelen ben je aan de andere kant van het eiland. Vonden wij geen probleem maar het is natuurlijk maar net wat je wilt.

  Als je aan komt van de boot kan je met ezel en wagen voor een paar euro afgezet worden bij je hotel/appartement o.i.d.

  Groeten,
  Jeroen

 • jeroen733

  Deelnemer
  22 oktober 2019 om 10:16

  Zo, weer even een update. Inmiddels weer 2 weken terug van 6 weken duiken op Gili Trawangan.
  Hebben daar onze Divemaster cursus gedaan bij Manta Dive. En wat een geweldige tijd hebben we gehad. We wisten al dat als onderdeel van deze cursus je ook gewoon mee moet draaien in de shop. Dus dat betekende wel om 07.15/07.30 beginnen met het klaarzetten van alle tanks en spullen voor de opleidingen, zwembadsessies en funduikers (soms wel 60 tanks in de ochtend). Dan alles klaarmaken voor de eerste duik, alle spullen weer van boord en tijd voor lunch of de Mid-day duik, en dan uiteraard nog de middag duik. Nadat alle spullen opgeruimd zijn tijd voor een lekker drankje, en gezellig nakletsen met alle DM’s, instructeurs en klanten. Een leventje waar wij wel aan konden wennen.
  Heb zo’n 70 duiken in 6 weken gemaakt, en super veel geleerd. Het is interessant om met zoveel duiken steeds meer signalen te herkennen van duikers die een foutje maken, of even niet goed weten wat ze moeten doen. Door het op tijd ingrijpen maak je het leven voor de cursist, maar ook voor jezelf een stuk prettiger.
  Uiteindelijk vonden we het duiken zo leuk dat we ook nog maar even de TDI Sidemount cursus erbij hebben gedaan. Ook een mooie ervaring en heerlijk om zoveel lucht bij je te hebben!

  Nu dus weer thuis, en wat missen we het daar. We willen snel weer terug! Inmiddels ook ingeschreven voor onze PADI OWSI en MSDT, dus we gaan lekker door. Hopelijk kunnen we volgend seizoen weer terug naar Gili, en dan…? Misschien een carrièreswitch naar de duikwereld? Who knows…

Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu