Homepage › Forum › Onderwater Fotografie & Video › Raad de foto (RARA, wie weet wat dit is) › Rara 15
-
Posted by 10nus on 3 februari 2006 om 01:42
Rara 15
en wie weet de volgende:10nus reageerde 17 jaar, 10 maanden geleden 5 Leden · 14 Reacties -
14 Reacties
-
Och, nou moet ik zeker ook de goed nederlandse of latijnse naam opzoeken. Ik ken ze namelijk als “gonzo-visje”. Die langzame zandkruipertjes met die merkwaardige neus. Ik ga even zoeken maar kom er op terug.
Ben een stap verder: dwervleugelpaardvisje wordt ie ook genoemd. -
Ik vond het dwergvleugelpaardvisje als Eurypegasus draconis. Maar gonzo-visje vind ik héél toepasselijk !! Leuk gevonden…
-
Don Chedi:
Och, nou moet ik zeker ook de goed nederlandse of latijnse naam opzoeken. Ik ken ze namelijk als “gonzo-visje”. Die langzame zandkruipertjes met die merkwaardige neus. Ik ga even zoeken maar kom er op terug.
Ben een stap verder: dwervleugelpaardvisje wordt ie ook genoemd.Ja goed Don, waarom noem jij dat een gonzo visje??? Hijkruipt inderdaad over de grond. Hij heeft van die krabpootjes die ook ziet bij de filament duivelsvis…zeker close familie van elkaar..kan hem even niet vinden in de boeken…hier is de foto en je puntje….
-
bibi:
Ik vond het dwergvleugelpaardvisje als Eurypegasus draconis. Maar gonzo-visje vind ik héél toepasselijk !! Leuk gevonden…Dank je wel Bibi, voor de naam!!
Hij staat eigenlijk nergens bij als een familie of zo. Het is een hele aparte groep. Ze leven wel als paartjes bij elkaar… -
Hij staat in mijn boek onder vleugelpaardvissen of Pegasidae en in het engels heet hij Dragonfish of ook wel Little seamoth. Er zijn van deze gepantserde bodembewoners vijf soorten bekend.
-
bibi:
Hij staat in mijn boek onder vleugelpaardvissen of Pegasidae en in het engels heet hij Dragonfish. Er zijn van deze gepantserde bodembewoners vijf soorten bekend.Ok. in de boeken die ik heb staat er maar eentje beschreven en in de oudere boeken beschreven als zeldzaam…Maar daar zijn ze nu op terug gekomen. Wat voor boeken gebruik jij Bibi?
-
Ik heb hier de Asia pasific reef guide van Helmut Debelius en het boek Koraalvissen centrale indo-pacific, is een boek van het tijdschrift duiken.
-
bibi:
Ik heb hier de Asia pasific reef guide van Helmut Debelius en het boek Koraalvissen centrale indo-pacific, is een boek van het tijdschrift duiken.Ja die laatste heb ik ook. Dat was een van de eerste boeken die in het nederlands uitgegeven is. Het Asia-Pasific biek zie ik staan hier op de bladzijde van boeken, maar die heb ik niet. Heb/ken je het boek naaktslakken?
Of het boek Crustacea? Wel allebij in het engels of duits maar ook fijne boeken om mee te werken.Erg hè, ik heb hier op de plank wel een stuk of tien boeke staan….Zie ik een nieuw beestje in het boek staan ben ik altijd geneigd dat boek te kopen….:tong Ook uit het boek van de Middellandse zee haal ik toch best wel wat informatie. Het Suezkanaal heeft wel wat immigratie teweeg gebracht. Er zijn meer beestjes van de Rode Zee naar de Middellandse zee gegaan dan andersom… Ik zal je per email het stukje daar over sturen die ik gekopiëerd heb. Groet! tinus -
Ja, het naaktslakkenboek en de vissengids van de Middellandse zee heb ik ook ! En nog een goeie die ik kan aanraden is Marine life of the Maldives van Neville Coleman. Daar staan heel veel algen, sponzen, koralen, anemonen, platwormen, schelpen, kreeften, garnalen, krabben, zeesterren, zeeëgels, enz… in. Heel goed boek, spijtig ook wel in het Engels. Verder nog Fauna en flora Zeeland is een boek van Nelos. De Atlantische oceaan, de Noordzee en het Kanaal van Steven Weinberg. Veldgids Flora en fauna van de zee door Rob Leewis en Zeevissen van Noord en West-Europa door Muus/Nielsen.
-
bibi:
Ja, het naaktslakkenboek en de vissengids van de Middellandse zee heb ik ook ! En nog een goeie die ik kan aanraden is Marine life of the Maldives van Neville Coleman. Daar staan heel veel algen, sponzen, koralen, anemonen, platwormen, schelpen, kreeften, garnalen, krabben, zeesterren, zeeëgels, enz… in. Heel goed boek, spijtig ook wel in het Engels. Verder nog Fauna en flora Zeeland is een boek van Nelos. De Atlantische oceaan, de Noordzee en het Kanaal van Steven Weinberg. Veldgids Flora en fauna van de zee door Rob Leewis en Zeevissen van Noord en West-Europa door Muus/Nielsen.Dat is een hele verzameling..!! Ik ook hoor. Laatste aankoop: Mediterrean and Atlantic invertebrate guide van Peter Wirtz en Debelius. Ik heb trouwens contact met Peter…als ik iets niet weet over de Middelandse zee en de Altalntische oceaan mag ik dat aan hem vragen, zei die..
De Rode zee en de Indische oceaan van Weinberg is ook een mooie.
Heb jij het ISBN nummer van The marine life of the Maldives van N.Coleman. Dan kan ik kijken waar ik het event. kan krijgen….jaja je blijft doorgaan..
Dat het in het engels is is niet erg. Heb naar je lijst gekeken maar kom heel weinig NL namen tegen hoor! Maar ik ben je niet vergeten…ik zoek nog door… -
ISBN nummer van the marine life of the Maldives is 1 876410 36 1. Die andere boeken die je noemt zijn inderdaad ook mooi, maar ik heb ze niet. Kan die wel vinden bij ons in de bib. Maar zou een leuke cadeau suggestie zijn…
Tja, voor die nederlandse namen is het inderdaad zwoegen hé….Dank voor de moeite:thumbs_up -
bibi:
ISBN nummer van the marine life of the Maldives is 1 876410 36 1. Die andere boeken die je noemt zijn inderdaad ook mooi, maar ik heb ze niet. Kan die wel vinden bij ons in de bib. Maar zou een leuke cadeau suggestie zijn…
Tja, voor die nederlandse namen is het inderdaad zwoegen hé….Dank voor de moeite:thumbs_upBedankt voor het nummer…zal eens gaan rondzoeken..gr.10