Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

Homepage Forum Duiken Ongevallen Ongeval Siegburg

 • Ongeval Siegburg

  Posted by DSC on 28 februari 2017 om 12:43

  Ongeval Siegburg

  In Oktopus / Dive4Life in Siegburg (D) is een rebreather in brand gevlogen bij het opbouwen. Eén jongen is lichtgewond, één man is met verwondingen naar een ziekenhuis gebracht dat gespecialiseerd is in brandwonden. Enkele bronnen in de Duitse taal:
  www1.wdr.de
  http://www.express.de
  http://www.ksta.de

  Aanvankelijk was er sprake van een explosie, daarna werd duidelijk dat het om een steekvlam veroorzaakt door zuurstof ging:

  Mِglicherweise war der „Druckgefنكzerknall“, wie das Geschehen von Glatz beschrieben wurde, durch eine Fehlbedienung des Gerنts, das mit einer Kalipatrone betrieben wird, oder eine Fettbildung an einer Sauerstoffarmatur verursacht worden. Doch das sind zunنchst Vermutungen.

  Panther1880 reageerde 5 jaar, 7 maanden geleden 3 Leden · 5 Reacties
 • 5 Reacties
 • Germie

  Deelnemer
  28 februari 2017 om 13:13

  Op bild.de staat dit:
  Laut Feuerwehr soll eine Taucher-Sauerstoffflasche detoniert sein – vermutlich durch unsachgemنكen Gebrauch! Durch die Stichflamme und die enorme Druckwelle wurden auch Teile der Einrichtung zerstِrt. [h=3][/h]

 • Germie

  Deelnemer
  28 februari 2017 om 13:20
 • Panther1880

  Deelnemer
  2 maart 2017 om 12:39

  Een duikmaatje van ons gaat hier morgen weer duiken en dat gaat door.
  Ben benieuwd wat de gevolgen zullen zijn voor bezoekers. Ze hebben daar eigen flessen maar je hebt daar altijd mogen duiken met je eigen flessen. Zelfs vullen is geen probleem als ze qua keur maar voldoen aan de duitse normen.

 • JanOutshoorn

  Deelnemer
  3 maart 2017 om 10:45

  Heftig. In januari heb ik er nog gedoken. De sfeer en alles vond ik wel prettig.
  Ik vraag me af of het nodig is de regels hiervoor aan te passen. Een ongeluk kan altijd gebeuren. Dit heeft voor zover ik het begrijp te maken met het aansluiten van een fles. Of die nu van jezelf of van het DC is maakt in mijn ogen geen verschil.

 • Panther1880

  Deelnemer
  3 maart 2017 om 14:40

  Mee eens, ik probeer meer aan te geven hoe ze tot op heden om gingen met mensen die hun eigen spullen willen gebruiken. Bij verschillende andere duiktorens wordt dit namelijk anders benaderd.

Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu