Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

Homepage Forum Reizen Duikvakanties en Bestemmingen Caraibische Zee Noord Colombia November / December

 • Noord Colombia November / December

  Posted by ninovanhooff on 9 november 2019 om 13:36

  Noord Colombia November / December
  Tot mijn grote verbazing geen enkel resultaat voor het woord ‘Colombia’, dus maar een topic gestart.
  Aangezien Colombia ook aan de stille oceaan ligt hoop ik dat dit geen verwarring oplevert. Ik ben nieuw hier dus laat maar weten als ik iets fout doe.

  Hallo! Ik zoek een leuke duikbestemming voor een dagje als onderdeel van een rondreis door het Noorden: Bogota, Medellin, Santa Marta, Cartagena.
  San Andres/Providencia schijnt geweldig te zijn, maar ook 800 kilometer van de kust. Omdat duiken niet het hoofddoel van de reis is (nog een niet-duikende reisgenoot) is dat niet praktisch. Ik ben dus op zoek naar een duikschool die 2 duiken vanaf een boot organiseert, vertrekkend vanaf de Noord Colmbiaanse kust.
  Cartagena lijkt meest voor de hand liggend, want aan de kust. Maar ook wel reviews gelezen over minder zicht dan bijvoorbeeld in Tanganga of de Rosario eilanden. De laatste zijn 50 km uit de kust en dat is dus prima voor een dagtrip. Wie heeft tips?

  Groeten,
  Nino
  1* / OWD, 35 duiken, prima buoyancy, redelijke SAC. Maar dus geen dingen als grotduiken of in wrakken etc.

  JanOutshoorn reageerde 3 jaar, 12 maanden geleden 4 Leden · 6 Reacties
 • 6 Reacties
 • Panther1880

  Deelnemer
  10 november 2019 om 18:53

  Colombia, tja, waarom ook niet. Ik had het nog nooit als bestemming voorbij horen komen, maar wie ben ik 🙂
  Ik ben benieuwd naar de reacties.

 • willemtel

  Deelnemer
  4 december 2019 om 13:19

  Gedeeltelijk ligt het natuurlijk ook aan de Caraïbische zee

 • Anoniem

  Gast
  4 december 2019 om 19:49

  ik hou van Colombia. Aangenaam kennis te maken

 • Anoniem

  Gast
  4 december 2019 om 19:50

  hoe gaat het

 • ninovanhooff

  Deelnemer
  5 december 2019 om 22:25

  Hallo! uiteindelijk heb ik vanuit Cartagena een dagtrip gemaakt met Paraiso Dive. Deze organisatie heeft zeer goede reviews terwijls ze niet de duurste zijn. Ik heb 100 euro betaald voor 2 duiken, bootje vanaf de haven en complete uitrusting. Daarbij kwam nog een lunch in het resort waar ze mee samen werken a 12 euro.

  De dag begon wat chaotisch omdat de haven afgesloten bleek vanwege een sportevenement. Ik kon aan ze merken dat ze wat bang waren dat dit invloed zou hebben op hun goede naam. Uiteindelijk konden we een uur later vertrekken. Ik was de enige duiker naast 4 snorkelaars waardoor ik een 1-op-1 duik kon maken met een Padi-instructeur. Zij sprak niet zo goed Engels als de eigenaresse, maar voldoende om met vertrouwen te water te gaan. Al snel lag ik met mijn loodgordel in mijn handen aan het oppervlak, die hadden de helpers te los om mijn middel gedaan. Ikzelf gebruik normaal geen gordel, enkel pockets.
  Enfin, na deze strakker aangetrokken te hebben wachtte mij nog een verassing. De dieptemeter gaf 80 aan! Na een seconde nadenken geconcludeerd dat het om feet ging, maar nog steeds zorgwekkend. Achteraf bleek het de sleepnaald te zijn die sinds de vorige duik niet teruggedraaid was. Ook mijn eigen verantwoordelijkheid natuurlijk, maar zou fijn geweest zijn als ze me hier op gewezen hadden tijdens een buddycheck oid.
  Het was verder een mooie duik, al ging het alarm van de duikcomputer elke zoveel seconden af. Dit bleek te komen omdat de de stijgsnelheid sensor nogal gevoelig was en de hele tijd afging omdat de instructeur nogal druk was de lijn van een boei strak te houden en constant met de armen in de weer was om de spoel op te winden / te vieren. Ook prettig om vantevoren te weten. Tevens een shaker-achtig rinkelgeluid wat constant hoorbaar was. Vermoedelijk de vrij grote zilveren ringen die de instructeur ook tijdens de duik als oorbellen droeg.
  Onder de 900 psi hoorde ik per slot een lichte piep uit de automaat bij het inademen.

  Ondanks dit alles 2 mooie duiken gemaakt, zeker gezien bij de 2e duik al het bovenstaande bekend was en de automaat vervangen. 28 graden met een shorty geeft een vrij gevoel, met gezond ogend koraal van vele soorten koraal waaronder het big-brain type. Ook veel verschillende vissen gezien waaronder verschillende soorten papegaai vissen. Locatie: Cartagena Isla Baru

  De 2e duik had ook een erg leuk plan met maar liefst 3 kleine wrakjes van de plaatstelijke marine, tussen 12 en 18 meter diep. Max diepte 16.5 meter, dus keurig binnen mijn limiet gebleven. Locatie: Cartagena los vazques shipwrecks

  Al met al een mooie dag met wat chaotische elementen, waarschijnlijk door de onverwachte sluiting van de haven aan het begin van de dag.

 • JanOutshoorn

  Deelnemer
  6 december 2019 om 09:10

  Mooi hoor. Is het onder water nog redelijk ongerept omdat er niet zoveel gedoken wordt?

  Misschien dat je eens voor een eigen duikcomputer kunt gaan kijken. Die neem ik ook altijd mee op vakantie. Dan heb je altijd je eigen dieptemeter en kun je zelf je stijgsnelheid in de gaten houden. Ook is dat wel handig om je logboek in te kunnen vullen.

Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu