Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

Homepage Forum Duiken Duiken algemeen Nieuwe duiker zonder buddy

 • Nieuwe duiker zonder buddy

  Posted by evamulder on 28 november 2021 om 16:26

  Nieuwe duiker zonder buddy
  Goedenavond,

  Ik heb recentelijk mijn duikbrevet gehaald in het buitenland (PADI Advanced Open Water diver). Nu wil ik wat meer ervaring op doen in Nederland, maar ik heb zelf geen buddy. Ik kan ook geen organisatie of iets dergelijks vinden waar ik als beginnende duiker terecht kan. Ook gezien je elk half jaar een duik moet maken, wil ik ook graag in Nederland kunnen duiken.

  Heeft iemand tips waar ik het beste terecht kan? (ik woon in Zuid- Holland, trouwens).

  Alvast bedankt 🙂

  Dordsduikertje reageerde 1 jaar, 10 maanden geleden 9 Leden · 21 Reacties
 • 21 Reacties
 • Panther1880

  Deelnemer
  28 november 2021 om 18:55

  Welkom op het duikforum @EvaMulder . Da’s inderdaad altijd de uitdaging. In contact komen met verschillende duikers via websites zoals deze en Facebook is de makkelijkste. Soms houd je aan duikopleidingen ook nog contacten over. Krijg een vriend/vriendin van je zo gek om ook te gaan duiken is ook een oplossing (is mij inmiddels gelukt ?).
  Als je eigen uitrusting hebt ben je redelijk vrij in het kiezen van de duikstekken, moet je die huren en je gaat bijv bootduiken maken op de Vinkeveense plassen dan kan het zijn dat je bij iemand kan aansluiten. Zo heb ik enkele malen gehad dat iemand bij ons aansloot.
  De frequentie waarmee je wilt duiken is geheel aan jou. Ik heb de indruk dat veel duikscholen in het buitenland sowieso een checkdive vragen. Of je nu 10 of 50 duiken hebt gemaakt.

 • aquaduck

  Moderator
  28 november 2021 om 22:01

  Welkom op DF. Ben je in bezit van een eigen uitrusting en vervoer? Dat maakt afspreken met anderen al een stuk makkelijker. Er komen zat duikers bij je uit de buurt die hier actief zijn op het forum.

  of plaats een oproep in het deel buddy gezocht.

 • fvdm

  Deelnemer
  29 november 2021 om 01:32

  Is dat een nieuwe eis ieder halfjaar een duik maken?
  zou als je een verenigingsmens bent een duikckub opzoeken in de regio dan kom je zeker buddy’s tegen waar je mee kan duiken. Ik ben helaas niet zo verenigingsmijndend maar heb via hier en een paar facebook pagina’s wel mensen leren kennen waar ik heel wat duikjes mee gemaakt heb in NL
  heb van de week na 4 jaar niet meer duiken weer een duikje gemaakt en de smaak weer te pakken gekregen alleen niet meer in NL dus daar kan ik je niet helpen. Maar er zijn genoeg duikers hoor die gewoon willen duiken.

 • andre-de-zwaan

  Deelnemer
  29 november 2021 om 10:06

  welkom op het forum @EvaMulder. als je buddy’s zoekt dan kan het hier op het forum zoals @Aquaduck aangaf, en op facebook heb je verschillende groepen om buddy’s te vinden. en dan heb je ook nog http://www.duikbuddygezocht.nl die organiseren regelmatig een duik voor alle niveaus, op deze site kun je een account aanmaken en dan deelnemen aan verschillende duiken.
  ook dit duikforum organiseert duiken, als je bij evenementen kijkt zie dat aan het eind van het jaar een laatste duik van het jaar gepland staat. daar kan de beheerder @Kieftenbeld misschien meer over vertellen.

 • kieftenbeld

  Beheerder
  29 november 2021 om 19:46

  Hi @EvaMulder, Welkom op DuikForum. Zoals je ziet, er zijn genoeg leden die je om advies kan vragen. Zoals @andre de zwaan aangeeft organiseren wij vanuit DuikForum ook duiken. Daar zijn wij dit jaar weer actiever mee geworden en dit gaan wij doorpakken volgend jaar. Wat wij sowieso gaan doen aankomend jaar is een Zeeland dag, een aantal dagen bootduiken in Vinkeveen, de St Florius duik en de GDFD weekeind. De laatste twee duiken liggen in goede handen bij @Willemtel.
  Als je wilt kan ik je op de mailinglist zetten voor de DuikForum Duiken. Dan houden wij je op de hoogte van alle duiken.

 • evamulder

  Deelnemer
  30 november 2021 om 08:42

  Heel erg bedankt voor jullie reactie allemaal! En ik heb zelf nog geen eigen duikspullen. Ik ga wel binnenkort eigen duikcomputer en masker snorkel kopen, maar alles in één keer aanschaffen is een beetje te duur. Voor de bootduiken die georganiseerd worden, moet ik zelf alles regelen of kan ik ergens in de buurt spullen huren ofzo??

 • fvdm

  Deelnemer
  30 november 2021 om 14:25

  Als ik ergens voor zou gaan is een automaat, pak en stabjack en dat gewoon via marktplaats of zo. Geen nieuwe meteen omdat je mogelijk er al snel achterkomt dat je toch iets anders fijner voelt zitten.
  En dan is een 2e hands pak bijvoorbeeld ook weer zo verkocht.
  Een computer heb je echt niet meteen nodig. Een dieptemeter zit meestal toch wel in een console. En je luchtverbruik zal de eerste tijd toch wel van dien aard zijn dat je lucht al op is voordat je mogelijk een computer nodig hebt. En zelfs dan is een 2e handsje ook prima. Die zijn ook te koop omdat bijvoorbeeld iemand een trimix computer nodig heeft of gewoon stopt met duiken.
  het enigste dat ik ooit nieuw heb gekocht was mijn natpak en daarna 2 keer een droogpak.

 • JanOutshoorn

  Deelnemer
  2 december 2021 om 11:38

  Toch ben ik voorstander van zsm een eigen computer aanschaffen. Stel (ja, theoretisch) dat je op een dag twee duiken gaat maken. In de ochtend huur je bij bedrijf A en in de middag bij B je spullen. Voor de automaat, trimvest etc. maakt het niet uit. Maar je maakt wel een herhalingsduik. Als je bij beide duiken je eigen computer gebruikt houdt die daar rekening mee. Of andersom, je gaat ‘s middags een duik maken met gehuurde spullen. Iets daarvoor heeft iemand anders nog een duik gemaakt met die computer, waardoor je nultijd kleiner is omdat de computer het als herhalingsduik ziet. Verder duikt het gewoon veel makkelijker met een duikcomputer omdat je veel makkelijker je diepte en stijgsnelheid kunt bewaken als dat ding op je pols heb zitten. Een eigen pak is ook wel fijn ivm de hygiëne en het goed passen.

 • Don-Chedi

  Deelnemer
  2 december 2021 om 14:03

  Ik heb een licht vermoeden dat evamulder niet gelijk het type duiken gaat maken waarbij die computerstraftijden echt als probleem gaat spelen 😉

  Om terug te komen op de beginvraag: zoek een duikvereniging op in de buurt. Het maakt tegenwoordig echt niet meer uit dat ja als PADI geschoold bij NOB club aanklopt. En kijk even aan of je je daar thuis voelt (en of je duiken in Nederland sowieso wel leuk gaat vinden). Dan komen die spullen vanzelf wel.

  Het is overigens voor het eerst dat ik zoiets hoor als ‘verplicht’ 1 x per half jaar duiken …

 • Panther1880

  Deelnemer
  2 december 2021 om 20:49

  EvaMulder;n1865744:
  Heel erg bedankt voor jullie reactie allemaal! En ik heb zelf nog geen eigen duikspullen. Ik ga wel binnenkort eigen duikcomputer en masker snorkel kopen, maar alles in één keer aanschaffen is een beetje te duur. Voor de bootduiken die georganiseerd worden, moet ik zelf alles regelen of kan ik ergens in de buurt spullen huren ofzo??

  Ik denk dat je het wel kunt huren. Ik heb bij scuba academy eens duiken gemaakt samen met een introductie duik voor vrienden van ons. Zij hebben toen daar apparatuur gebruikt van de shop zelf, wellicht dat ze het ook verhuren. Een mailtje naar hun toe geeft daar duidelijk over. Als ze het verhuren zullen zij daar niet uniek in zijn. Wij hebben in het begin apparatuur gehuurd bij een lokale duikshop en daarna naar een duikstek gereden.

 • andre-de-zwaan

  Deelnemer
  3 december 2021 om 19:10

  Don Chedi;n1865750:

  Het is overigens voor het eerst dat ik zoiets hoor als ‘verplicht’ 1 x per half jaar duiken …

  ik heb zo’n 10 jaar terug mijn PADI open water gehaald toen is het mij al verteld. ik heb wel het idee dat het een verkoop praatje van PADI is om reactivate/opfris cursussen te verkopen. we weten wel waar PADI voor staat (Put Another Dollar In)

 • Unknown Member

  Verwijderde deelnemer
  3 december 2021 om 22:15

  fvdm;n1865745:
  Als ik ergens voor zou gaan is een automaat, pak en stabjack en dat gewoon via marktplaats of zo.

  Maar pas op wat je koopt op b.v. Marktplaats, er wordt ontzettend veel rommel verkocht en dat geldt zeker voor een stabjacket en nog veel meer voor een automatenset.
  Je wilt niet weten wat wij op de werkbank voorbij zien komen aan “meuk” wat verkocht wordt als zijnde een superset die nog jaaaren mee kan.
  Kopen kan heel goed maar neem a.u.b. iemand mee die verstand heeft van dat spul en je behoedt voor een miskoop.
  B.v. een automatenservice waarbij al een aantal slangen moet worden vervangen in combinatie met de service zelf levert zomaar een rekening van een dikke € 200,- op en dan wordt een nieuwe set al snel interessanter.

 • fvdm

  Deelnemer
  4 december 2021 om 00:31

  Klopt Jos maar je als beginner toch altijd iemand meenemen want je weet er uberhaupt al weinig van. En dan maar hopen dat die er ook echt wat van weet.
  maar ik heb mijn beste spullen 2e hands gekocht op mijn droogpak na. En altijd een servicebeurt bihjgerekend en dan ben ik altijd goedkoper uitgeweest. Zekers toen ik dat onderhoud voortaan zelf kon
  ?

 • Duiker Gerard

  Deelnemer
  27 december 2021 om 08:26

  JosB;n1865755:

  Maar pas op wat je koopt op b.v. Marktplaats, er wordt ontzettend veel rommel verkocht en dat geldt zeker voor een stabjacket en nog veel meer voor een automatenset.

 • Panther1880

  Deelnemer
  28 december 2021 om 19:14

  Zie ik daar een j-valve?

Page 1 of 2
Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu