Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

Homepage Forum Algemeen Even voorstellen Nieuwe beheerder Duikforum.nl

 • Nieuwe beheerder Duikforum.nl

  Posted by kieftenbeld on 6 september 2020 om 17:30

  Nieuwe beheerder Duikforum.nl
  Vanaf vandaag heeft duikforum.nl een nieuwe beheerder. Op 11 mei 2002 registreert Michael IJspelder de domeinnaam Duikforum.nl om vervolgens een mooi en levendig duikforum te ontwikkelen voor de Nederlandse duiker. Nu ruim 18 jaar later is Duikforum.nl een onderdeel geworden van de Nederlandse duikcommunity. Dit forum wordt nog dagelijks bezocht door honderden bezoekers en zijn vele van jullie al jaren lid van dit forum. Na 18 jaar vond Michael het tijd om het stokje over te dragen aan Remco Kieftenbeld. Remco zal dit forum verder helpen naar de toekomst en hoop dat dit forum nog lang mag blijven bestaan. Uiteraard kan dit forum niet zonder de inbreng en bijdragen van zijn leden.

  Dus mocht je ideeën hebben laat je horen.

  Groeten Remco Kieftenbeld

  kieftenbeld reageerde 1 jaar, 1 maand geleden 17 Leden · 27 Reacties
 • 27 Reacties
 • aquaduck

  Moderator
  6 september 2020 om 18:18

  Welkom Remco. Goed om te lezen dat je DF over hebt genomen. Ik kan bij je profiel niet veel informatie over je vinden, duikervaring etc. Daarnaast zou ik graag lezen wat je eigen insteek, visie en toekomstplannen zijn voor het Duikforum.

 • kieftenbeld

  Beheerder
  6 september 2020 om 20:11

  Hoi Aquaduck,

  Bedankt voor je leuke reactie. Ik heb mijn profiel inmiddels aangevuld met informatie over mijzelf en mijn duikervaring. Ik zal hieronder even uitleggen wat mijn eerste ideeën zijn voor DF. DF bestaat inmiddels 18 jaar en is bekend bij heel veel duikers in Nederland. Op het forum staan heel veel berichten en reacties gepost. Dit word dagelijks door vele duikers teruggelezen. Ik heb op Facebook al meerdere keren gelezen dat mensen het jammer vinden dat het forum niet meer is zoals het was. Dit wil ik graag veranderen door DF weer actief te promoten en als er vragen zijn aan de beheerder deze weer snel, open en eerlijk te beantwoorden.

  Mijn eerste indruk van het forum is dat de layout en gebruiksvriendelijkheid best wat beter kan. Ik wil dit in de aankomende periode gaan uitvoeren. Alle berichten en post blijven natuurlijk bewaard binnen de nieuwe layout. De website moet responsive worden wat betekend dat hij goed te lezen is op PC, tablet en smartphone. Daarna wil ik afhankelijk van de wensen van de leden nieuwe functies toevoegen met als uiteindelijke doel een mooi social media platform te hebben voor en door duikers.

  Dus mocht je ideeën hebben voor de website dan hoor ik dat graag.

 • eaglez_mr2

  Deelnemer
  6 september 2020 om 22:36

  Succes Remco! Anne, Rob en ik hebben lang geprobeerd om alles hier nog draaiende te houden, hoop dat er weer wat meer leven in de brouwerij komt👍👍 ik zag dat je ook gelinkt bent aan 24diver, is dat vergelijkbaar? Gr Aike

 • Don-Chedi

  Deelnemer
  7 september 2020 om 07:27

  Dat is dan toch nog snel gegaan, die overdracht. Mooi, en welkom Remco.

  Het voordeel van een forum is dat discussies en onderwerpen voor lange tijd vindbaar blijven, en niet zoals op Facebook in de geschiedenis nagenoeg onvindbaar weg zakken. Wat dat betreft heb ik weinig wensen voor DF, heel misschien in de toekomst eens kijken of er niet wat categorieën die niet of nauwelijks gebruikt worden in elkaar geschoven kunnen worden of zo; het is een best wel lange lijst op de hoofdpagina.

  (en, wishful thinking; de categorie ‘commercieel’ weg bovenaan, in plaats daarvan onderwerpen die veel bezocht worden juist sneller zichtbaar dus hogerop de lijst)

  Maar allemaal geen must, ik ben sowieso nog een trouwe bezoeker van het DF.

 • fvdm

  Deelnemer
  7 september 2020 om 07:52

  Mooi. Facebook vind ik niet echt iets en kijk in de verschillende groepen nauwelijks. Hier kom ik iedere dag wel eens.

 • henkkr

  Deelnemer
  7 september 2020 om 11:50

  Succes Remco

 • inferno

  Beheerder
  7 september 2020 om 14:54

  Succes Remco! Ben benieuwd naar je plannen

 • Anoniem

  Gast
  7 september 2020 om 14:56

  Mooi dat het forum weer nieuw leven word ingeblazen. Succes daarmee Remco.

 • fransdm

  Deelnemer
  7 september 2020 om 17:21

  Succes Remco !!!

 • kieftenbeld

  Beheerder
  7 september 2020 om 19:49

  Allen,

  Bedankt voor jullie reactie. Even een paar antwoorden op de vragen die gesteld worden. Ik ben gelinkt aan 24Diver omdat ik deze website heb gemaakt. Omdat ik nu beheerder mag zijn van DF ga ik 24Diver in de nabije toekomst beëindigen. Ik wil DF wel op dezelfde software laten draaien als 24Diver. Dit is een erg gebruiksvriendelijk software voor leden en kent ook nog vele uitbreidings mogelijkheden voor de toekomst.

  Verder vind ik dit forum niet heel gebruiksvriendelijk daarom wil ik op de homepage de laatste berichten direct weergeven en er komt een goede zoekfunctie op de homepage een overzicht van alle categorieën. Een makkelijke manier om privé berichten te sturen naar andere leden en vrienden te worden op het forum.

  Dit gaat nog wel enkele maanden duren want dit moet zorgvuldig en goed. Tenslotte mag de history van DF niet verloren gaan.

  Tot snel Remco

 • mcgoos

  Deelnemer
  7 september 2020 om 21:42

  Hallo Remco,
  fijn dat je de uitdaging opgepakt hebt.
  Elke verbetering is welkom maar ik kon met het bestaande DF best uit de voeten.
  Mijn persoonlijke wens is: dat nieuwe deelnemers meer persoonlijke informatie “moeten” invullen om toegang te krijgen, daarmee bedoel ik dat ze de gestelde opties gewoon invullen, toevoegingen zijn m.i. niet nodig.

 • gerrit

  Deelnemer
  8 september 2020 om 00:37

  Goed dat iemand hier opnieuw energie in wil steken.
  (net als vele mods dit hebben gedaan)
  Succes Remco.

 • Panther1880

  Deelnemer
  9 september 2020 om 10:06

  Fijn om te horen Remco dat je de uitdaging aangegaan bent. Mijn reden om DF te bezoeken is omdat ik de informatie veel beter kan vinden dan via Facebook.
  Iets dat mij te binnen schiet is dat voor mijn gevoel er een flinke boom aan verschillende categorieën is. Als voorbeeld: Ik ben een gue duiker, maar ik hoef geen dir, cave, wreck sectie in het forum. Als het voor het overzicht, aantrekkelijkheid en gemak beter is om dit te versimpelen lijkt mij een simpel tec hoekje voldoende. Het is ook niet alsof daar nu elk uur een nieuw topic wordt geopend…

 • marleen

  Deelnemer
  9 september 2020 om 20:26

  Leuk om te lezen dat Duikforum toch niet stopt. Ik hoop dat het weer wat levendiger hier wordt en zal er zelf ook wat vaker gaan kijken. Succes Remco !

 • JanOutshoorn

  Deelnemer
  10 september 2020 om 15:30

  Fijn om te zien dat het stokje is overgenomen. Ik kwam er de laatste tijd een paar keer niet op, waardoor ik dacht dat het doek eigenlijk was gevallen. Zojuist blij verrast. Directe verbeteringen zou ik niet weten. Uiteindelijk moet de input toch bij ons als gebruikers vandaan komen.

  Ik lees graag de duikverslagen, zelf probeer ik hier ook aan bij te dragen. Echter vind ik het lastig omdat ik zonder camera niet heel mooie verslagen kan maken. Ook vind ik het fijn om een naslagwerk te hebben, zoals door meerdere mensen aangehaald. Waar mensen dan vaak naar zoeken zijn volgens mij drie dingen: Materiaal, Techniek, Locaties.
  Wellicht kunnen we iets meer leven in de brouwerij krijgen door artikelen samen te stellen? Dus een objectief artikel met bijv. het verschil tussen een trimvest en een wing, waarna er gediscussieerd kan worden over de voors, tegens en ervaringen? Ook tests mbt nieuwe materialen of een bepaalde duiklocatie zouden misschien interessant kunnen zijn? Hoe we dit precies in zouden kunnen vullen weet ik ook niet direct, maar ik schiet even wat dingen in de groep…

Page 1 of 2
Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu