Homepage › Forum › Duiken › Duikmedische vragen › Decompressieziekte › Mijn "onbegrepen" duikongeval.
-
Mijn "onbegrepen" duikongeval.
Posted by mike on 20 augustus 2006 om 13:31Mijn "onbegrepen" duikongeval.
Het volgende bericht heb ik ontvangen, omdat ik denk dat sommigen van jullie dit wel interessant vinden heb ik het hier geplaatst.—-
Geachte heer, mevrouw,
Na mijn “onbegrepen” duikongeval heb ik het initiatief genomen om zelf een site op te zetten om onder andere ervaringen te delen met mensen die een duikongeval hebben meegemaakt.
Ik wil graag mijn site graag aan de man brengen, omdat er erg weinig over te vinden is. Decompressieziekte is een naar onderdeel van duiken waar iedereen in zijn of haar achterhoofd wel van weet maar er niet al te graag lang bij stilstaat, tot het noodlot je treft en dan is er wonderlijk genoeg veel te weinig over te vinden.
Ik hoop dat u mijn initiatief zou willen steunen door middel van op uw website een link te willen plaatsen naar mijn website:
http://www.decompressieziekte.nlMet vriendelijke groet,
Jacqueline Bastiaanduikfreak-nl reageerde 14 jaar, 11 maanden geleden 32 Leden · 60 Reacties -
60 Reacties
-
indrukwekkend verhaal zeg! Lijkt mij een goed innitiatief die site.
-
We hebben de site bekeken en wat in het gastenboek geschreven en tevens een link op onze eigen website geplaatst. Erg aangrijpend verhaal waar je vaak niet stil bij staat in wat voor molen je terecht komt…….
Veel uitleg in ieder geval over wat er allemaal met je gebeurd. -
Jeetje, wat een verhaal zeg! Goed dat het zo opgeschreven kan worden hoor! Inderdaad ook een zeer goed initiatief!
-
Ik ben erg onder de indruk van het verhaal en ik denk dat het goed is als iedere duiker dit eens leest om een indruk te krijgen van hoe het kan zijn…
-
Ja mooi verhaal , kan ook de artsen persoonlijk , en het zijn echt leuke spontane mensen , wat zij alleen jammer vinden , en dat klinkt wel raar natuurlijk , is dat er te weinig deco’ongevallen gebeuren , voor hun ervaring/behandel methodes zou dit zeer welkom zijn, om achter sommige zaken te komen , die je dus alleen met een echte deco kunt doen ,
Dus als je twijvel bij je eigen , en ook maar iets merk wat op deco lijkt , bel gelijk het DMC , dit is niet raar , zij vinden dit heel gewoon , en kunnen je verder helpen of gerust stellen :thumbs_up -
Erg jammer voor de persoon in kwestie, en toch wel vreemd en zelf schandalig dat de mensen daar ter plekke over zo een gebrekkige kennis beschikken.
Iets anders, ik heb altijd geleerd dat O2 giftig is vanaf 1.4-1.6 bar. Hoe is het mogelijk dat een behandeling van 100% O2 gebeurt bij 2.8 bar zonder desastreuze gevolgen?
-
legio;153100:
Iets anders, ik heb altijd geleerd dat O2 giftig is vanaf 1.4-1.6 bar. Hoe is het mogelijk dat een behandeling van 100% O2 gebeurt bij 2.8 bar zonder desastreuze gevolgen?Nergens staat vermeldt dat het gaat om 100% zuurstof tijdens dيe specifieke druk van 2.8 bar. De ppO2 zou in dat geval 2.8 zijn en dus een flinke tik uit delen. Het percentage O2 wordt constant afgemiddeld tegen de veilige ppO2, logischerwijs zal het percentage O2 hier dus om en nabij de 57% liggen.
-
Heftig verhaal zeg, goed en leuk omschreven van iets erg heftigs. Dat zoiets met dit soort duiken al kan plaatsvinden. Ik vraag me dan toch af hoe dit kan. Zomaar deco ziekte, klinkt erg vaag.. Ik geloof het natuurlijk, maar snap het niet.
-
Bigfoot:
Zomaar deco ziekte, klinkt erg vaag.. Ik geloof het natuurlijk, maar snap het niet.De tabellen volgen, de computer volgen, ruim binnen de tabellen/computer blijven enz. betekent alleen maar dat de KANS op een deco klein is en des te kleiner wordt naarmate je verder van de nultijd blijft, maar een zekerheid is het nooit!
Een instructeur van onze club heeft enkele jaren geleden in Sicilie ook zo’n “onbegrepen” deco, met complete paraplegie, gekregen ten gevolge van een simpele (max. 15m diep, en heeeeeeel ruim binnen de nultijd, de voorgaande duik was reeds een paar dagen geleden) duik waar in de verste verte geen deco te verwachten was. Na de duik kreeg ie op de boot na 10-15min “elastieken benen” en even later kon ie niet meer op zijn benen staan. Herdrukkingskamer in, nadien terug overgebracht naar Belgie en hier opnieuw enkele herdrukkingssessies en mettertijd is alles terug redelijk goed in orde gekomen. Het enige wat men mogelijks (!!!) als “verklaring” heeft kunnen vinden is dat het warm weer was en dat hij mogelijks niet voldoende gedronken had die dag en de dag voordien, maar ook dat is nooit bevestigd geworden. Decotoestanden zijn geen “zekerheid”, noch in de ene noch in de andere richting, maar er zit steevast een kansaspect aan vast. -
Wat ik van mijn artsen heb begrepen is dat, de belangrijkste maatregel die snel moet worden getroffen is de recompressie tot grondniveau. Deze recompressie moet gebeuren in een hyperbare kamer met toediening van 100 % O2.(2.8 atm of 18 m diepte). Zuurstof vergiftiging is een risico wat deze behandeling met zich meebreng. 100% O2 doet een zuurstofconcentratie in het weefsel ontstaan van 25 maal normaal. Na de behandeling, kan ik je vertellen voelen je longen alsof er mett een stoomwals overheen is gereden 🙂
-
legio;153100:
Erg jammer voor de persoon in kwestie, en toch wel vreemd en zelf schandalig dat de mensen daar ter plekke over zo een gebrekkige kennis beschikken.
….Bij de decotank in El Gouna Hospital zitten twee artsen die heel goed weten hoe ze deco moeten behandelen. (Dr Hassam en Dr Hannah).
-
Zeer informatieve site (al mag het lettertype van de navigeer links bovenaan wel wat groter).
Voor iedereen die geinteresseert is in duikmedische achtergronden en even achter de PC wil zitten lezen, een aanrader. -
Jaqueline,
Dank voor deze bijdrage en het goede initiatief!
Ik ben onder de indruk en je intentie van het bijdragen aan de bewustwording omtrent “onverklaarde” DCZ heeft resultaat!
Ik moet toegeven dat ik de gevolgen van de interindividuele gevoeligheid voor DCZ verwacht had in een “grijs” gebied tegen de grenzen van de tabellen aan. Jouw casus demonstreert dat dit verder kan gaan en het is goed ons dit te realiseren.
Groeten,
Peter