Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

 • Leuke beginnerscamera gezocht

  Posted by brazen on 5 maart 2014 om 14:25

  Leuke beginnerscamera gezocht
  Ola, ben op zoek naar een grappige beginnerscamera < 500€. Ik stuit op de sealife DC1400, wat zijn de ervaringen met een dergelijke camera (als die er zijn), en wat is het (200€ approx) voordeel van een flitser op zo een toestel. Zijn er andere leuke sets verkrijgbaar? Mag ook tweedehands...

  JanOutshoorn reageerde 6 jaar, 10 maanden geleden 15 Leden · 20 Reacties
 • 20 Reacties
 • lovetodive

  Deelnemer
  12 februari 2015 om 12:05

  Hier zou ik ook wel antwoord op willen 🙂

 • ajh

  Deelnemer
  12 februari 2015 om 17:07

  Kan je wel wat over mijn ervaringen vertellen. Boven water schiet ik met een DSLr. Ben op de hoogte van wat fotograferen in de A, V en M handmatige standen inhoudt. Voor onder water heb ik een Nikon Coolpix gekocht. Wilde er niet al te veel geld aan uitgeven omdat ik eerst wilde kijken of het wat voor me was.

  Conclusies tot dusverre:
  – Ja, fotograferen onder water is heel erg leuk
  – Een simpele point and shoot is leuk om mee te beginnen, maar als je meer gewend bent loop je al snel tegen beperkingen aan. Achteraf gezien had ik er liever wat meer geld aan uitgegeven.
  – Een flitser is eigenlijk een must zodra je wat minder licht hebt. Een hele zonnige dag in Nederland is goed te doen zonder flitser, bewolkt en wat dieper heb je simpelweg niet voldoende licht.
  – Het is altijd een gesleep met zo’n ding. Wees je daarvan bewust! De toestellen zijn kwetsbaar en onhandig, hoe klein ze ook zijn. Als je in een RIB of ergens een trappetje op moet klimmen is het een onding. Weeg voor jezelf af of je dit nadeel op vind wegen tegen het voordeel (voor mij wel)

  Mijn advies:
  Bedenk eerst wat je wilt fotograferen voordat je koopt. Wil je beestjes (macro, close up), riffen, schildpadden of je buddy fotograferen? In Nederland (donker en groen) of de tropen (licht en blauw)?

  De vraag is dus: wat wil je fotograferen en waar?

 • mcgoos

  Deelnemer
  12 februari 2015 om 21:26

  Tot nu toe gebruik ik een Seashell onderwaterhuis, kosten ca €130,- let wel er zitten alleen een aan/uit knop en een ontspanner knop op.
  Ik moet alle instellingen voordat ik het water in ga maken. Voor mij betekent dat kiezen tussen fotograferen of filmen de rest zet ik op autmaat.
  Als ow camera gebruik ik een Canon powershot A2200 HD kostte indertijd ca € 80,-. Totaal dus rond de € 210,-
  Ik maak er meestal filmpjes mee omdat die volgens mij een scherper beeld opleveren dan foto’s, maar dat kan ook aan mij liggen.
  Er bestaan ow huizen met meerdere knoppen op de achterkant waarmee je het menu kunt bedienen. Deze zijn echter wel duurder. Kijk maar eens bij Ikelite.
  Wat ik het meest mis, is de mogelijkheid om onderwater te kunnen switchen van foto naar film.

  Op duikvaker heb ik al staan kwijlen bij de dure onderwaterhuizen waar ik mijn Canon slr camera in zou kunnen zetten, maar die kosten minstens € 1500,- of VEEL MEER :sad:, dus nog even sparen. Als ik me die kan permitteren ga ik meer fotograferen dan filmen, maar dat is persoonlijk.
  Je kunt ook een Gopro overwegen of de Chinese variant hiervan ( ca €80,- via internet), die is vooral bedoeld om mee te filmen.
  Ben het met ajh eens dat je ook aandacht aan de verlichting moet besteden. Houd er rekening mee dat je onder een hoek belicht, dus niet parallel aan de kijkrichting want dat levert vaak veel “sneeuw” op door de reflectie van deeltjes die in het water zweven.
  Realiseer je ook dat een camera mee nemen om “eventueel een foto te schieten” -ook zo’n klein ding als ik heb- tocht veel rompslomp is, ofwel: “Bepaal van tevoren of je een foto duik wilt maken en je fotoapparatuur wilt meenemen of dat je iets anders gaat doen”
  Hoe dan ook OW fotografie is een erg leuke uitdaging.
  Ik hoop dat je hier iets aan hebt en veel succes.

 • Panther1880

  Deelnemer
  13 februari 2015 om 08:09

  Check ook even met je eventuele buddie(s) hoe die er over denken als jij om de haverklap weer ergens stil hangt te wachten voor het juiste licht of de zaak van de andere kant wilt bekijken omdat dat een betere compositie geeft.
  Mijn buddie (m’n vrouw) stelt grenzen aan mijn OW fotografie (net als bovenwater trouwens :embarasse:teeth:)

 • dehakkelaar

  Deelnemer
  14 februari 2015 om 01:27

  Wat ajh al aankaart, breng goed verlichting mee naar beneden flits of video lamp.
  Dat maakt of breekt een foto/video ongeacht merk/model camera.
  Is mijn amateur ervaring 😉

 • sphyrnidus

  Deelnemer
  14 februari 2015 om 08:35

  Nikon komt met een nieuw koolpix, die is zonder huis waterdicht tot 30 m voor minder dan € 450.- Ook onderwaterhuis.nl verkoopt zulk soort camera’s. Als het voor een vakantie is in helder water lijkt dat me een optie. Geen huis en dus geen kans op vollopers. Flitsje zit er bij, dus event verder alleen nog een filtertje.

 • flaamindo

  Deelnemer
  17 februari 2015 om 11:34

  Panther1880;n1826927:
  Mijn buddie (m’n vrouw) stelt grenzen aan mijn OW fotografie (net als bovenwater trouwens :embarasse:teeth:)

  Is dat niet altijd het geval met alles wat je doet?

  Externe flitser is wel een must in Nederlandse wateren in het buitenland met een beetje geluk kan je met de interne flitser af met nabewerking als je niet te diep gaat.

  Zelf heb ik een DC1400 met Seadragon flitser (die modulaire).
  Ik heb hem gekozen voor zijn robuustheid, makkelijk te bedienen knoppen met 5mm handschoenen aan, goede foto`s willen maken maar niet de kwaliteit voor presentatie`s/magazine`s.

  De DC1400 maakt goede foto`s als je eisen zijn: Makkelijke camera, kwaliteit “goede vakantie foto”, Makkelijk uit te breiden met extra flitsers/langere arm etc.
  Als je “geweldige” foto`s wilt maken moet je geen DC1400 nemen.

 • thechief

  Deelnemer
  18 februari 2015 om 17:31

  Zit ook aan een GoPro te denken…. Kun je dr ook wat redelijke foto’s mee maken?

  Heb nu ook een Seashell voor mn samsung S4 alleen dat is het net niet….

 • ajh

  Deelnemer
  18 februari 2015 om 18:10

  Een GoPro is een videocamera waar je toevallig foto’s mee kunt maken. Verwacht er niet veel van, zeker niet meer dan je telefoon. Een GoPro is een ontzettend geinig ding, maar niet iets om serieus mee te filmen of te fotograferen naar mijn mening.

 • melisz

  Deelnemer
  18 september 2016 om 13:48

  Een GoPro werd mij inderdaad ook afgeraden. Moet mij zelf ook nog eens gaan verdiepen in onderwatercamera’s want aldoor huren loopt ook flink op in kosten haha..

 • melisz

  Deelnemer
  18 september 2016 om 13:50

  Dus ondanks dat dit een oud bericht is, zijn tips welkom :angel:

 • willemtel

  Deelnemer
  18 september 2016 om 15:20

  Ik zag er op face boek een voorbij komen bij duikkoopjes !
  Wie weet is het wat voor je

 • melisz

  Deelnemer
  18 september 2016 om 21:56

  Super, ik zal eens kijken. Bedankt!

 • fvdm

  Deelnemer
  19 september 2016 om 11:10

  2e hands pen van olympus. heb een pen 1 gehad verschrikkelijk fijne camera met veel instelmogelijkheden. heb nu voor de fun een canon powershot 260 of 280 (moet ik nakijken ligt thuis) en maak daar hele goede foto’s mee als het maar licht genoeg is (maar is geen probleem duik nu alleen nog in de tropen). bij de pen had ik 2 inon d2000 flitsers prima combi hier in NL.

 • thehunterbear

  Deelnemer
  13 november 2016 om 20:25

  Ik heb onlangs de SJCAM SJ5000x Elite gekocht voor €125 euro op een site waar onder andere action camera’s werden verkocht. Er werden standaard een aantal accesoires bijgeleverd, waaronder een waterdichte case, ideaal! Nu een aantal keer uitgeprobeerd, voornamelijk gefilmd, maar het zijn prachtige beelden (4k beelden) Maar ben voor nu zeker tevreden met deze SJCAM! Voor de nieuwsgierige, ik heb hem besteld via http://www.xiaomiproducts.nl.

  Groet,
  Berend

Page 1 of 2
Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu