Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

Homepage Forum Reizen Duikvakanties en Bestemmingen Indische Oceaan Lembeh en Bangka.

 • Lembeh en Bangka.

  Posted by jan-korf on 28 februari 2020 om 06:07

  Lembeh en Bangka.
  Ja beste duikvrienden.

  Heb weer 2 duikbestemmingen gepland dit jaar en/of al geboekt eerst naar de Filippijnen voor 17 dagen en dan naar Lembeh en Bangka .
  Over de Filippijnen hoef ik geen informatie dat is eigenlijk al 20 jaar mijn thuisbasis maar Lembeh en Bangka (Indonesie) daar heb ik nog nooit gedoken.
  Zou dus graag wat informatie over deze bestemmingen ontvangen zoals het duiken natuurlijk, diep of niet zo diep , zichtbaarheid, stroming watertemperatuur , eigenlijk alles wat je als duiker mooi leuk of minder leuk of zelfs zeer negatief hebt ervaren zodat ik mij en mijn buddy daarop in kan stellen. Ben benieuwd naar de eventuele reacties,
  Heb er dit forum voor uitgekozen omdat ik ook niet zit te wachten op tientallen FB reacties en omdat hier de ervaren duikers zitten met veel duik en reiservaring en weten waarover ze het hebben .
  Ook kom je op de FB duiken sites teveel spam tegen omdat de commercie hierop inspeelt en daar gelijk hun resort aanprijzen en die zijn natuurlijk altijd het einde.

  HG Jan

  fountainhead reageerde 3 jaar, 8 maanden geleden 3 Leden · 7 Reacties
 • 7 Reacties
 • Anoniem

  Gast
  28 februari 2020 om 16:06

  Dan heb je nog een leuk reisje voor de Boeg Jan !
  Filippijnen ben ik nog nooit geweest ,maar dat lijkt mij wel leuk om eens te bezoeken. Heb je daar wel eens iemand zien lopen of duiken met een Metaaldetector Jan ? Ben benieuwd of dat daar is toegestaan ?

 • jan-korf

  Deelnemer
  29 februari 2020 om 19:17

  Nee Hevo die heb ik daar nooit gezien, maar duiken daar ja ik doe dat al van 2000 af. Zie alles wel veranderen door de jaren heen en niet altijd in de positieve zin.
  Maar dat geldt voor elk duikgebied in de hele wereld, ik vermaak mij daar rog uitstekend maar duiken van oktober tot maart doe ik niet meer teveel tyfoons meegemaakt.
  Voor mij is het beste duikseizoen daar van maart tot eind juni, en in oktober dus Egypte en nu wil ik naar Indonesie.

  Hg Jan

 • Anoniem

  Gast
  1 maart 2020 om 12:23

  Ga mij er ook eens in verdiepen Jan. Dank voor de info. De Filipijnen lijkt mij ook wel. Maar zit ook te denken aan Mauritius . Ben daar ook nog nooit geweest. Gr.Henri

 • fountainhead

  Deelnemer
  1 maart 2020 om 19:52

  Bangka ben ik niet geweest, Lembeh wel. Muck-diving is geweldig, maar totaal anders dan koraalduiken. De duiken zijn allemaal vrij diep, 20-25 meter en vrijwel alle duiktijd blijf je op die diepte. Nitrox is wel een must daar, anders is je 2e duik al erg kort, en een 3e niet meer te doen. Door de diepte kreeg ik het met 5 mm na een paar dagen toch wel koud, maar ik ben ook een koukleum.
  Je duikt boven een grotendeels kale bodem, met zwart vulkaanzand. Maar als je eenmaal door hebt waar je op moet letten zie je het ene wonderbaarlijke wezen na het andere. De speurtocht naar de volgende maakt het spannend. Erg leuk! Wij waren bij NAD Lembeh resort, alles perfect geregeld, niks op aan te merken, hele prettige sfeer.

 • Unknown Member

  Verwijderde deelnemer
  12 maart 2020 om 11:59

  Het is al weer 15 jaar geleden dat ik daar was. Met HES, Cor en Jesca. We waren in Menado en hebben het (schier)eland overgestoken om een paar duiken te maken op Lembeh.
  Ik vond het er een heel mooie “vuilnisbelt” met veel speciaal leven. Misschien dat Cor er nog iets van kan vertellen.
  Hij had er met met Jeska een verslag gemaakt in de “Onderwatersport” van september 2006.

  Maar ook daar zal het wel veel veanderd zijn, zoals op de Fillies, Egypte en noem maar op.

 • jan-korf

  Deelnemer
  12 maart 2020 om 12:48

  Heb HES en Jesca nog op de Duikvaker gezien ja mooie tijd toen met die bekende namen.
  Ik ga maar 4 dagen naar Lembeh en7 naar Banka alleen een vraag mijn buddy mag maar naar 15 m. Ze heeft nl een neuromodulatie voor haar rug ondergaan, en de batterij mag niet dieper.
  Is er daar ook nog wat te duiken (zien) tussen o en 15 m.

 • fountainhead

  Deelnemer
  12 maart 2020 om 23:26

  Jan Korf;n1862026:
  Is er daar ook nog wat te duiken (zien) tussen o en 15 m.

  Bij Lembeh: nauwelijks tot niet. Vanaf de kant kun je (in elk geval bij NAD Lembeh) nog een aardig duikje op het “huisrif” maken, maar de echte duiken zijn allemaal vanaf de boot, recht naar beneden naar de bodem op 20+ meter.
  Bij Bangka zal het denk ik wel goed te doen zijn, dat zijn koraaltuinen, weinig stroming, en ook zeker minder diepe duikstekken.

Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu