Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

 • kieze fototoestel en behuizing

  Posted by aquaduck on 11 december 2004 om 10:43

  kieze fototoestel en behuizing
  Allen,

  Ik heb een “luxe” probleem. Ik ga in april/mei 2005 naar de Malediven :teeth: , Ik ben op zoek naar een goede digitale camera met onderwaterhuis. Lovelydivinggirl heeft al het een en ander hierover geschreven. Bedoeling is gewoon om leuke foto’s te kunnen maken. Nu heb ik een aantal leden op dit forum al foto’s zien plaatsen. Kunnen jullie aangeven wat ik zou moeten kopen: denk aan prijs vs kwaliteit etc.

  Ik weet dat ik het enorm leuk en duur kan maken (seaandsea.jp), maar dat is niet de bedoeling.

  sihornina reageerde 18 jaar, 9 maanden geleden 7 Leden · 13 Reacties
 • 13 Reacties
 • shark

  Deelnemer
  11 december 2004 om 16:50

  Wat zou je er dan aan willen uit geven ? Ik heb net een sony p150 gekocht en heb het onderwaterhuis in bestelling staan. Ik denk dat ik er leuke plaatjes mee kan schieten maar ja het is geen spiegelreflex 🙁

 • aquaduck

  Moderator
  11 december 2004 om 19:17

  tussen de 350-750 euro, ik wil nog zoveel andere dingen (op zowel duikgebied als ook andere dingen) en 3-4 per jaar een duikvakantie moet ook kunnen!

 • shark

  Deelnemer
  11 december 2004 om 20:49

  Zo toe maar tussen de 3-4 per jaar op vakantie :shade: kijk dat zou ik nu ook wel willen 🙁 maar dat zit er helaas niet in.

  Ik kan je nog niet vertellen wat de kwaliteit van mijn foto’s zullen zijn, maar ik weet wel dat hij alles bij elkaar ongeveer 950 euro zal kosten fototoestel is 500 dan 250 voor onderwaterhuis en dan komt er nog een geheugen kaart bij waar de prijzen en grote van verschillen. Je hebt dan wel een fototoestel met 7,2 megapixels. Zodra ik mijn 1e foto’s heb gemaakt zal ik wel melden of het wat is geworden :camera:

 • aquaduck

  Moderator
  12 december 2004 om 08:40

  Alvast bedankt, tja Malediven moest er natuurlijk een keer van komen en als je CD connecties heeft op de Malediven (jaren daar gewerkt te hebben) dan wordt het allemaal wat leuker. 2 weken N-Spanje doen we gewoon met het duikteam ergens in september, eigen vervoer, na hoogseizoen, dus die kosten vallen ook wel mee.

  Ergens is nog wel wat ruimte om budget voor camera etc op te krikken, echter dat zal dan wel tenkoste gaan van andere dingen. Vakantie Spanje doe je iets makkelijker weer dan Malediven.

 • kaarlin

  Deelnemer
  12 december 2004 om 09:29

  Combi Melchers komt op de beurs met wat leuke aanbiedingen. Fotoapparatuur mag wel verkocht worden, dus daarvoor naar de beurs!

 • bart

  Deelnemer
  12 december 2004 om 11:11

  http://www.digideep.com/product.php?pType=camera&mID=27&pID=717

  Zoiets ga ik waarschijnlijk kopen, maar pas volgend jaar.(zie onderstaande reden)

  Digitale camera’s (+geheugen) ”verouderen” snel net zoals computers. Dus als ik jou was zou ik wachten en pas kopen over een paar maanden. Dan heb je misschien wat beters voor je geld…

 • aquaduck

  Moderator
  12 december 2004 om 11:23

  JA, dat weet ik, echter die camera moet er toch een keer komen. Heb mezelf ook al zitten verlekkeren (is dat een goed/bestaand woord (LOL)) op http://www.seaandsea.jp Had ook al gehoord dat die SD-kaartjes er binnenkort wel uit gaan en dat het beter/verstandiger is om een digi-camera te kopen welke verschillende formaten geheugenkaartjes aan kan. Ik zit niet meer op een analoge camera te wachten. Kwaliteit dia’s is natuurlijk wel veel mooier, echter digitaal ben je niet aan rolletjes etc gebonden. Ook jij bedankt voor je reactie.

 • Don-Chedi

  Deelnemer
  12 december 2004 om 18:19

  Ja, kamera’s ontwikkelen zich in snel tempo zich steeds beter, net zoals computers, auto’s en nog veel meer producten. Dus als je blijft wachten op die betere versie van de toekomst, heb je de eerste vakantie die je maakt nog niks in handen om lekker plaatjes te schieten. De huidige generatie is zeker niet slecht, en persoonlijk denk ik dat het beter is om uit het huidige aanbod een leuke keuze te maken waar je nog jaren plezier van kan hebben. Geheugenkaartjes kan je wel naar behoeven extra bijkopen, dat hoeft m.i. geen overweging te zijn bij de keuze.
  Verder kan ik je geen type aanraden. Ik doe het dus nog met een kleinbeeld spiegelreflex en orienteer me niet zo op de digitale markt. Daarnaast heb ik wel een Canon Powershot G3; aangeschaft via een pc-prive dealtje toen dat nog mogelijk was. Ben ik zeer tevreden over, maar vooralsnog gaat dat ding niet mee onder water.

 • paskal

  Deelnemer
  13 december 2004 om 16:32

  He Aquaduck,

  Ik heb zelf vorig jaar een canon powershot A70 met onderwaterhuis gekocht. (Zou nu samen nieuw zo’n 500 euro kosten).
  Hier kun je inderdaad wel leuke plaatjes mee maken maar het houdt niet over. Macro foto’s gaan goed maar foto’s op grotere afstand wordt erg lastig. Dit heeft vooral te maken met het feit dat ik alleen de interne flitser gebruik. Ik weet eigenlijk niet of er een externe flitser op kan (volgens mij niet namelijk) maar bij een volgende aankoop zal ik daar zeker voor kiezen. Je hebt dan veel minder last van zwevende deeltjes in het water. Nu zal dat bij de Malediven misschien nog meevallen maar voor plaatjes in het Nederlandse water is dat toch wel aan te raden.
  Als je nog vragen hebt hoor ik het wel.

  Succes met je keuze.

 • bart

  Deelnemer
  13 december 2004 om 19:38

  een powershot/cybershot oid is ook wel leuk. Maar voor boven water. Ik denk dat er te weinig mogelijkheden opzitten voor onder water. Dit zijn de zogenaamde consumer camera’s, waar iedereen een foto mee kan maken. Het lijkt mij zinvoller om een prosumer camera aan te schaffen. Hier heb je meer mogelijkheden mee, wit balans, iso, sluitersnelheid enz. Dit heb je bovenwater niet nodig, dan maak je toch wel een redelijke foto, maar volgens mij is het onderwater een stuk moeilijker.

  Verder stond er laatst ook nog iets in duiken. Ik zou persoonlijk liever een kamera hebben met bovenstaande functies(uitgebreid) en een goed lens, dan een camera met meer megapixels.

  Het is ook belangrijk dat je alle knoppen kan bedienen met je onderwaterhuis…

  Maar volgend jaar zal ik het zien. Ik heb verder geen iervaring met onderwaterfotografie, dus ik kan het mis hebben, maar dit is mijn mening.

 • paskal

  Deelnemer
  14 december 2004 om 08:47

  He bart,

  Voordeel van de powershot is dat je al die instellingen handmatig kan doen: witbalans, sluitertijd e.d. Verder zijn alle functies op je toestel met het onderwaterhuis te bereiken dus ook dat is oke.
  De grootste beperking is volgens mij de belichting en de mogelijkheid om die uit te breiden, verder is de camera wel oke.

 • bart

  Deelnemer
  14 december 2004 om 20:26

  paskal:
  He bart,

  Voordeel van de powershot is dat je al die instellingen handmatig kan doen: witbalans, sluitertijd e.d. Verder zijn alle functies op je toestel met het onderwaterhuis te bereiken dus ook dat is oke.
  De grootste beperking is volgens mij de belichting en de mogelijkheid om die uit te breiden, verder is de camera wel oke.

  Ik heb zelf ook een powershot. Zowel prive als op mijn werk. Maar met sommige camera’s heb je meer handmatige mogelijkheden dan met een powershot. Die gebuik je normaal toch niet, maar ik denk dat je er onderwater wel gebruik van kunt maken.

  Maar als je een 5060 wz en powershot a70 vergelijkt zie je wel verschillen.

  Je hebt met de 5060 een grotere hoek, 4 x optische zoom, 6 keuzes witbalans externe flitser mogelijkheid, meerdere soorten geheugenkaarten enz

  http://www.digideep.com/product.php?pType=camera&mID=27&pID=717

  powershot 3 x zoom optisch, 5 keuzes witbalans, geen externe flitser, 1 soort geheugenkaart ”normale” lens.

  http://www.digideep.com/product.php?pType=camera&mID=7&pID=392

  Een digitale spiegelreflex lis het mooiste, maar er zit nog een groep toestellen tussen de consumenten kamera’s en de spiegelreflexen. Ik denk dat dit de beste keus is als je het geld eer voor hebt. Ik denk dat je anders op een bepaald moment wordt beperkt door je camera en liever een paar honderd euro meer had uitgegeven. Ik geef liever 700 euro uit voor een camera waar ik voorlopig mee vooruit kan, dan iets aan te schaffen waar je naar een paar maanden spijt van hebt.

  Maar dit is mijn mening, ik snap het wel dat niet iedereen dat doet.

  Maar ik twijfelde ook tussen bijvoorbeeld een ixus 550 en een 5060 wz. MAar als je kijkt op digideep.com zie je toch wel waarmee de mooiste foto’s gemaakt zijn.

  Ik heb een boek voor digitale onderwaterfotografie, daar staat dezelfde denkwijze als ik had.

  ( http://www.oceanearthpictures.oneocean.com )

 • sihornina

  Deelnemer
  11 maart 2005 om 14:52

  wij hebben, nadat wij in oktober veel foto’s kwijt zijn omdat onze onderwatercamera het niet echt lekker deed, een olympus c770 met onderwaterbehuizing gekocht. de camera kostte 399 en het onderwaterhuis 229
  offschoon de flitser op de camera behoorlijk is willen we nog een externe flitser erbij kopen. het leuke van deze camera is dat je ook nog filmpjes van een heel behoorlijke kwaliteit kunt maken. op een 512 stick ongeveer een half uur..
  veel succes bij het uitzoeken

Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu