Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

Homepage Forum Algemeen Duikforum Suggestie en Feedback keuring duikfles

 • DSC

  Deelnemer
  23 november 2020 om 00:47

  Keurkosten zijn ~35 euro – maar da’s enkel het keuren van de tank. Stralen in geval van roestvorming kost extra. Aanleveren zonder kraan, de kraan reviseren na 5 jaar is geen overbodige luxe. Hiervoor heb je doorgaans 3 nieuwe o-ringen nodig, als je pech hebt ook een nieuwe afsluiter. Schroefdraad van de kraan controleren (net als bij de keuring van de tank de schroefdraad ook gecontroleerd wordt op beschadiging en slijtage) en na goedkeuring met het juiste moment op de tank zetten en direct vullen.

  Als je daar dan ook nog het vervoer bij optelt en de tijd die je er aan kwijt bent, is het uiteindelijk goedkoper om de tank bij je duikcentrum aan te bieden, de meesten zullen zo rond de 50 euro rekenen.

 • JanOutshoorn

  Deelnemer
  23 november 2020 om 08:30

  Inderdaad bij de lokale duikshop. Geen idee wat dat precies kost eigenlijk, maar dan is het wel goed gebeurd. Bij mijn LDS vullen ze ook geen flessen die volledig leeg worden aangeboden, ivm de veiligheid.

 • Ron Jacobs

  Deelnemer
  23 november 2020 om 15:49

  Ik breng altijd meerdere cilinders zelf naat het keuringsstation.
  Uiteraard zonder kraan en zonder netjes en voeten.
  Je moet als je dat doet natuurlijk zelf heel goed weten waar je op moet letten qua montage/demontage en dergelijke.
  En daarbij zeker niet de verkeerde kraan in de cilinder draaien!

 • bart

  Deelnemer
  24 november 2020 om 08:18

  JanOutshoorn;n1863781:
  Inderdaad bij de lokale duikshop. Geen idee wat dat precies kost eigenlijk, maar dan is het wel goed gebeurd. Bij mijn LDS vullen ze ook geen flessen die volledig leeg worden aangeboden, ivm de veiligheid.

  ik ben ermee gestopt met mijn dubbelsets naar de lokale duikzaak brengen. De tankbanden pasten niet meer op mijn backplate, de afstanden klopte niets van. Daarnaast had ik een aantal jaar later dat ik erachter kwam dat ik aan de linkerkant van mijn isolator een totaal andere maar o-ringen had dan de rechterkant. De plaats waar de isolator de kranen in gaat zitten 2 o-ringen de dikte van deze o-ringen voor de linker kraan en rechter kraan scheelde denk ongeveer 1 mm.

  Ik had er geen vertrouwen meer in en het koste me onnodig veel tijd. Vanaf toen ben ik mijn flessen zelf naar het keuringsstation gaan brengen.

  Verhaal in Veghel kost 35 euro per fles om te keuren, je moet ze aanleveren zonder kraan en flesvoet.

Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu