Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

Homepage Forum Reizen Duikvakanties en Bestemmingen Atlantische Oceaan Kaapverdië of Canarische eilanden?

 • Kaapverdië of Canarische eilanden?

  Posted by dutchgirl on 24 mei 2016 om 16:56

  Kaapverdië of Canarische eilanden?
  Hi, weer een luxe probleem: we willen in eind juni / begin juli een weekje weg om wat zon te pakken en ook wat duiken te maken. Mijn vriend zou graag naar de Canarische eilanden gaan, ik naar Kaapverdië. Wat zijn jullie ervaringen met deze bestemmingen en waar zou jullie voorkeur naar uit gaan?

  Germie reageerde 7 jaar, 4 maanden geleden 6 Leden · 6 Reacties
 • 6 Reacties
 • fountainhead

  Deelnemer
  24 mei 2016 om 19:33

  Ik heb gedoken (en gewandeld, prachtig!) op zowel Tenerife als La Palma, en vond het zeker de moeite waard. Mooie lava-landschappen onder water, veel grote roggen, schildpadden, veel kleurrijke vis. Het leuke van La Palma en Tenerife is dat beiden ook boven water erg de moeite waard zijn. Prachtige landschappen, mooie wandelroutes.
  Kaapverdië ben ik zelf niet geweest, een kennis wel, die vond het vooral heel zanderig onder water en boven water weinig te beleven. Op basis daarvan heb ikk nog niet de neiging gehad die kant op te gaan. Wellicht heeft een ander betere ervaringen daar.

 • fransdm

  Deelnemer
  24 mei 2016 om 20:53
 • Don-Chedi

  Deelnemer
  24 mei 2016 om 21:50

  Ik ben op beiden geweest. Nou, althans, Tenerife al weer heel lange tijd geleden, en Santa Antao dit jaar nog. Dus van beiden slechts 1 eiland. En ik weet via anderen dat zelfs binnen eenzelfde archipel de eilanden al enorm kunnen verschillen in beleving. Op beiden vond ik het duiken erg interessant, maar Kaapverdië heeft meer tropisch in de mix te bieden.
  Het is een beetje wat je zelf wilt. Je zegt dat je zon zoekt, dat is beide archipels in overvloed te vinden. Canarische eilanden is meer ontwikkeld voor toerisme, dus accommodatie, uitgaan, transport, excursies, autohuur, enz is veel makkelijker geregeld. Kaapverdië is het allemaal niet onmogelijk, maar overduidelijk zit je hier wel in Afrika in een land met laag bnp. Dat heeft wel weer charme, vind ik dan.

 • willemtel

  Deelnemer
  24 mei 2016 om 22:28

  Palma vond ik een mooi eiland niet te druk met toeristen wel groen ook geschikt om te wandelen
  Vanuit Llano’s gedoken met een Nederlandse school, prima georganiseerd casa buseo of zo iets
  Duiken waren allemaal strandduiken
  Ook voor beginners te doen
  Ben nu op Sao Vincente Kaap Verdie mooi duiken veel leven onder water
  Veel wind soms wat stroming
  Duiken vooral vanuit vissers bootjes op dit moment omdat het nog niet zo druk is
  Duiken zijn zeker niet voor echte beginners vind ik ,op dit moment
  Later in het jaar is het wel veel rustiger blijkbaar
  Ik ga morgen naar Santo Antao ,hoop daar ook nog wat te kunnen plonzen

 • dutchgirl

  Deelnemer
  25 mei 2016 om 09:56

  Bedankt voor jullie reacties, jullie maken de keuze nog niet makkelijker haha. Op zich zijn we niet van het stappen enzo en we hoeven ook geen busladingen toeristen tegen te komen, maar wat van de omgeving zien vinden we wel leuk. Ik ga me nog eens verder inlezen en meer reacties zijn altijd welkom!

 • Germie

  Deelnemer
  25 mei 2016 om 11:08

  Er zit ook enorm veel verschil boven water tussen de eilanden. Lanzarote is onder water erg mooi wat ik er van zie, maar het is natuurlijk geen tropisch koraal, maar boven water erg kaal. Mallorca is boven water ‘groener’. Zo ook in Kaapverdie. Sal of Sao Vicente, een wereld van verschil als ik de foto’s zo bekijk (ik ben nog nergens geweest).
  Lanzarote staat op mijn lijstje wegens de mogelijkheid om eenvoudig via droppoffs trimix duiken naar 100+ te kunnen maken. Maar dat is natuurlijk niet wat iedereen zoekt. Wil je grote tandbaarzen zien, dan moet je daar ook naartoe is mij verteld. Kaapverdie heeft toch meer ‘zand’.

  Nog wel een tip: informeer goed hoe de duiken georganiseerd zijn. Mijn club gaat nu naar Kaapverdie en ze hebben maar 2 duiken per dag bij de reissom inbegrepen. In de reisbeschrijving staat: of ‘s morgens 2 duiken, of ‘s middags 2 duiken. Met de mogelijkheid om extra duiken bij te boeken. Als je 2 duiken ‘s morgens of ‘s middags maakt is het haastwerk is mijn ervaring. Weinig oppervlaktetijd en het liefst korten ze de duiktijd in naar 45 minuten (daarvoor stap ik het water niet in) is mijn ervaring met zo’n organisatie in Spanje. En wat ga je de rest van de tijd doen als je ergens puur om te duiken naartoe gaat? Bedenkt dat dan ook van te voren.
  1 van de Kaapverdische eilanden schijnt erg geschikt te zijn voor trekkings boven water, als je dat leuk vindt zou ik daar ook naar kijken. Ook kun je prachtig wandelen op sommige Canarische eilanden.

Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu