Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

Homepage Forum Onderwater Fotografie & Video Fotografie Algemeen Digitale Fotografie en Bewerking instellingen zonder flits, beetje hulp??

 • instellingen zonder flits, beetje hulp??

  Posted by whaleshark on 7 september 2013 om 19:26

  instellingen zonder flits, beetje hulp??
  Hallo iedereen, heb net na 7 jaar trouwe dienst mijn G7 met Ikelite behuizing en ds125 flits van de hand gedaan voor een s110 met ikelite behuizing zonder flits. Dit om wat compacter onder water te verdwijnen. In de beginperiode van de g7 had ik geen flits en kon ik toch aardig wat kleur in de foto’s brengen, dankzij de handmatige witbalans. Nadeel was wel dat ik in P fotografeerde en de sluitertijden te lang waren om echt scherp te zijn. Nu, de s110 kan volledig handmatig ingesteld worden en ik zoek dus een beetje hulp om de standaard onderwaterinstellingen te weten te komen om de ‘ zoektijd’ op verlof wat in te korten. Ik had gedacht aan iso 200, sluitertijd 1/60 tot 1/80 , diafragma 5.6?? Kom ik hiermee in de buurt van wat jullie zouden instellen? Of ga ik me het weglaten van de flits beklagen en zal ik binnen de kortste keren naar onderwaterhuis.nl hollen en een flits aanschaffen?? Graag beetje tips :teeth: Ps; weet ook dat Oosterschelde foto’s zonder flits te hoog gegrepen zijn , we spreken dus van tropisch, helder water.

  koksie reageerde 10 jaar, 2 maanden geleden 4 Leden · 4 Reacties
 • 4 Reacties
 • duikmuisje

  Deelnemer
  7 september 2013 om 19:48

  Re: instellingen zonder flits, beetje hulp??

  Ik heb mijn ISO op 80 staan en sluitertijd en diafragma stel ik, afhankelijk van de situatie, regelmatig anders in. Zonder flits of lamp zou ik persoonlijk liever niet op stap gaan of beter gezegd……gaan duiken. Er zijn altijd bij mij wel weer omstandigheden dat ik net een ietsiepietsie hulp van de flits nodig heb al is dat zelden. Succes en veel plezier met de fotografie

 • maxman2402

  Deelnemer
  7 september 2013 om 19:56

  Re: instellingen zonder flits, beetje hulp??

  ondiep blijven op zonnige dagen, dan red je makkelijk de 1/200 met F8 of iets dergelijks.
  witbalans idd handmatig instellen en als je toch diep gaat de ISO opschroeven (weet niet wat de mogelijk heden zijn van een compact camera of jou camera specifiek) tot een waarde die acceptabele resultaten geven m.b.t ruis. Zo moest ik in vinkeveen ZE4 (voor de grap zonder flitser gedoken)op een dag met goed zicht en veel zon op 6 a 7 meter diepte mijn is toch nog opschroeven tot 800-1250 op mn D5100. dit levert op een dslr nog goede resultaten.

 • whaleshark

  Deelnemer
  9 september 2013 om 21:35

  Re: instellingen zonder flits, beetje hulp??

  iso 400 is met compactcamera zowat het maximum vrees ik, nikon staat er ook om bekend om hoge iso feilloos te verwerken. Mmm, 6 a 7 m diepte op verlof is waar je ongeveer u safety-stop doet ;-).Ben geen dieptejunkie maar op verlof zit je toch al snel op 30 a 35 m dus wb zelf instellen is een absoluut minimum, zit ondertussen aardig te twijfelen om terug een flits aan te schaffen ook al ben ik ‘verkleind’ om compacter te water te gaan, wil wel iets aan kwaliteit inboeken maar niet te veel 😉

 • koksie

  Deelnemer
  10 september 2013 om 04:28

  Re: instellingen zonder flits, beetje hulp??

  Anders neem je een Inon S2000, erg compact. Dan blijft je set prima te vervoeren. Op marktplaats.nl staat er een tweedehands voor 300 euro ofzo, prima prijs. Of anders een D2000, tweedehands ook voor goede prijzen te krijgen nu en ook qua formaat nog best te doen (vind ik).

Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu