Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

Homepage Forum Onderwater Fotografie & Video Fotografie Algemeen Ikelite optical slave converter

 • Ikelite optical slave converter

  Posted by Panther1880 on 23 april 2022 om 16:02

  Afgelopen week een optische trigger binnen gekregen om onderwater euhm offshoe te flitsen 😅 maw een flitser die niet op je set zit af vuren dmv een trigger.

  Het is er eentje van ikelite (#4405). Het idee is dat je de sensor in de (secundaire) flitser schroeft op de plaats waar normaal de elektrische kabel zit aangesloten en deze sensor pikt dan de flits op van de primaire flitser die wel via een kabel is aangesloten (je hebt dus minimaal 2 flitsers nodig). Dit geeft je dus veel vrijheid in het plaatsen van een flitser als je een scène wil uitlichten.

  Ik heb hem vandaag maar eens mee het water in genomen om hem aan de tand te voelen. Ideale omstandigheden in Slijk Ewijk voor een dergelijke test, flink wat zonlicht, veel zweef deeltjes, geweldig! Meteen werd werd duidelijk dat de sensor richting de primaire flitser gericht moet zijn, anders is het signaal niet duidelijk genoeg maar eenmaal uitgelijnd bleef de flitser het signaal maar oppikken. Ik ben steeds verder achteruit gezwommen tot ik de flitser zelf al niet meer zag maar het flits signaal werd nog steeds opgevangen door de sensor. Ik was positief verrast.

  Binnenkort een buddy strikken voor een fotoshoot want ik ben benieuwd wat er met goed zicht mogelijk is 😊

  Panther1880 reageerde 1 jaar, 7 maanden geleden 1 Lid · 0 Reacties
 • 0 Reacties

Sorry, there were no replies found.

Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu