Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

Homepage Forum Duiken Duikmedische vragen Iemand ervaring met Otocalmine of welke druppels gebruiken jullie?

 • Iemand ervaring met Otocalmine of welke druppels gebruiken jullie?

  Posted by straps on 18 november 2018 om 11:12

  Iemand ervaring met Otocalmine of welke druppels gebruiken jullie?
  Hoi allemaal,

  binnenkort mag ik weer naar Egypte op Livaboard, veel zin in maar na 2-3 dagen met elk 3-4 duiken beginnen mijn binnenoortjes wel geiriteerd te geraken… mijn arts heet Otocalmine, zit 2% lidocaïne in, voorgeschreven, wie heeft hier ervaring mee?
  Nog andere opties?

  Germie reageerde 5 jaar geleden 5 Leden · 6 Reacties
 • 6 Reacties
 • luc-dupas

  Deelnemer
  18 november 2018 om 14:04
 • Anoniem

  Gast
  19 november 2018 om 12:11

  Verhaal komt me bekent voor Luc. Heb het al eens gelezen lang geleden. ……..’proper’ water….vind dat altijd zo mooi zo’n zuidelijke omschrijving. ha ha ha.

 • rno

  Deelnemer
  19 november 2018 om 15:21

  Misschien niet helemaal de “bedoeling”, maar in Otal kan je bij zowat elke drogist Otal krijgen. Een breed spectrum antibiotica die echt ontzettend goed helpt; zelfs bij knallende oorontsteking en 1x druppelen voor het naar bed gaan slaap je goed en heb je ‘s morgens nergens meer last van.

  PS, het is wel antibiotica, dus wel heel verstandig om de “kuur” ook af te maken en niet eenmalig te druppelen en dan te stoppen omdat je geen pijn meer hebt.

 • vinwippertje

  Deelnemer
  19 november 2018 om 20:22

  Voor de een helpt ‘t ene, voor de andere het andere… soms is beter ‘rust’ te houden met het oor en er niks aan te doen. Druppels zou ik alleen op advies van een (duik-)arts gebruiken.

  Oren goed uitspoelen na de duik (met douchekop of zo) helpt bij mij zelf heel goed om geïrriteerde en ontstoken oren te voorkomen. Het “sportdop” flesje bij Luc op de site vind ik een aardige tip voor als je geen douchekop bij de hand hebt. :vibrate:

 • fvdm

  Deelnemer
  20 november 2018 om 08:36

  Ik neem altijd een flinke injectiespuit mee. Vullen met warm water en na iedere duik ieder oor 2 maal doorspoelen. Doe ik het niet is het na 3 duiken in 2 dagen gedaan. Douchekop helpt bij mij niet helaas.

 • Germie

  Deelnemer
  20 november 2018 om 08:49

  gewoon azijn en alcohol mengen. Kost niets en werkt prima.

Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu