Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

Homepage Forum Duiken Duikmedische vragen Hoe lange snorkel?

 • Hoe lange snorkel?

  Posted by nyretiessen on 15 december 2020 om 17:24

  Hoe lange snorkel?
  Hallo allemaal!

  Lang verhaal, maar voor een kunstproject wil ik dat iemand in een groot aquarium ligt voor een lange tijd (ca 2 uur) en door een snorkel ademt. Nu las ik ergens dat de snorkel niet langer dan 40cm mag zijn vanwege CO2 vergiftiging, klopt deze afmeting? En zijn er nog andere dingen waar ik rekening mee moet houden?

  Panther1880 reageerde 2 jaar, 11 maanden geleden 9 Leden · 13 Reacties
 • 13 Reacties
 • Panther1880

  Deelnemer
  15 december 2020 om 19:32

  Ik zou verwachten dat snorkels die in de handel zijn bij duikwinkels geschikt zullen zijn. Heb je zelf of je model ervaring met snorkelen?

 • mcgoos

  Deelnemer
  15 december 2020 om 19:36

  Beste nyretiessen [URL=”https://www.duikforum.nl/member/23555-nyretiessen”]ik begrijp dat je voor zo’n vraag een forum als dit opzoekt , maar maak dan wel iets meer van jezelf bekend wil je serieus genomen worden.
  Om te voorkomen dat wij duikers als arrogante, houterige klazen worden gezien die alleen moeilijke duikvragen willen beantwoorden het volgende:[/URL]

  Een van mijn vroegere instructeurs gaf ons als vuistregel (met name voor kinderen) dat een snorkel niet langer mag zijn dan de afstand van je mond tot de onderkant van je borstbeen (dat kuiltje midden op je borst net onder je ribben.
  Daarvoor zijn meerdere redenen ten eerste zoals je zelf al noemde de co2 die in de buis achterblijft na het uitademen maar ook dat wanneer je langer door een buis moet ademen de arbeid die je moet verrichten, om elke adem teug tegen de waterdruk (op je borst) in te ademen, wel erg vermoeiend gaat worden.
  Ik zou toch wel erg uitkijken met dit project, b.v hoe diep moet jouw kunstobject onder het wateroppervlak blijven en
  twee uur op een plaats blijven liggen ademen, en daarbij steeds naar beneden blijven kijken (anders werkt de snorkel niet/minder) is doooodsaai.
  Veel duikers die een kwartiertje of langer op één diepte moeten blijven hangen voor hun deco, spelen een spelletje op hun duikcomputer of communiceren met hun buddy.
  Succes met je project.

 • Don-Chedi

  Deelnemer
  15 december 2020 om 19:51

  Je zou misschien kunnen denken aan een persluchtset op de kant / rand aquarium met een automaat aan een longhose, maar die bubbelt dan uiteraard bij het uitademen.
  Temperatuur is wel een dingetje; zelfs in tropisch water gaat een mens het best koud krijgen bij twee uur stil hangen in het water.

 • Panther1880

  Deelnemer
  15 december 2020 om 20:46

  Dat afkoelen daar ben ik ook bang voor Don Chedi.

 • Dyrck

  Deelnemer
  16 december 2020 om 18:59

  Dan toch maar een dompelaartje (met thermometer) aan de rand van het aquarium 😉

 • thefons

  Deelnemer
  16 december 2020 om 19:21

  En denk ook aan het uitdrogen ( mond, keel) én vooral het uitscheidings probleem.. 2 uur in water liggen, dan wil je wel wateren….

 • fvdm

  Deelnemer
  17 december 2020 om 08:21

  Water genoeg 🙂

 • mcgoos

  Deelnemer
  17 december 2020 om 11:32

  Vochtafvoer en temperatuur zijn absoluut issues, maar dan nog; 2 uur stil in een bak water liggen, lijkt me een bijna onmenselijke opgave.
  Ik ben het na een kwartier “boter, kaas en eieren” spelen al zat.
  Modellen na een half uurtje afwisselen?

 • aquaduck

  Moderator
  17 december 2020 om 12:50

  Laten we eens wachten op een reactie van de TS, is na posten niet meer online geweest. Hierboven al veel info en aantal vragen. ?

 • nyretiessen

  Deelnemer
  17 december 2020 om 18:30

  Excuus! Ik dacht dat ik een notificatie via de mail zou krijgen, maar dat was niet zo. Vandaar dat ik even opnieuw moest inloggen.

  Bedankt allen voor de reacties! Omdat dit project nog in de idee-fase zit is het nog weinig concreet, vandaar dat er weinig uitleg bij zit. Ik heb de tips echter wel doorgenomen en heb momenteel een aquarium op het oog waar verwarmingselementen bij zitten. Die kunnen het water verwarmen, waardoor dat probleem in ieder geval minder een issue is. Wat betreft de vermoeiing van het ademen: ik ben bang dat dat iets is wat ik moet uitproberen. Ik denk ondertussen wel dat 2 uur te lang is, maar misschien is een uur wel te doen? Natuurlijk saai, maar wel met een goed doel (hoop ik). Waarschijnlijk ga ik het ook zelf doen, dus dan belast ik er iemand anders gelukkig niet mee.

  Qua vermoeidheid verder: misschien wat Don Chedi als eerste zei over een automaat wel een optie zou zijn (behalve dat de kosten daarvan erg hoog zijn). Of dus oefenen/proberen hoe lang ik het vol kan houden..

 • mcgoos

  Deelnemer
  17 december 2020 om 18:55

  Hallo Nyré,
  voor wat betreft de kosten zou ik me niet te druk maken, je kunt altijd voor één dag een automaten set , cilinder en masker huren, leg daarbij vooral uit wat de bedoeling is, want de meeste duikshops verhuren alleen aan gebrevetteerde duikers.
  Lukt dat niet, dan is er hier op het forum vast wel iemand uit jouw omgeving te vinden die bereid is je te helpen.
  aandachtspunten zijn vooral:
  [LIST]
  [*]aquarium (voldoende groot)
  [*]watertemperatuur
  [*]verveling (voor het model)
  [*]Het model moet toch tussendoor naar de wc (modellen afwisselen?)
  [*]ademautomaat zoals Don Chedi voorstelt
  [/LIST] Succes met je project

 • kieftenbeld

  Beheerder
  17 december 2020 om 20:51

  nyretiessen;n1864102:
  Excuus! Ik dacht dat ik een notificatie via de mail zou krijgen, maar dat was niet zo. Vandaar dat ik even opnieuw moest inloggen.

  Dit kan je aanpassen in je account. Of je wel of geen e-mails ontvangt.

 • Panther1880

  Deelnemer
  18 december 2020 om 23:01

  mcgoos;n1864098:
  Vochtafvoer en temperatuur zijn absoluut issues, maar dan nog; 2 uur stil in een bak water liggen, lijkt me een bijna onmenselijke opgave.
  Ik ben het na een kwartier “boter, kaas en eieren” spelen al zat.
  Modellen na een half uurtje afwisselen?

  Haha, da’s wel heel kort ? ik heb wel eens een praktische burntest gedaan met m’n scooter, dat begon na 2 uur in een Nederlandse plas toch serieus saai te worden ondanks dat ik regelmatig bochtjes maakte. P valve aangesloten gehad en drinken mee voor onderweg maar van beiden toen geen gebruik gemaakt overigens.

Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu