Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

Homepage Forum Algemeen Even voorstellen Hallo allemaal!

 • Hallo allemaal!

  Posted by rons on 2 november 2020 om 11:19

  Hallo allemaal!
  Gezien het gewaardeerd lijkt te worden zal ik me ook even voorstellen 🙂
  Zoals mijn forumnaam al doet vermoeden ben ik Ron, en dat ik duik zal voor niemand een verrassing zijn. Ik heb al sinds ik als kind Jacques Cousteau-films keek interesse in duiken en heb afgelopen zomer een beetje in een opwelling op Curaçao mijn OWD gehaald. Daar ben ik ‘hooked’ geraakt aan de duiksport, en teruggekomen in Nederland ben ik bij een vereniging gegaan en uitrusting aan gaan schaffen. Inmiddels heb ik een hele 11 duiken in mijn logboekje staan, waarvan 5 rond Curaçao en 6 in Nederland.
  Ik bevind mij in Zuid-Limburg, wat qua Nederlands duiken een beetje de slechtst mogelijke plek lijkt te zijn. Hopelijk gaan België en Duitsland ooit weer open, want dat ziet er een stukje beter uit 🙂
  Hoewel ik gelukkig geen horror-vakantiecursus heb gehad, maar juist één-op-één instructie van een bekwame Zwitserse instructeur, ben ik nu in Nederland vooral bezig met het verbeteren van mijn techniek en het wennen aan mijn eigen uitrusting. Want rondspetteren in je 2.5mm shorty met 25m zicht is toch net wat anders dan bubbelen in de erwtensoep met kap en handschoenen 😛

  Geen idee wat er verder te zeggen is, maar vragen staat altijd vrij natuurlijk 🙂

  rons reageerde 2 jaar, 10 maanden geleden 8 Leden · 11 Reacties
 • 11 Reacties
 • aquaduck

  Moderator
  2 november 2020 om 11:24

  Welkom Ron, bedankt voor je uitgebreide introductie. Las in andere draadje dat je ook interesse hebt in freedive.

  ja, duiken in Nederland is even wat anders dan daar waar jij je OW hebt gehaald, maar in Nederland is voldoende te ontdekken onderwater. Veel leesplezier gewenst alhier op DF.

 • JanOutshoorn

  Deelnemer
  2 november 2020 om 11:24

  Welkom Ron, goed om te lezen dat je ook in NL duikt. Naar mijn idee is dat ook schitterend, anders dan in de tropen, maar zeker niet minder leuk of mooi. Probeer gewoon veel ervaring op te doen en jezelf steeds iets te verbeteren. Zo te lezen heb je die instelling al, waardoor je naar mijn idee een fijne buddy zult worden voor andere duikers.

 • Panther1880

  Deelnemer
  2 november 2020 om 15:43

  Perfect zicht is in Nederland inderdaad niet vanzelfsprekend. Je kunt een discussie voeren wat goed is en wat niet… Maar een discussie over het gebruik van een 2.5mm shorty op een noemenswaardige diepte zul je denk ik niet gauw hebben ? da’s inderdaad niet te doen.
  Ik vermaak me al jaren ook in Nederland met alles wat je kunt doen en zien onderwater. Ik hoop dat je ook plezier zult beleven in de Nederlandse wateren. Het is misschien minder overweldigend als tropische bestemmingen maar ze hebben zeker wat te bieden.

 • mcgoos

  Deelnemer
  2 november 2020 om 17:03

  Welkom op het forum Ron,
  Zo slecht is Limburg als uitvalsbasis nou ook weer niet je kunt inderdaad in België en Duitsland mooie duiken maken en ook in Limburg zijn er ook wel mooie duikspots.
  Veel duik- en forumplezier gewenst.

 • rons

  Deelnemer
  2 november 2020 om 17:19

  Dank voor het warme welkom allemaal! Het was inderdaad even wennen om in Nederland te duiken. Maar tot dusver is het in mijn dubbelpak aardig uit te houden ? Het is natuurlijk heel anders duiken hier, en vooral mijn eerste keer met amper 1m zicht (bij de Grote Hegge in Thorn een paar weken geleden) was even wennen, maar hier vind ik het zeker ook gaaf! Mijn eerste duiken hier waren in het Grevelingenmeer, en kreeften kijken is ook gewoon leuk ?
  Voor de toekomst heb ik allerlei spannende plannen en wensen, maar ‘een fijne buddy worden’ is voor nu een beetje mijn doelstelling. Ik voel me toch een beetje bezwaard als ik met mensen met (veel) meer ervaring duik en alle planning en navigatie bij hen leg ?

  Omdat ik boven water graag fotografeer en het jammer vond dat ik helemáál geen beelden had van het duiken, heb ik ook een GoPro aangeschaft. Het voordeel daarvan is dat’ie uit de weg aan mijn backplate-harnas weggeclipt zit, en ik hem alleen tevoorschijn trek als ik comfortabel en relaxt in het water lig. Een serieuzere camera mee onderwater nemen komt wel als het duiken zelf een stuk meer tweede natuur is geworden.
  Een klein videootje van mijn ‘avonturen’ staat hier:
  [youtube]jvJJb-aGkXI[/youtube]

  Het foto-/video-deel van het forum ga ik ook eens rustig doorlezen…

 • kieftenbeld

  Beheerder
  2 november 2020 om 17:35

  Hoi Ron,

  Leuk dat je toch actief bent geworden op DF. Je zult merken dat je op DF contact heb met mensen in plaats van oppervlakkig contact zoals op Facebook.

  Wat betreft het video-deel is het zo dat het uploaden van filmpje nog niet kan op DF. Onze technische admin Rob gaat hiermee aan het werk maar hij is nu nog heel druk met de ontwikkeling van de DF App. Maar filmpjes uploaden wil ik wel graag gaan activeren op DF maar dat duurt nog even.
  Je kunt nu wel filmpjes embedden van YouTube. Ik stuur je vanavond of morgenavond de info hoe je dit kunt doen.

  Veel plezier

 • aquaduck

  Moderator
  2 november 2020 om 17:46

  De GoPro is een fijne camera om te gebruiken, zowel onder als ook boven water. Je kan de GoPro ook op een goodman handle plaatsen.

  We zijn allemaal ooit beginnend duiker geweest, ga er maar vanuit dat wij ons ook de eerste duiken lieten leiden door anderen en de duikplanning aan hen overlieten. Als beginnend duiker ben je nog druk zat met andere zaken.

 • eaglez_mr2

  Deelnemer
  2 november 2020 om 18:40

  Welkom op het forum Ron!

 • mcgoos

  Deelnemer
  2 november 2020 om 20:26

  @ Ron: Quote “Ik voel me toch een beetje bezwaard als ik met mensen met (veel) meer ervaring duik en alle planning en navigatie bij hen leg ?”
  Daar moet je absoluut niet bang voor zijn, een duiker die je dat kwalijk neemt is het niet waard om zomaar mee te duiken.
  Alle serieuze duikers die ik ken (en velen die ik niet ken) zullen dat evenwichtig met je overleggen.
  Als ze een duik willen maken die “alle aandacht opeist” zullen ze je dat rustig uitleggen, maar meestal is het voor een serieuze duiker juist leuk om een enthousiaste nieuweling”mee te nemen” en zijn ervaring verder uit te breiden.
  Succes

 • dizzy

  Deelnemer
  3 november 2020 om 10:17

  Hey jij ook hier, leuk, @dixet hier ?!
  De duikers-discussie op tweakers is leuk, maar hier zal je veel meer duikers tegenkomen met goede gevraagde én ongevraagde adviezen ?

 • rons

  Deelnemer
  3 november 2020 om 11:47

  dizzy;n1863446:
  Hey jij ook hier, leuk, @dixet hier ?!
  De duikers-discussie op tweakers is leuk, maar hier zal je veel meer duikers tegenkomen met goede gevraagde én ongevraagde adviezen ?

  Hey, als het niet de man is die mij mijn eerste duik in Nederland heeft laten maken ? Ik vond het al verdacht dat iemand over mijn tec-ambities begon terwijl ik daar hier nog niets over had geroepen.
  Het is inderdaad prima gezellig op Tweakers, maar wat meer mensen die gericht over duiken kleppen is toch wel leuker ?

Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu