Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

Homepage Forum Kopen & Verkopen Personeel Gevraagd / Personeel Aangeboden gezocht ervaringen stage buitenland / stage plaats Curaçao.

 • gezocht ervaringen stage buitenland / stage plaats Curaçao.

  Posted by dennis1990 on 3 maart 2015 om 16:20

  gezocht ervaringen stage buitenland / stage plaats Curaçao.
  Beste Lezer,

  Via deze weg ben ik op zoek naar mensen die ervaring hebben met het stagelopen/werken bij een duikschool. Zelf wil ik in de periode sep-jan mijn afstudeer stage gaan lopen voor de Fontys Sporthogeschool in Eindhoven. Omdat ik niet zonder voorbereiding wil vertrekken, ben ik op zoek naar meningen, weetjes en feitjes waar je op moet letten als je gaat werken/stage lopen bij een duikschool in het buitenland (in mijn gevalCuracao). Alles is welkom.

  Groetjes, Dennis.

  dennis1990 reageerde 7 jaar, 4 maanden geleden 2 Leden · 2 Reacties
 • 2 Reacties
 • zeewolf

  Deelnemer
  3 maart 2015 om 17:55

  Hee Dennis,
  Leuk dat je naar Curacao wilt gaan om je stage te doen. Ben je tegen die tijd gecertificeerd dive master / instructeur? En zo ja, van welke organisatie?
  De meeste duikscholen op het eiland zijn bij PADI aangesloten, maar er zijn er een paar die ook met andere organisaties werken.

  1. Check met school of de stage plaats een kwalificatie moet hebben (gecertificeerd leerbedrijf oid) – als dat zo is, dan ben je wat gelimiteerder in je zoektocht.
  2. Maak goede afspraken. Veel bedrijven in het toerisme hebben het eigelijk te druk voor een stagiair, en het is niet de bedoeling dat je 3 maanden alleen maar tanks staat te vullen – je moet er ook iets van leren.
  3. Bedenk van tevoren of je bij een kleine of een grote duikschool wilt werken. Beide hebben hun voordelen: klein betekent veel persoonlijk contact en groot betekent veel mogelijkheden om verschillende dingen te doen. Voor een (relatief) klein bedrijf zou je bijvoorbeeld eens kunnen praten met Hans Pleij van [email protected]. Vooral ook interessant omdat Hans naast reguliere duikers ook werkt met lichamelijk gehandicapte duikers – hij kan je daar ook in opleiden als dat je interesse heeft. Grote duikscholen zijn er genoeg, die kan je online makkelijk vinden.
  4. Kijk goed naar welk papierwerk je nodig hebt (sinds 10/10 zijn de regels veranderd), en wees niet verbaasd als het bij aankomst toch weer anders blijkt te zijn. Wanneer je stage wilt lopen op Curacao heb je een stagevergunning nodig, en voor die aanvraag zijn diverse documenten vanuit Nederland nodig. Geen paniek als ze moeilijk doen, gewoon vriendelijk lachen, hulpeloos kijken, dan komt het allemaal wel goed. Wordt boos en je wordt van het kastje naar de muur gestuurd, hoe gerechtvaardigd je irritatie ook is. Misschien kan je school of het bedrijf waarvoor je gaat werken je ermee helpen, anders zijn er bedrijven (bv http://www.vergunningcuracao.com/shop/rechtswege-pakket-2450.html) die gespecialiseerd zijn in deze aanvragen. Kost wel wat geld.
  5. Koop een goedkoop autootje. Fiets/brommer is levensgevaarlijk, vooral ‘s avonds, en busverkeer is beperkt met een vrij onnavolgbare dienstregeling. Je kan de auto na je stage vaak makkelijk weer verkopen
  6. Neem een langpak mee. Lijkt nu overbodig – de watertemperatuur is tussen de 27 en 29 graden, maar als je veel in het water ligt dan ga je het koud krijgen. En pakken zijn in Nederland goedkoper dan op de eilanden.

  Ik hoop, dat je hier iets mee opschiet. Fijne tijd!

 • dennis1990

  Deelnemer
  3 maart 2015 om 22:11

  Beste Zeewolf,

  Hartelijk dank voor je info!!!

Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu