Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

Homepage Forum Algemeen Even voorstellen Even voorstellen: TheFons

 • Even voorstellen: TheFons

  Posted by thefons on 22 oktober 2020 om 19:09

  Even voorstellen: TheFons
  Hallo allemaal,
  Fons Maartens, sinds 1 sept pensionado, en alle tijd van de wereld om leuke dingen te doen. Na een eerste duik kennismaking in 2016 in Bonaire had ik hoge verwachtingen, en heb me aangemeld bij DC Onderwaterwereld hier in Haarlem en daar meteen een duikset aangeschaft. Hierdoor een OWD van SSI gekregen en na een aantal zwembad en zandeiland4 duiken mijn brevet gehaald. Ook de nitrox en perf. buoyancy specialties gedaan en nu de react right en de stressandresque aan het doen. Nog één duik te gaan en ik heb mijn Level 2…. Een Duik weekje in Griekenland viel tegen na mijn ervaringen met snorkelen in Bonaire (en een duik) en Hurghada. Erg grauw, grijs en kleurloos, en de vis populatie was bedroevend.
  Mijn andere interesses zijn Zeezeilen en motor rijden. En daarnaast doe ik nu rijlessen voor het grote bus rijbewijs zodat ik als vrijwilliger ook ouderen en gekkies kan rondrijden op dagtochten.
  Ik ben (nog?) vrijgezel en ga mijn huis in Haarlem verkopen en op zoek naar een leuk opknap huis ergens in oosten van het land.
  Mijn eerst volgende duik vakantie wil ik ergens dec of Jan toch in Bonaire gaan doen.. dus meteen mijn vraag hier: zijn er nog anderen die ook die kant op willen zodat ik ook een buddy kan hebben zonder dat ik volledig afhankelijk van georganiseerde duiken ben.
  Met vriendelijke groet,
  Fons

  thefons reageerde 1 jaar, 3 maanden geleden 6 Leden · 16 Reacties
 • 16 Reacties
 • aquaduck

  Moderator
  22 oktober 2020 om 19:29

  Hallo Fons en welkom op DF. Genoeg hobby’s zo te lezen om je tijd mee te vullen. Mijn ervaringen met duiken op Kreta zijn gelijk aan die van jou, ik ben in 2004 begonnen met een duiken op de Malediven, en jaar er op live a board Rode Zee. Ja, toen viel Griekenland idd zwaar tegen.

  Er zitten op DF genoeg duikers die regelmatig op Bonaire zijn geweest en nog steeds er naar toe gaan.

  Als je de zoekfunctie gebruikt op DF dan is er genoeg info te vinden over duiken op Bonaire.

  je kan ook een oproep plaatsen in duikbuddy gezocht subdeel van het forum.

 • thefons

  Deelnemer
  22 oktober 2020 om 20:04

  Thnx, ben me op het forum aan het inlezen. Ik gebruik Chrome op een mobiel, krijg de foto’s alleen als zwart beeld te zien. Wellicht een instelling oid?
  verder zag ik advertorials van o.a. 2016, die naar niet meer bestaande websites wijzen ( net als cleanup dives af en toe opruimen?

 • aquaduck

  Moderator
  22 oktober 2020 om 21:15

  DF is net overgenomen. We hebben vrij recent een DF meeting gehad met het DF team via MT. Daarin hebben we eea besproken. We zijn langzaam bezig om de boel aan te passen en dus ook op te schonen. Daar hoort ook het verwijderen van subforums bij die nog een erfenis zijn van de vorige eigenaar en hoe eea ingericht was.

  heb geduld, je zal zien dat eea op elk gebied op DF beetje bij beetje zal veranderen.

  mogelijk dat een ander lid of onze tech admin meer kan vertellen over dat issue met zwarte foto’s.

 • inferno

  Beheerder
  22 oktober 2020 om 21:39

  TheFons;n1863246:
  Thnx, ben me op het forum aan het inlezen. Ik gebruik Chrome op een mobiel, krijg de foto’s alleen als zwart beeld te zien.

  Ik heb net getest met Chrome op mijn iPhone en daar werkt het wel om de foto’s te openen. Dus kan het niet verklaren.

  Zal met de aankomende app sowieso stuk eenvoudiger gaan.

 • thefons

  Deelnemer
  22 oktober 2020 om 23:51

  Dit hier is een android, een oneplus8 pro. Alle laatste updates erop. Ik zie ook veel :xxxx: die zich niet vertalen in een emoticon, kan dus ook aan android liggen? Ik zal een linkje naar een van de geposte fotos geven die bij mij zwart zijn…

 • thefons

  Deelnemer
  23 oktober 2020 om 00:06

  Het gaat om o.a. deze post onder forum “wat is dit” waarin foto’s gepost zijn. Als ik op die foto’s klik van deze poster zie ik 4 zwarte foto’s.

  LK91;n1859687:
  Hallo,
  Vrienden van mij hebben tijdens het duiken in Kroatië een onbekend, metalen object uit het water gevist. Misschien kan iemand hier ons vertellen wat het is en of het eventueel een soort explosief kan zijn?

  Het object heeft de vorm van een fles, is van metaal en weegt ongeveer 4 kilo. Op de bodem zit een cirkeltje met een messing kleur. Er lagen meerdere van deze objecten (5 stuks in totaal) bij elkaar in het water, waarvan ze er één hebben opgedoken.

  Ons advies is het object daar achter te laten, aangezien niemand van ons weet wat het is.
  Zie bijgevoegde foto’s.

  Kan er iemand meer over dit object vertellen? Bij voorbaat dank.

  Vriendelijke groet,
  LK

 • JanOutshoorn

  Deelnemer
  23 oktober 2020 om 07:46

  Welkom Fons, je hebt het meteen goed te pakken zo te lezen. Ook ik heb een duik gemaakt op Kreta. Inderdaad is het daar een beetje dood gevist allemaal. Toch kon ik er wel van genieten hoor. En weer een land erbij in mijn logboek. Ik heb ook gedoken op curacao, dat was wel wat mooier en vooral lekker warm vergeleken met Kreta en later Mallorca. Toch geniet ik ook heel erg van het duiken in Nederland.
  Ook hier wordt motor gereden trouwens en gaat er veel tijd zitten in ons “klushuis” Denk goed na waar je aan begint…

 • aquaduck

  Moderator
  23 oktober 2020 om 09:33

  TheFons;n1863253:
  Het gaat om o.a. deze post onder forum “wat is dit” waarin foto’s gepost zijn. Als ik op die foto’s klik van deze poster zie ik 4 zwarte foto’s.

  Die zwarte foto’s heb ik ook als ik kijk op m’n iPad. Heeft niks met je telefoon of Android uit te staan denk ik. Die foto’s zijn niet meer beschikbaar.

 • Panther1880

  Deelnemer
  23 oktober 2020 om 14:39

  Welkom op het forum. Geen halve maatregelen lees ik. Goed zeg om er zo voor te gaan. Heel veel plezier met je duiken.
  Bonaire is wel een erg leuke bestemming. Uiterst relaxed kant duiken maken vanuit je eigen pickup truck, heerlijk.

 • thefons

  Deelnemer
  23 oktober 2020 om 17:04

  Aquaduck;n1863258:

  Die zwarte foto’s heb ik ook als ik kijk op m’n iPad. Heeft niks met je telefoon of Android uit te staan denk ik. Die foto’s zijn niet meer beschikbaar.

  Ah fijn, las al iets over een overgang van oud naar nieuw, dan is het duidelijk. Thnx voor de bevestiging. Zag later ook foto’s die ik wel kon zien.:cool:

 • thefons

  Deelnemer
  23 oktober 2020 om 17:12

  Panther1880;n1863260:
  Welkom op het forum. Geen halve maatregelen lees ik. Goed zeg om er zo voor te gaan. Heel veel plezier met je duiken.
  Bonaire is wel een erg leuke bestemming. Uiterst relaxed kant duiken maken vanuit je eigen pickup truck, heerlijk.

  Zeker, en ik heb een theoretisch voordeel, mijn broertje woont er, MET een boot. Doet daar veel voor de turtle gemeenschap. Maar ik wil hem in 1e instantie niet ten laste zijn, dus als ik ga, dan eigen woongelegenheid en eigen vervoer en het liefst een eigen buddy. En als hij dan mee kan doen dan graag.:biggrin:

 • willemtel

  Deelnemer
  25 oktober 2020 om 09:02

  Welkom Fons
  veel plezier onder water

 • Anoniem

  Gast
  25 oktober 2020 om 09:34

  Fons, welkom op dit Forum.

 • thefons

  Deelnemer
  11 november 2020 om 23:35

  (Untitled)
  jammer, Bonaire gaat van nu tot half jan 2021 niet door, mijn Ex heeft me een rechtzaak aangespannen omdat ze denkt dat ze nog heeeeeel veeeeel geld van me krijgt… gelukkig denk mijn advocaat er anders over, maar ja, rechtzaak op 8 jan 2021 dus tot die tijd maar ff hier blijven?

 • JanOutshoorn

  Deelnemer
  12 november 2020 om 08:58

  Ai, balen. Laten we maar geen discussies over exen gaan opstarten, daar heb ik ook al genoeg hoofdpijn van…

Page 1 of 2
Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu