Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

Homepage Forum Algemeen Even voorstellen Even voorstellen ndv4

 • Even voorstellen ndv4

  Posted by ndv4 on 8 juni 2021 om 10:16

  Even voorstellen ndv4
  Goedemorgen allemaal,

  Ik ben Niels, 25 jaar en woon in Friesland. Ik heb nog geen ervaring met duiken, maar dit heeft mij altijd wel geïnteresseerd. Omdat ik graag zou willen duiken en de vakantiebestemming voor dit jaar nog wat onzeker was, leek dit mij een goed moment om hier eindelijk mee te starten. Ik ben van plan deze zomer naar Bonaire en/of Curaçao te gaan en hier een duikcursus te gaan volgen. Naast dat ik mij via dit bericht wil voorstellen ben ik erg benieuwd naar jullie tips, aanbevelingen etc. Zijn er bepaalde dingen waar ik rekening mee moet houden, of raden jullie misschien juist een duikcursus in Nederland aan, zodat je hier op Bonaire/Curaçao optimaal van kan profiteren? Alvast bedankt voor jullie reacties!

  Ron Jacobs reageerde 1 jaar geleden 5 Leden · 5 Reacties
 • 5 Reacties
 • JanOutshoorn

  Deelnemer
  8 juni 2021 om 10:25

  Hoi Niels, welkom hier. Ik zou zeker het laatste adviseren. Ten eerste is over het algemeen de kwaliteit van opleiden hier erg hoog, Nederlandse duikers staan wereldwijd vrij hoog aangeschreven omdat je hier in lastige omstandigheden leert duiken. Ten tweede is het officieel zo, dat je alleen mag duiken in de omstandigheden die gelijk zijn aan je opleiding of beter. Een brevet halen in de tropen en dan in NL gaan duiken “mag” dus eigenlijk niet. Uiteraard is dit een advies, want wettelijk is er niets vastgelegd qua eisen etc. aan een duikbrevet. Ten derde kun je de tijd op vakantie optimaal benutten als je al een brevet hebt, en het liefste ook al wat duiken ervaring.
  In 2016 heb ik mijn brevet gehaald in NL, en ca. 10 duiken ervaring opgedaan, zodat ik op vakantie naar Curacao kon om te duiken. Dat is mij erg goed bevallen en ik duik nog steeds graag in NL ook.

 • ndv4

  Deelnemer
  8 juni 2021 om 16:40

  Hoi Jan, bedankt voor je reactie! En bedankt voor je advies, dit wist ik niet! Dan is het inderdaad misschien verstandiger om dit in Nederland te gaan doen.

 • kieftenbeld

  Beheerder
  8 juni 2021 om 20:19

  Hi Niels,

  Welkom bij DF ? en leuk dat je wilt gaan duiken. Ik ben het met @JanOutshoorn eens leer duiken in NL en maak funduiken als je op vakantie bent. Op het forum zitten vele leden met veel ervaring en iedereen op het forum is bereid je te helpen.
  Heb je vragen over het forum let me now.

  Groetjes Remco

 • willemtel

  Deelnemer
  13 juni 2021 om 12:02

  Welkom en veel plezier
  Jan heeft het eigenlijk al verteld
  kies voor opleiden in Nederland voor een aantal redenen
  wat niet wil zeggen dat buitenlandse opleiders niet goed zouden zijn
  daar zitten ook hele goede tussen ,maar dan moet je wel de weg weten om ze te vinden
  jij bent dan toch de toerist waar geld aan te verdienen is !
  belangrijk is wel ook al ben je een andere taal machtig ,die taal techniek spreken is vaak net wat anders
  mocht je verkouden raken kan je de opleiding niet afronden wellicht
  in Nederland is dat toch wat handiger om een weekje later dan maar de opleiding af te ronden

  succes met alle keuzes die je gaat maken

 • Ron Jacobs

  Deelnemer
  16 juni 2021 om 16:33

  Maar als je deze zomer al zou willen gaan duiken in het buitenland, dan is het waarschijnlijk niet mogelijk om voor die tijd nog een opleiding in Nederland te krijgen.

Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu