Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

Homepage Forum Reizen Duikvakanties en Bestemmingen Stille Oceaan Ervaringen liveaboards vanaf Cairns

 • Ervaringen liveaboards vanaf Cairns

  Posted by Unknown Member on 29 december 2014 om 19:44

  Ervaringen liveaboards vanaf Cairns
  Volgend jaar zomer ga ik samen met mijn vriendin een paar weken naar Australië.
  Nu willen wij ook een paar dagen met een liveaboard mee vanuit Cairns.
  Zijn er hier nog mensen die ervaring hebben met liveaboards in deze omgeving?
  Goede ervaringen en of slechte ervaringen en bij wie te boeken?
  Of is het makkelijker om ter plaatse wat te regelen?
  Alvast bedankt voor de reacties.

  zeeuws-meisje reageerde 8 jaar, 10 maanden geleden 5 Leden · 5 Reacties
 • 5 Reacties
 • bazz

  Deelnemer
  29 december 2014 om 19:48

  Mocht je ook naar het zuiden/ zuidwesten gaan, vergeet dan niet te gaan duiken voor de Leafy Sea Dragons.
  Enige plek ter wereld waar de leven !

 • inferno

  Beheerder
  29 december 2014 om 23:49

  Wij vonden de korte trips (weekend) vanaf Cairns onvergelijkbaar met de trip van de spiritoffreedom ( http://www.spiritoffreedom.com.au )
  Korte trips waren niet slecht, maar echt bijzonder werd het bij Osprey Reef

  Als je dan nog zuidwaarts gaat, probeer dan ook een duik bij de Yongala, dit was voor ons samen met Osprey Reef hoogtepunt van het duiken in Australie

 • bigfoot

  Deelnemer
  30 december 2014 om 03:16

  Prodive cairns vonden wij 8 jaar geleden erg ok!

  Bij Melbourne kan je weedy seadragons bekijken, supermooi!

  Alvast goede trip gewenst

 • grunsven

  Deelnemer
  5 januari 2015 om 15:41

  3 jaar geleden met Prodive gedoken en best leuk maar de boten zitten vol met cursisten die voor het eerst duiken. En ze weten aardig wat mensen op een boot te proppen.
  Wij zijn in Cairns naar een toerist info gegaan (wel even kijken welke want het barst van de schimmige zaakjes) en voor een paar dagen later een trip geboekt. Even naar Cape Trib. en terug in Cairns aan boord. Dat was een stuk goedkoper omdat ze dan toch geen OW cursisten meer kunnen boeken (die veel meer opleveren).

 • zeeuws-meisje

  Deelnemer
  8 januari 2015 om 19:21

  Afgelopen zomer zijn we meegegaan op de Spirit of Freedom op de 4d/4n trip naar Ribbon Reefs & The Coral Sea. We hebben 14 duiken gemaakt. (1 duik hebben we overgeslagen vanwege de heerlijk lonkende wijn bij het sublieme diner) De duiken vonden vooral plaats bij Osprey Reef, waar we veel haaien hebben gezien. Op één van de duiken wordt een kooi in het water gehangen met vissenkoppen, daar komen de haaien natuurlijk op af. (Voor veel mensen is dit het hoogtepunt, ik vind het zelf niet zo nodig. Op 10 van de 14 duiken hebben we haaien gezien. Daarnaast hebben we ook schildpadden, steenvissen, roggen, schorpioenbladvissen enz. gezien.
  Het duiken verloopt vrij zelfstandig, “Spirit of Freedom”, de naam zegt het al. Iedereen wordt wel uitgerust met een nautilus (zender), want je bent echt ver van de bewoonde wereld af. Als je kunt navigeren en het prettig vindt mag je als buddyteam je eigen route op het rif plannen. Het materiaal en de briefings zijn gedegen. Het team was erg vriendelijk en behulpzaam. De andere gasten op de boot kwamen uit Australië, Engeland, Cyprus, Amerika, kortom een internationaal gezelschap. Qua watertemperatuur, wij doken met 5mm, wel met een extra laagje eronder, want als je weinig beweegt is het toch fris. Het is een vrij prijzige reis, maar de enige manier om op die riffen te komen is met een live-aboard. Het meest geweldige vond ik wel de vlucht over het GBR met het kleine vliegtuigje (9 personen) naar Lizard Island. Je vliegt laag over de riffen, dat is echt zo mooi.
  🙂

Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu