Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

 • Ervaringen Canon S50

  Posted by dobbertje on 8 juni 2005 om 13:17

  Ervaringen Canon S50
  Sinds een half jaar heb ik een Canon S50, ik ben benieuwd wat de ervaringen zijn met de canon S50 in combinatie met een onderwaterhuis.

  En misschien heeft iemand tips met betrekking tot deze camera.

  Alvast bedankt :teeth:

  flying-diver reageerde 18 jaar, 5 maanden geleden 9 Leden · 24 Reacties
 • 24 Reacties
 • duikerdanny

  Deelnemer
  8 juni 2005 om 19:17

  Heb nu 1 jaar een S50 met onderwaterhuis. Ben er zeer tevreden mee, heb een tray laten maken van RVS, zodat ik een houder heb voor mijn lamp.

  Zit te denken over de aanschaf van een flitser maar, kan nog geen geschikte vinden.

  Als je specifiekere vragen hebt laat maar horen.

  Voorbeelden van mijn foto’s zijn te vinden in de persoonlijke foto albums van deze site.

 • caribbeandiver

  Deelnemer
  8 juni 2005 om 21:05

  Duik nu 4 jaar met het onderwaterhuis. Eerst met een S30, daarna een S50. En idd zeer tevreden met name over de manuele mogelijkheden. Voorheen had ik mijn hid50 als ‘flitser’, nu gebruik ik een Sea&Sea YS90.
  Makkelijk toestel waarbij je snel wegwijs raakt met de diverse mogelijkheden. Housing is robuust (nu zo’n 400 duiken mee onder water genomen) en compact genoeg om niet in de weg te zitten. Canon heeft een eigen website voor tips over onderwaterfotografie: http://www.canon.co.jp/Imaging/uwphoto/index-e.html
  Voor foto’s en verdere info, geef maar een gil.
  Veel plezier er mee!

 • dobbertje

  Deelnemer
  9 juni 2005 om 09:57

  Interessant stukje tekst van canon, 🙂 , was precies die info die ik een beetje zocht,
  Hebben jullie ook wat voorbeelden van foto’s die onder water met de s50 zijn gemaakt.
  Ik ben vooral benieuwd naar foto’s uit nederland omdat de omstandigheden stukken ongunstiger zijn dan in bijvoorbeeld de heldere blauwe waters in egypte

 • bibi

  Deelnemer
  9 juni 2005 om 11:11

  Alstublieft … hier enkele gemaakt met de canon S50 en in mijn album staan er een hele hoop allemaal gemaakt met de S50 zo’n beetje van overal, zowel boven als onder water.

 • caribbeandiver

  Deelnemer
  9 juni 2005 om 11:11

  Hi Dobbertje,

  Je kunt in Nederland veel doen door bij te lichten met een lamp of een externe flitser te gebruiken. Hoewel je die lang niet altijd nodig hebt. Zorg vooral dat je je voorwerpen dichtbij hebt zodat er niet te veel stof tussen zit.

 • dive_richard

  Deelnemer
  14 juni 2005 om 13:55

  Hallo,

  Ik heb een canon s60 met een canon onderwaterhuis. Nu is mijn vraag heb ik een de flitser op het toestel genoeg? ik ga duiken in de Filippijnen en denk dat het water aardig helder is.

  Groet
  Richard

 • dobbertje

  Deelnemer
  16 juni 2005 om 09:33

  Dive_Richard:
  Hallo,

  Ik heb een canon s60 met een canon onderwaterhuis. Nu is mijn vraag heb ik een de flitser op het toestel genoeg? ik ga duiken in de Filippijnen en denk dat het water aardig helder is.

  Groet
  Richard

  Hoi Richard,

  Ik heb inmiddels mijn huisje binnen en wat foto’s gemaakt in de grevelingen, met wat stuntellen is het mij gelukt scherpe foto’s te maken, echter zijn de kleuren natuurlijk niet geweldig (zoals je het onderwater ziet). Logisch omdat niet alle kleuren onder water beschikbaar zijn(zie de manual uit de post van ginneken).

  Als je realistisch gekleurde foto’s wil maken dan is een goede lamp (ik gok 35-50 wat ) wel voldoende om bij te schijnen (afhankelijk van het licht en diepte natuurlijk),
  Een goede flitser kan helpen maar let wel op dat deeltjes in het water hierdoor ook oplichten.

  Daar je in mooi helder water gaat duiken dan kun je tot een meter of tien goede foto’s maken (heb ik gezien bij iemand bij mij op de club)
  Vanavond zal ik wat foto’s plaatsen zodat je een beetje een indruk kan krijgen.

 • dobbertje

  Deelnemer
  16 juni 2005 om 18:25

  Zoals beloofd een paar fotootjes,
  Deze foto’s zijn gemaakt zonder flitser, Misschien dat iemand wat tips heeft voor fotograferen met de s50, Ondaks dat deze foto’s scherp zijn (zeker de orignelen) vind ik ze redelijk spikkelig.

  [url=http://www.duikforum.nl/photopost/data/500/image001.jpg]

 • flying-diver

  Deelnemer
  21 juni 2005 om 19:48

  Nu we hier toch over de Canon S50 en S60 bezig zijn, heeft iemand al ervaring met de S70 onderwater?
  Daar ben ik een beetje naar aan het kijken.
  Vooral ook omdat ik geen astromische bedragen aan onderwaterhuizen en externe flitsers en dergelijke wil uitgeven.
  Ik heb zitten te berekenen dat ik voor de S70 met onderwaterhuis en een grotere geheugenkaart en extra accu een kleine 1000 euro kwijt ben.
  Meer wil ik er toch eigenlijk niet aan besteden.

  Overgens ben ik met een stel kameraden wezen duiken in de Filipijnen en die hadden dus de Canon S60 met onderwaterhuis (logisch, want ze werken allebei bij Canon) en en dat ding kan dus zeker hele mooie foto’s maken.

 • frank70

  Deelnemer
  21 juni 2005 om 23:04

  Hoi Dobbertje ,
  Leuke foto’s en zeker scherp , dat spikkelige waar je over schrijft is gewoon stof in het water en daarom wordt er ook regelmatig geschreven dat je je foto’s van dichterbij moet nemen! Hoe minder water ( en stof ) er tussen je lens en je onderwerp zit hoe mooier de foto.
  Probeer ook wat lager te komen als je je onderwerpen fotografeerd je foto’s zullen dan mooier uitkomen.
  Groeten frank

 • caribbeandiver

  Deelnemer
  21 juni 2005 om 23:39

  De spikkels kun je ook voorkomen door je flits uit te schakelen en met je lamp of een externe flitser van de zijkant bij te lichten.
  Maar het allerbelangrijkste is dat je je foto voldoende belicht. Ik heb zelf liever wat spikkeltjes van stof/sediment dan een superblauwe foto omdat je niet geflitst hebt.
  Wat bij vissen ook goed werkt is kiezen voor een kortere sluitertijd. Je krijgt hierdoor soms een wazige achtergrond (je beperkt je scherpte-diepte met een kortere sluitertijd) maar je focus-onderwerp is superscherp. Dit is mn belangrijk bij bewegende onderwerpen.
  Succes!!

 • dobbertje

  Deelnemer
  23 juni 2005 om 23:33

  Hoi flying diver,
  in technische zin is de S70 vergelijkbaar met de S50 met als verschil het aantal megapixels dat de CCD aankan. Verder zijn de camera’s vrijwel identiek (7 heeft wat kleine software verbeteringen) Voor een goede vergelijking moet je eens op
  http://www.dpreview.com/ kijken.

  Ginneke en Frank , bedankt voor de tips , ik ga binnenkort weer ff experimenteren :teeth:

 • flying-diver

  Deelnemer
  27 juni 2005 om 21:01

  Dank je wel Dobbertje,

  Ik heb alleen tot nu toe allen niet kunnen uitvinden of je op het onderwaterhuis wat de S50/S60/S70 gebruikt een externe flitser zou kunnen aansluiten.
  Waarschijnlijk (lijkt mij) dat de ingebouwde flitser van de camera in sommige gevallen niet helemaal handig of te weing is.
  Weet iemand dat?

 • caribbeandiver

  Deelnemer
  27 juni 2005 om 21:05

  De flitser kan niet vanuit de housing/camera aangestuurd worden. Dit gebeurt via een optische kabel of met de slave-stand van de flitser die je gaat kopen.

 • portugees-oorlogschip

  Deelnemer
  27 juni 2005 om 21:09

  Flying Diver:
  Dank je wel Dobbertje,

  Ik heb alleen tot nu toe allen niet kunnen uitvinden of je op het onderwaterhuis wat de S50/S60/S70 gebruikt een externe flitser zou kunnen aansluiten.
  Waarschijnlijk (lijkt mij) dat de ingebouwde flitser van de camera in sommige gevallen niet helemaal handig of te weing is.
  Weet iemand dat?

  Het is niet dat je ingebouwde flits te weing gaat geven ,maar als je hem in een water gaat gebruiken waar veel stofdeeltjes of leven in zit dan geeft dat een foto met veel sneeuw.Met een externe flits belicht je het onderwerp langs de zijkant of van boven ,maar nooit frontaal langs voor .Die ingebouwde flits wil nog wel eens werken in tropische wateren .
  Je kan op elk onderwaterhuis een externe flits aansluiten met een slave-functie.

Page 1 of 2
Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu