Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

Homepage Forum Duiken Duiken algemeen Enkel 7?

 • didi-dragonfly

  Deelnemer
  30 september 2004 om 17:16

  als je vlug koud hebt is het inderdaad de moment om over te scakelen op 7mm + 5mm.
  Ik had dit weekend wel al koud aan voeten en handen, maar over mijn lichaam ging het nog, de volgende keer ga ik toch met 7 + 5 mm duiken.

 • dijkhuizen

  Deelnemer
  30 september 2004 om 22:25

  beter warm dan koud

  wat ik meestal voor mijzelf als regel stel: in de zomer enkel 7mm, in de herft dubbel 7mm en dan in de winter of laat in de herft met droogpak duiken, maar je kan het beter te warm als te koud hebben, heb wel eens mensen meegemaakt die na een half uur duiken er blauw uit kwamen en zijden tegen mij dat het wel meeviel :omg: ik weet wel beter, ga niet tarzan uithangen gewoon lekker warm het water in kom je niet voor verrassingen te staan!!!!

 • loveleydivinggirl

  Deelnemer
  1 oktober 2004 om 11:04

  Als je pak goed past, moet het nog gemakkelijk kunnen. Ik heb jaren gedoken in een enkel 8 mm, zelfs toen het vroor en het water zo’n 3 graden was. Ik had toen alleen last van koude handen en voeten, maar ik denk dat het voor iedereen verschillend is. Ik zou zeggen; gewoon proberen, krijg je het koud, dan weet je wat je doen moet.

 • prodiver

  Deelnemer
  18 november 2004 om 18:48

  zou het echt veel uitmaken om een dubbel pak aan te trekken? Heb zelf een enkel 7mm, en een droogpak vind ik nog te duur.
  😥

 • aquaduck

  Moderator
  19 november 2004 om 09:11

  Afgelopen woensdag nog gedoken (nachtduik) bij Bussloo, 40min op 10mtr, watertemp 11graden op die diepte. Gedoken met enkel7, niet koud gehad. Denk echter wel dat je je heel goed met beseffen dat we allemaal anders zijn en dat de een het veel sneller koud heeft dan de ander. En ja het maakt veel uit of je enkel, danwel dubbel 7 duikt.

 • ukkie

  Deelnemer
  1 januari 2005 om 21:13

  Het scheelt natuurlijk ook hoe regelmatig je duikt:
  Als je laatste duik in de zomer in water van 20 graden was, is het nu behoorlijk fris om te gaan duiken. Als je iedere week duikt, is het temperatuur verschil met de vorige keer een stuk minder.

  Zelf duik ik het liefste nat, met enkel 7 mm en losse kap (meer bewegingsvrijheid dan met een ‘vaste’ kap). Ik heb ook een droogpak, dat gebruik ik bij meerdere duiken op een dag in de winter (zodat je niet steeds een koud, nat pak aan hoeft te trekken).

  Kijk gewoon wat je het prettigst vind duiken in welke omstandigheden en zorg dat je het niet te koud krijgt door َf je pak ‘samenstelling’ aan te passen (door een extra laag er onder of overheen te dragen) of door je duiktijd aan te passen.

 • brrrtje

  Deelnemer
  2 januari 2005 om 23:37

  Wat ben je ongeveer kwijt voor een 7mm overpak? Even rondsurfen op Internet biedt geen verheldering.

 • merel

  Deelnemer
  3 januari 2005 om 00:26

  Oke het is geen 7 mm maar 5 mm……..

  Bij de duikschool/winkel waar ik duik in de aanbieding € 69,- dus 7 mm zal dan wel iets duurder zijn.

 • d3co

  Deelnemer
  3 januari 2005 om 08:28

  camaro pakken zijn redelijk duur. Voor een cressie enkel 7 semi droog ben je ongeveer 200 euro kwijt.

Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu