Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

 • El Gouna

  Posted by loveleydivinggirl on 21 mei 2005 om 22:11

  El Gouna
  Het heeft even geduurd, maar hier is dan een verslagje over mijn duikvakantie in El Gouna.

  4 mei, vertrek van huis naar Brussel, Bij Ibis hotel een kamer zonder ontbijt geboekt, de auto kon de hele week blijven staan, kostte 69 eurie.
  5 mei, Om 03.30 met de taxi naar het vliegveld Zaventhem, waar al een aardige rij bij de incheckbalie stond. Het relaas over het inchecken heb ik al eerder gedaan, sla ik hier dus even over.
  Klokslag 05.30 uur zonder enige vertraging de lucht in om om 11.15 uur plaatselijke tijd te landen in Hurghada. Alles ging super snel, dit had ik nog nooit zo meegemaakt, we hadden zo de visa, konden meteen door de paspoortcontrole en toen we bij de bagageband aankwamen was de bagage ook al in zicht. Hoppa naar de bus en na een minuut of 40 waren we in het Mٍvenpickhotel met wel 5 van die sterren :omg:
  tassen leeggetrokken en het zwembad in.
  De betekenis van die 5 sterren ontdekten we toen we ´s avonds wilden gaan eten. Dresscode voor het restaurant! :angry: Wat mocht er allemaal NIET, korte broek, gympen, teenslippers, mouwloze bloes of hemd. En wat hadden wij aan, juist precies alles wat hierboven staat. Terug naar onze kamer, 5 minuten lopen, weer in de lange broek, t shirt aan en weer terug. Ik hoef dus niet meer naar zo´n veel te luxe hotel, want met al die duikbagage heb ik niet echt veel zin om ook nog eens een berg kleding mee te nemen om ´s avonds in te kunnen eten.
  6 mei, Precies op de afgesproken tijd werden we opgehaald door het busje van TGI Diving. Daar even ingeschreven, brevetten en logboeken laten zien en naar de boot. Gedoken op de Giannis D waar ik m´n eerste foto´s van deze vakantie heb gemaakt. Heerlijk relaxed was het om weer terug in de rode zee te zijn. Wat mij voor de zoveelste keer verbaasde was dat bijna iedereen als een gek over en langs het wrak zwom, terwijl er zoveel moois te zien was, zoals van die kleine zeenaaldjes, een stiekum verstopte murene die je echt met snelzwemmen niet zag. De middag duik was op Siyul Kibira, waar we een heel mooi klein wit mureentje zagen, ook de slakjes waren goed vertegenwoordigd.
  7 mei, The Anchor waar we direct verrast werden door een dolfijn die zijn groep kwijt was en de hele tijd bij ons bleef. Verder allerlei dieren en koralen gezien die je eigenlijk bij elke duik tegenkomt. Vooral heb ik deze vakantie meer schorpioenvissen gezien dan ooit.
  Middagduik Shabaha, Een giga steenvis gezien
  8 mei, twee wrakduiken, de Carnatic en de Chrisoula K, die op hetzelfde rif liggen als de Giannis D
  ´s Avonds bij Dolphin House een nachtduik gemaakt, waar we een Rode Zee chromodoris tegenkwamen, daarna nog een slak heel donker van kleur en een cm of 10 groot, niet te vinden in de riffengids. Verder nog een aantal Divers Favourite gezien, dat is een wit slakje van ca 1 cm.
  9 mei, Sha´ab Iris. Een aantal Groupers, pyamaslakjes, spatader wratslakjes, en een Ruppels wratslak gezien.
  Middagduik Shaلb Gotta Abu Nugar north, een mooie witte murene
  10 mei, Gottan Abu Nugar South, Weer schorpioenvissen, koraalduivels,groupers, trompetvissen enz. gezien
  Middag Torfa Abu Nugar waar we een Valse schorpioenvis vonden. Een valse omdat ie verdomd veel op een steenvis leek, ik plaats nog een foto in m´n album.
  11 mei, Laatste duikdag, Sha´ab el Erg Lighthouse zeer de moeite waard, vooral prachtige koralen.
  Middag Lighthouse, andere kant op dan met de nachtduik, maar vooral in the channel weer prachtige koralen.
  12 mei de terugreis. Hellup wat een afgrijselijke busschauffeur! :thumbs_do Reed als een imbeziel over de hobbelende weg richting Hurghada, na luid protest van alle passagiers ging het ietsje rustiger. Inchecken, oeps wat zit er in die koffer van u, maak maar open. Na wat uitleg over de accupack van de duiklamp hoefde de koffer gelukkig toch niet open en mochten we door. Over mijn inhoud van m´n duiktas werd niets gevraagd, daar zat net zo´n accupack in. Met een vertraging van ongeveer 3 kwartier de lucht in richting Brussel. Op een gegeven moment brandlucht in het vliegtuig en je kon de paniek al aflezen van een groot aantal gezichten. De stewardessen inspecteerden alle bagage vakken maar vonden niets. Later bleek een passagier met lucifers aan het spelen. Ik zat gelukkig niet heel dichtbij, maar anders…. :angry: Wat een dwaas zeg….
  De gezagvoerder had blijkbaar landingsles, want die ging ook niet geheel vlekkeloos, na behoorlijk geschommel en geslinger stonden we op het vliegveld.
  Nog even twee en half uur in de auto en we waren thuis.
  EINDE VAKANTIE BRRRRRRRRR :rain: :rain:
  Ik kijk met een gebruinde huid terug naar een heerlijke duikvakantie en moet nog de foto´s uitzoeken, waarna ik er een aantal op het forum zal zetten

  hanss reageerde 18 jaar, 4 maanden geleden 3 Leden · 3 Reacties
 • 3 Reacties
 • bob

  Deelnemer
  21 mei 2005 om 22:38

  yo GIRL

  Al die duikplaatsen roepen bij mij heel mooie herinneringen op , ik was toen nog 2*D en we waren op hotel in Hurghada waar het busje of taxi me iedere dag kwam afhalen voor een dagje duiken met de club ” blue paradise” 4Km verderop , met het transport en de boot ging het er allemaal een beetje hectisch aan toe maar voor de rest viel alles wel in kannen en kruiken er moest wel af en toe een yella yella aan te pas komen , maar ik heb me er best geamuzeert :thumbs_up en zo bruin als :angry:

 • jaco

  Deelnemer
  21 mei 2005 om 23:00

  Bofferd

  Jij hebt alweer wat zon, zee en vissen gezien.. :thumbs_up
  Welkom thuis…
  Nog 5 maandjes aftellen voor El Gouna… 🙁

 • hanss

  Deelnemer
  22 mei 2005 om 22:34

  Welkom terug!
  We zijn natuurlijk benieuwd naar de foto’s.

Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu