Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

Homepage Forum DuikForum Lounge Lounge Eindelijk weer eens een foto waar je blij van wordt

 • Eindelijk weer eens een foto waar je blij van wordt

  Posted by Germie on 4 november 2020 om 09:05

  Eindelijk weer eens een foto waar je blij van wordt
  Zondagmorgen met meerdere mensen afgesproken om te gaan duiken. Het zou een combinatie worden van een droogpakspecialty en iemand leren omgaan met een technische duikuitrusting inclusief dubbelset. Omdat het geen echte lessituatie was (geen brevet aan gekoppeld) had ik ook mijn camera meegenomen. Bij aankomst op de parkeerplaats bedacht ik mij dat ik de verkeerde lens bij me had. Ik had een paar weken eerder een paar leuke kreeftjes gezien en eigenlijk wilde ik die fotograferen. Jammer, volgende keer beter. De fisheyelens is mijn meest gebruikte en favoriete lens, dus ik wissel zelden van lens. Gewoon uit sleur niet gewisseld dus.

  We begonnen met even een korte uitleg over het droogpak duiken, dat er mensen zijn die trimmen op het pak, maar dat het in het technisch duiken niet geliefd is. Dat ik het zelf ook niet doe, enz. Dus ontluchtingsventiel geheel open, iets zwaardere vinnen (had ik meegenomen), dan is enkellood niet nodig, alleen de squeeze uit het pak halen, enz. Daarna snel een harnas afgesteld en geholpen met het optuigen van een dubbel12. UIteindelijk was iedereen klaar om in het water te gaan. Het zicht was tot 8.5m prima, en we zijn even naar 10m gegaan voor een vrije opstijging als oefening. Er was nog steeds niet veel te fotograferen, ik heb wat duikers bij het wrakje er op gezet, maar het was niet geheel bijzonder zeg maar. Daarna kwam de koprol, een valvedrill, de longhose deploy, enz. En zo zijn we een uur bezig geweest. Hoewel de duikers natuurlijk op de foto staan en het technisch gezien prima foto’s zijn was het voor mij nog steeds een beetje een teleurstelling zo. Na een uurtje waren we terug bij de instap, en ineens ligt daar op amper een meter diepte een snoek. Ik ben ook best wel snoekenmoe qua foto’s, maar goed, toch maar een paar foto’s maken. Ineens buigt de snoek en kan ik hem schuin van onderen pakken. Ik krijg maar 1 kans, want de snoek wenst niet te blijven liggen, het lijkt of hij op jacht wil. Daarna zwemt de snoek bijna tegen de dome van mijn camera, zwemt vervolgens richting de andere duikes en gaat dan weg. Ik heb 1 kans gehad. De duik is verder prima geslaagd en 2 enthousiaste duikers komen het water uit. Droogpakduiken blijkt leuk en die technische uitrusting blijkt niet zo ingewikkeld te zijn.

  Thuis de foto’s bekijken. En eindelijk is het weer eens een YES, dit is wat ik voor ogen had. Een foto waarvan je er maar een paar per jaar maakt. De saaie snoek was dit keer een goed model. Ik ben erg blij met het resultaat.

  Germie reageerde 3 jaar geleden 9 Leden · 15 Reacties
 • 15 Reacties
 • Unknown Member

  Verwijderde deelnemer
  4 november 2020 om 09:57

  Leuk verhaal en …. een schitterende foto.

 • rons

  Deelnemer
  4 november 2020 om 10:00

  Gave foto. Hij/zij kijkt zo heerlijk verongelijkt ?

 • mcgoos

  Deelnemer
  4 november 2020 om 11:27

  Inderdaad een mooie foto Brenda, vooral de combinatie van belichting op de snoek en de achtergrond is goed gelukt. Had ‘ie gewoon in het groen gehangen was dat lang niet zo mooi geweest. Soms moet je geluk hebben.

 • fryslan76

  Deelnemer
  4 november 2020 om 13:45

  Mooie foto, die maak je inderdaad niet vaak door de hoek.

 • fvdm

  Deelnemer
  4 november 2020 om 14:39

  Mooie foto. Zo schuin van onder vind ik ze altijd erg geslaagd.

 • aquaduck

  Moderator
  4 november 2020 om 15:15

  fryslan76;n1863487:
  Mooie foto, die maak je inderdaad niet vaak door de hoek.

  Hee Sjoerd, ook weer eens hier.

  @Brenda, mooie foto. Snoeken blijven mooi om te zien. Welke duikstek was dit?

 • Germie

  Deelnemer
  4 november 2020 om 17:39

  Dit was in Ruinerwold. Het leven verdwijnt ook daar al hoor wegens lagere temperaturen.

 • thefons

  Deelnemer
  8 november 2020 om 23:03

  (Untitled)
  newbie vraagje:
  welke kamera en welke lens? Nog speciale filters?

 • thefons

  Deelnemer
  8 november 2020 om 23:05

  (Untitled)
  en nog een vraagje, welke settings?

 • Germie

  Deelnemer
  9 november 2020 om 08:05

  Gemaakt met de OMD EM5 mk2 van Olympus, Isotta behuizing, Panasonic 8mm fisheye lens, 2 flitsers. Sluitertijd 1/100, iso 800, f 7.1 Verder geen filters, beetje gecropped in nabewerking, ik ben geen photoshopper, een foto moet bij mij gewoon direct goed zijn.

 • thefons

  Deelnemer
  11 november 2020 om 19:46

  (Untitled)
  thnx voor de info! ik zal het voorlopig met mijn GoPro 8 moeten doen, heb daar wel een setje kleurfilters bij en een 2000 lmn led lamp. ben benieuwd!

 • gerrit

  Deelnemer
  15 november 2020 om 18:16

  Wat is de reden dat er de voorkeur is niet op het pak te trimmen?
  foto is zo in de meest gunstige positie ?

 • rons

  Deelnemer
  15 november 2020 om 22:35

  Gerrit;n1863703:
  Wat is de reden dat er de voorkeur is niet op het pak te trimmen?
  foto is zo in de meest gunstige positie ?

  Volgens mij is de hoofdreden dat veel mensen dat afraden dat je veel minder snel lucht kan dumpen met je pak dan met een vest of wing. Het uitlaatventiel is een stuk langzamer en er kan lucht op lastige plekken zitten.

 • mcgoos

  Deelnemer
  16 november 2020 om 12:14

  Lucht in een droogpak kan zich makkelijk van je schouders naar je voeten verplaatsen (en omgekeerd) en zo de balans verstoren,
  met lucht in je wing hang je lekker stabiel als een mandje onder een ballon en kan de lucht zich niet zo ver verplaatsen als in een pak.
  Altijd wel iets lucht in je pak tegen de squeeze.
  Volgens mij zijn de “dumpvalves” van een wing en een droogpak even groot.

 • Germie

  Deelnemer
  16 november 2020 om 20:18

  Bij een wing is de lucht en dus het drijfvermogen geconcentreerd en dus beter beheersbaar. Pomp je je pak vol, dan gaat het ook naar de voeten. En als je horizontaal ligt, dan zijn de voeten het hoogste punt (schouder, heup, knie op 1 lijn horizontaal). Dat is ongunstig voor de balans. Je pompt wel wat lucht in je droogpak tegen de squeeze. Alleen je linkerarm iets omhoog bewegen zou genoeg moeten zijn om het te veel aan lucht weer te dumpen.

Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu