Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

Homepage Forum Reizen Duikvakanties en Bestemmingen Rode Zee Ecolodge Nakari village

 • Ecolodge Nakari village

  Posted by Anoniem on 20 juli 2005 om 22:18

  Ecolodge Nakari village
  Eind september gaan we (m’n buddy en ik) naar Ecolodge Nakari village.
  Voor mij is het de eerste keer Rode Zee dus ben erg benieuwd, m’n buddy is er al een aantal malen geweest, maar nog niet op deze locatie.
  Heeft iemand ervaring(en) met deze locatie, ik hoor het graag.

  gr. Johan

  caroline reageerde 18 jaar, 2 maanden geleden 3 Leden · 4 Reacties
 • 4 Reacties
 • inky

  Deelnemer
  20 juli 2005 om 23:19

  Red Sea diving safaris

  Volgens mij is de organisatie Red Sea Diving safaris. Ik ben 2x geweest. De eerste keer in november 1999 en de tweede keer in september 2003. Over de eerste keer was ik heel tevreden. Het duiken oké, de organisatie in orde. Goede gidsen etc. Nik mis mee. De tweede keer was ronduit een rommeltje. Uiteraard was het duiken nog oké, hoewel je wel heel goed kon zien dat er veel gedoken werd b.v op het huisrif en de riffen die per vrachtwagen bezocht werden. De organisatie was niet best. De lucht was structureel slecht, ook na meerdere malen melden door ons, de gidsen waren erg jong en werden niet gehinderd door enige kennis van de duikstekken. Ik heb sterk het idee dat de organisatie erg veel moeite had om de groei van de kampen te managen. Ik heb de bevindingen ook gemeld aan het reisbureau en hopelijk heeft Red Sea Diving safaris de opmerkingen ter harte genomen en er iets aan gedaan.

 • emmie

  Deelnemer
  21 juli 2005 om 00:21

  Ik heb zelf erg goede ervaringen met Red Sea Diving Safaris waar inderdaad Ecolodge Nakari ook deel van uitmaakt. Ben in juni 2004 naar Marsa Shagra geweest en in november 2004 naar Wadi Lahami. Beide keren enorm goed bevallen. Had wel het voordeel dat het in juni rustig was in Marsa Shagra. Dit is een vrij groot kamp, waardoor het daar erg druk kan zijn in het hoogseizoen. Wadi Lahami is een veel kleiner kamp en heeft mijn voorkeur. Nakari ken ik alleen omdat ik daar een korte tussenstop heb gehad. Weet dat het niet een al te groot kamp is, waardoor in mijn beleving de sfeer leuk blijft.

  Wens je in ieder geval heel veel plezier en ik weet zeker dat je prachtige duiken daar gaat maken. Indien je ervaring het toelaat, plan dan zeker een duik op Elphinstone. Absoluut de moeite waard.
  Als Mahmoud in september op Nakari zit, wil je hem dan de hartelijke groeten van mij doen (Esther uit Nederland). Als het goed is, kent ie me nog wel.

 • Anoniem

  Gast
  21 juli 2005 om 07:35

  Als ik Mahmoud zie zal ik zeker even de groeten doen.

 • caroline

  Deelnemer
  22 juli 2005 om 16:43

  Ook ik heb ervaring met Red Sea Diving Safaris. Ik ben nu twee keer in Marsa Shagra geweest en ga zeker nog een keer terug. Bij mijn tweede bezoek merkte ik dat er veel is verbeterd: organisatie van de duiken, kwaliteit van de maaltijden en professionaliteit van de staf.

  Nakari heb ik even aangedaan, omdat van daaruit de boot naar Dolphin House vertrekt. Deze trip is zeker de moeite waard, zelfs al zie je geen dolfijnen. Als het mogelijk, is zou ik je ook zeker aanraden te duiken op het huisrif van Marsa Shagra. Deze twee kampen liggen ca. 40 minuten rijden van elkaar. Naar Elphinstone ben ik niet geweest, want toen ik er was voldeed ik nog niet aan de eisen van meer dan 50 gelogde duiken en minimaal advanced brevet. Van andere duikers hoorde ik er echter voornamelijk positieve verhalen over (afhankelijk of ze wel of geen haaien gezien hadden ;)). Je kan ook met de truck naar Abu Dabab, daar zie je gegarandeerd schildpadden.

  Jullie gaan ongetwijfeld prachtige duiken maken daar in het zuidelijke Egypte. Geniet ervan, zowel onder als boven water (je kan bijvoorbeeld ook ‘s nachts de woestijn in om sterren te kijken) :mf_turban.

Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu