Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

Homepage Forum Duiken Duiken algemeen actuele duikverslagen duikverslagen zout 2021

 • duikverslagen zout 2021

  Posted by bart on 26 april 2021 om 07:20

  duikverslagen zout 2021
  De wekker ging gisterochtend om 4:00, snel opstaan, hond uitlaten, eten en spullen inladen. Om 6:25 stond ik aan de waterkant bij Wemeldinge. Daar rustig de spullen uitgeladen en naar de waterkant gebracht bij zonsopkomst. Hoewel het ongeveer springtij was hadden we geen last van stroming met scooters. 🙂 Er wordt vaak gezegd dat er niet op diepte niets te zien is, we kwamen op circa 40 meter een pijlinktvis tegen! Het is mooi om de verschillende bodemstructuren te bekijken met verschillend/divers leven. Na circa 100 minuten waren we weer boven. 🙂

  [video=youtube_share;4-FRW4sjxNA]https://youtu.be/4-FRW4sjxNA[/video]

  JanOutshoorn reageerde 1 jaar, 11 maanden geleden 4 Leden · 12 Reacties
 • 12 Reacties
 • Don-Chedi

  Deelnemer
  1 mei 2021 om 07:57

  Ik loop een beetje achter met mijn duiken hier op DuikForum. Nou, een krap weekje te laat slechts. Verleden weekend was ik eindelijk weer eens een dag in Zeeland. Twee duiken gemaakt, de eerste bij Zoetersbout en de de tweede op hoog water bij Kattendijke. Goed zicht, tikje warmer water als zoet, en veel leuke dieren gezien:
  http://www.wvlierhuis.nl/Wijnands_duikverslagen/2021/Artikelen/2021/4/25_Zoetersbout.html

  http://www.wvlierhuis.nl/Wijnands_duikverslagen/2021/Artikelen/2021/4/25_Kattendijke.html


  kleine mannelijke snotolf bij zijn nestplek, nog wachtend op bezoek van een vrouwtje

 • bart

  Deelnemer
  9 mei 2021 om 00:26

  [video=youtube_share;lKZ0R3SFrVc]https://youtu.be/lKZ0R3SFrVc[/video]

  Vandaag heb ik weer een mooie en leerzame duik in het Oostvoornse Meer gemaakt.

 • aquaduck

  Moderator
  9 mei 2021 om 08:49

  Mooi weer Bart, in welke zin was de duik leerzaam?

 • bart

  Deelnemer
  9 mei 2021 om 17:30

  Aquaduck;n1865184:
  Mooi weer Bart, in welke zin was de duik leerzaam?

  Veel taskload met dpv, rebreather, camera en stage, zowel bij het te water gaan als tijdens de duik. Maar op zich zijn veel duiken daardoor moeilijk, ook in Zeeland.

  Er was een duiker van een ander team die bleef hangen toen dat team wilde vertrekken vanaf een wrak. Hij bleef ergens achter hangen met zijn vin. Door het beperkte zicht raakte hij daarbij zijn team kwijt. Ik dook met een team van 3 het was een lastige situatie. Maar hoewel het het einde van mijn duik betekende leek het me toch goed om bij de duiker te blijven die zijn team kwijt raakte.

  Ik heb ook fouten gemaakt/dingen die ik kon verbeteren onder andere communicatie.

  Verder had ik nog een failure of lekkage aan het einde van de duik aan mijn eerste trap bij het membraam.

  (Het team van de duiker die zijn team kwijt raakte kwam terug. Ze vonden de duiker daarbij ook. Maar het veroorzaakt toch stress onderwater als je vast komt te zitten en je team kwijtraakt op 35 meter diepte met beperkt zicht.)

 • aquaduck

  Moderator
  9 mei 2021 om 18:23

  Bedankt voor de uitleg Bart. Ja, ik begrijp dat de taskload en stress in zo’n situatie op die diepte snel toeneemt. Uiteindelijk gelukkig allemaal goed afgelopen. En een goede debrief na de duik helpt altijd, en is zeker leerzaam.

 • Don-Chedi

  Deelnemer
  31 mei 2021 om 07:32

  Afgelopen weekend het eerste weekend met lekker lenteweer na een maand vol regen en wind. Dus ik was weer eens in Zeeland. ‘s Morgens vroeg eens kijken in het Veerse Meer bij Wolphaartsdijk. Kleurrijk, verder niet echt speciaal:
  http://www.wvlierhuis.nl/Wijnands_duikverslagen/2021/Artikelen/2021/5/30_Wolphaartsdijk.html

  ‘s Middags laag water bij Anna Friso. Geinig om te zien was de dikke laag galgenschuim op de dijk, die overigens verbazingwekkend snel verdween. Deze stek staat bekend om de naaktslakjes variatie, en deze keer stuitte ik op een explosie van heel, heel, heel veel kroonslakjes. Plus wel meer, interessante duik:
  http://www.wvlierhuis.nl/Wijnands_duikverslagen/2021/Artikelen/2021/5/30_Anna_Friso.html


  roodgevlekt kroonslakje Doto coronata is niet ongewoon, maar nooit zag ik er zo veel in 1 duik

 • bart

  Deelnemer
  7 juni 2021 om 07:05

  [video=youtube_share;bpS6YkMxJdI]https://youtu.be/bpS6YkMxJdI[/video]

  Gisteren heb ik van Sas van Goes naar Putti’s place gedoken. Er waren minder naaktslakken dan de laatste keer toen ik er was. Wel heb ik veel botervisjes en nog een sepiola gezien, helaas was mijn lens daarvoor niet geschikt. Wel was er veel stroming op sommige plaatsen. Ik was weer blij dat ik mijn scooter mee had.

 • bart

  Deelnemer
  23 juli 2021 om 23:56

  [video=youtube_share;Xg9HblsxCCk]https://youtu.be/Xg9HblsxCCk[/video]

  Vandaag ben ik maar weer eens naar Zeeland geweest. Het zicht was voor de Oosterschelde behoorlijk goed. Het leven vond ik erg mooi op diepte. Ondiep vond ik het leven tegenvallen.

  De stroming ging behoorlijk tekeer, ik was weer blij met mijn scooter.

 • Don-Chedi

  Deelnemer
  13 september 2021 om 09:30

  Eindelijk weer eens een weekend Zeeland gedaan, mag weer met een groep. Drie duiken gemaakt.

  Vrijdagavond een duik bij Geersdijk, Veerse Meer, tussen een massale oorkwallen bijeenkomst:
  http://www.wvlierhuis.nl/Wijnands_duikverslagen/2021/Artikelen/2021/9/10_Geersdijk.html

  Zaterdagmiddag laag water gepakt bij Wissenkerke, Westnol. Leuke variabele duik, wel steeds zwaarder om bij de punt te komen:
  http://www.wvlierhuis.nl/Wijnands_duikverslagen/2021/Artikelen/2021/9/11_Westnol.html

  En zondag nog laag water bij de Plompe Toren. Aardig wat wulken, meest opvallend geen brokkelsterren meer:
  http://www.wvlierhuis.nl/Wijnands_duikverslagen/2021/Artikelen/2021/9/12_Plompe_Toren.html


  massaal veel oorkwallen Aurelia aurita bij Geersdijk

 • JanOutshoorn

  Deelnemer
  13 september 2021 om 11:47

  Mooi weer Wijnand. Die massa’s oorkwallen doet mij denken aan mijn allereerste zoutwaterduik ooit, bij ‘t Koepeltje. Daar was het ook een grote kwallensoep toen.

 • Don-Chedi

  Deelnemer
  20 september 2021 om 20:08

  afgelopen zondag heb ik weer een bezoek gebracht aan de Zeetuinen, aan de Noordzee kust nabij Den Helder. Omdat er een paar dagen oostenwind stond. En het was een lekkere duik met relatief helder water, en we zaten dit keer goed op kentering. Altijd vol leven hier, deze keer niet echt iets spectaculairs maar leuk genoeg. Helaas lege batterijen in mijn flitser, dus foto’s op lamplicht:
  http://www.wvlierhuis.nl/Wijnands_duikverslagen/2021/Artikelen/2021/9/19_Zeetuinen.html


  jong gehoornd slijmvisje Parablennius gattorugine

 • JanOutshoorn

  Deelnemer
  1 november 2021 om 17:14

  Afgelopen weekend vierden mijn schoonouders hun 40-jarig huwelijksjubileum. Ivm deze gelegenheid werd er een huisje in Zeeland geboekt om met de hele familie het weekend door te brengen. Mijn vrouw en ik vonden dit een mooie gelegenheid om ook de duikspullen mee te nemen en toch minstens een duikje te maken. Vandaar dat wij zaterdag aan het eind van de ochtend richting Zoetersbout vertrokken. We waren er ongeveer een uur na hoog water. Aangezien er bij deze stek ook buiten de kentering gedoken kan worden was dit geen enkel probleem. Inmiddels is Zoetersbout wel een beetje mijn favoriete Zeelandstek geworden, maar mijn vrouw had hier nog nooit gedoken. De weergoden waren ons niet heel goed gezind, een nare aanhoudende regen icm de wind die vol op de kant stond maakten omkleden en te water gaan niet de beste ervaring. Toch ben je dat eenmaal onder water snel weer vergeten allemaal. Het zicht was erg goed, ik schat zeker wel een meter of 6. We zijn niet al te diep geweest, waardoor het licht nog goed doordrong en er flink wat kleur zichtbaar was. Qua leven zijn we geen bijzonder spannende dingen tegengekomen, maar ik ben blij met alles. Ik had besloten de camera maar weer eens mee te nemen en heb een paar plaatjes geschoten.

Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu