Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

Homepage Forum Reizen Duikvakanties en Bestemmingen Rode Zee Duikvakantie in Egypte

 • Duikvakantie in Egypte

  Posted by Anoniem on 24 december 2004 om 22:09

  Duikvakantie in Egypte
  Ik heb begin december om een buddy gevraagd naar egypte ,helaas niemand van het duikforum,maar wel een duikcollega van onze vereniging.
  Ik was wel een beetje laat met boeken,maar volgen aquatours was het geen probleem,deze had weer de reis uitbesteed aan gerard borcheld reizen en ik kreeg een emaill van hun dat ik zondag avond 12 december om 22.45 uur zou gaan vliegen .
  Ik heel blij vondt het wel wat laat maar vooruit.tevens melden ze dat de tickets klaar zouden leggen op schiphol bij skytours internationals,ik was dus te vroeg voor de zekerheid, bali leeg,er stonden al mensen tewachten .ik ook dus maar.
  Na een uur werden we wel wat ongeduldig inmiddels was de rij al aardig gegroeid toch wel gauw 25 mensen. Er werd al naar sky gebeld die melde dat er al iemand onderweg wasweer een uur verder nog steeds niemand
  Een half uur voor vertrek kwam er iemand die vroeg of we het een mooie bali vonden.het was een jonge knul die zij dat hij voor sky werkte en dat hij zijn vriendin naar het vliegveld had gebracht.je begrijpt dat we een beetje boos waren.we legde hem uit dat we naar egypte wilde gaan voor een duikvakantie
  hij is meteen gaan bellen en eindelijk kwam er dan iemand zonder tickets.
  die heeft ons zonder tickets erdoor geloosd en gezorgd dat het vliegtuig werd tegen gehouden.eindelijk waren we in het vliegtuig 23.55 gingen we in de lucht.In egypte aangekomen,naar een bali geloosd om een visum tehalen,we hoefde niet tebetalen AARDIG HE.in de bus een heel verhaal wat sky allemaal voor ons konden doen en de mededeling dat we de visum moesten betalen 20 euro wat op het vliegveld maar 15 dollar kost plus dat we al de fooien vooruit moesten betalen 5 euro ,de smerige dieven. s’maandagavond zouden we de tickets voor de terug reis krijgen een uur telaat was onze sky medewerker.
  Hij melde dat we woensdag avond de tickets zouden krijgen DUS NIET,Maar het zou allemaal goed komen op de terug reis nog geen ticktes alles lag klaar zei die geweldige sky medewerker.DUS NIET. hij pleite en wij aan onze sores overgelaten na heel lang wachten eindelijk het vliegtuig in.dus weer vertraging ,dit is een waarschuwing voor iedereen kijk uit voor die oplichters van sky koop een visum op het vliegveld vraag om een kwitantie en de verplichte fooi is niet echt verplicht. niet betalen dus. voor de rest was het een hele fijne duikvakantie met een hele goede duikschool.die ik iedereen kan aan bevelen met een nieuwe grote boot de duikschool heet DIVE AFRIKA.
  voor de rest wens ik iedereen een fijn kerst en een een heel fijn duikjaar toe

  groetjes AAD

  zeeleeuwtje reageerde 18 jaar, 4 maanden geleden 6 Leden · 12 Reacties
 • 12 Reacties
 • hanss

  Deelnemer
  24 december 2004 om 22:16

  Jammer dat je op nare wijze met dit reisbureau bent behandeld, bijna een horrorstory. angry:
  Gelukkig maar dat de vakantie/duikschool wel naar je zin was. : :angel:

 • bhierke

  Deelnemer
  26 december 2004 om 23:49

  Ik ben je een beetje kwijt.
  Je boekt bij aquatours, die besteed reis uit aan gerard borcheld reizen die gooit tickets neer bij SkyTours. Zou ik al een ongerust gevoel van krijgen….
  wie was nu verantwoordelijk voor de reis?

 • aquaduck

  Moderator
  27 december 2004 om 08:19

  Misschien een optie om een thread te starten met een soort van “black-list” van dit soort organisaties?

 • bhierke

  Deelnemer
  27 december 2004 om 09:46

  Het gevaarlijke is dat feitelijk nu een reisorganisatie (ja, ik ben bevooroordeeld, ik ken ze namelijk) beoordeeld wordt op iets waar ze klaarblijkelijk niet zoveel (boekt bij aquatours, die besteed reis uit aan gerard borcheld reizen die gooit tickets neer bij SkyTours) mee te maken hebben. Ergens anders stond ook iets over skytours.
  Het echte probleem was daar achteraf dat spullen uit het hotel gejat waren. Frustraties alom, dus de rest deugde ook niet. Om daar nu een reisorganisatie van te beschuldigen….Zelfde als vertragingen. Niet leuk, maar daarvoor moet je bij de luchtvaartmaatschappij zijn.

  Ik denk dat het belangrijk is, zoals in dit soort gevallen, dat je contact opneemt met de reisorganisatie, daar je problemen neerknalt. Dan geef je hun de kans om iets te doen. Blacklists en negatieve uitlatingen vind ik bepaald geen publiciteit voor Duikforum.nl. We willen best oordelen maar dan goed en niet uit emotie!

 • Anoniem

  Gast
  27 december 2004 om 19:18

  Het probleem licht niet bij gerard borcheld reizen of bij aquatours, maar bij SkyTours
  dit is een organisatie die de boel oplicht,en dat doen ze al veel langer volgens de reisleider.het gaat wel niet om grote bedragen maar als je veel passagiers hebt wordt hett bedrag vanzelf groot

 • aquaduck

  Moderator
  28 december 2004 om 08:33

  Bhierke:
  Blacklists en negatieve uitlatingen vind ik bepaald geen publiciteit voor Duikforum.nl. We willen best oordelen maar dan goed en niet uit emotie!

  Ben het voor 100% eens met bovenstaande. Je moet niet reageren uit pure emotie. Natuurlijk moet eenieder wel gewoon zijn/haar mening kunnen geven. :shade:

 • cloggy

  Deelnemer
  28 december 2004 om 10:45

  Juridisch gezien ben je een contract met Aquatours aangegaan en zijn zij derhalve aansprakelijk. Waar zij het verder uitbesteden is voor jou niet relevant. Aquatours moet kieskeuriger zijn met de partners waar ze zaken mee doen.

  Waar ben je in Egypte geweest? Maak ons eens lekker met mooie duikverhalen 🙂

 • bhierke

  Deelnemer
  28 december 2004 om 19:19

  cloggy:
  Waar ben je in Egypte geweest? Maak ons eens lekker met mooie duikverhalen 🙂

  Kijk, that’s the spirit!!

 • willemii

  Deelnemer
  3 januari 2005 om 14:38

  cloggy:
  Juridisch gezien ben je een contract met Aquatours aangegaan en zijn zij derhalve aansprakelijk. Waar zij het verder uitbesteden is voor jou niet relevant. Aquatours moet kieskeuriger zijn met de partners waar ze zaken mee doen. 🙂

  Klopt wel.
  Maar Henk Smit/Aquatours is volgens mij geen vaste partner van Sky.
  Hij pikt hier en daar wat aanbiedingen op uit die vlieg/hotel-wereld en laat Borgeld Assen die voor hem boeken. Hij combineert dit dan met zijn contacten met diverse duikscholen in Egypte waar je dan (ook behoorlijk goedkoop) je duiken via hem kunt regelen.
  Is gewoon een goeie gast hoor! Alleen door de wisselende contacten qua vlucht/hotel-operators, is het dus altijd maar even afwachten hoe dat loopt en heeft hij daar zelf ook niet echt invloed op.

 • Anoniem

  Gast
  3 januari 2005 om 20:18

  Ik ben in Sharm el Sheik geweest,mijn buddy en ik verbleven in Sharm Holliday hotel Waar ook Dive Afrika de duikschool in is gevestigd .
  Daarover alleen maar complimenten,een van grootste nieuwe boten,die van alle gemakken is voorzien .Welliswaar wat strenge divemasters, maar het gaat toch om veiligheid.
  We hebben indie 6 duikdagen 13 duiken gemaakt,en allemaal even mooi.Vooral de nachtduiken waren speciaal.
  Ik heb nog twee specialties gedaan Nitrox en Wrakduiken,en het wrakduiken op de Thistelgorm was voor mij een hoogtepunt.wel veel stroming maar het is iets wat voor herhaling vatbaar is.
  Ik had mij wel vergist in de moeilijksheids graad van nitrox specialtie daar ben ik wel heel wat uren mee bezig geweest vooral het uitrekenen van de tabellen die gaan echt heel anders dan ik gewend was.
  Het water was heel aangenaam 23 graden en het landtemperatuur was rond de 25 graden wel veel wind .
  Veel mooie vissen en schilpadden gezien. Helaas geen haaien in sharkbay
  Helaas is 8 dagen wel erg kort ik had er nog wel een weekje kunnen uithouden maar ja de kerstdagen die wil je toch met je gezin doorbrengen.
  De volgende vakantie naar Egypte is al besproken

 • zeeleeuwtje

  Deelnemer
  10 januari 2005 om 22:41

  reisburo en SKy

  klote van je vakantie maar ja je reisburo moet je gewoon inlichten wat je gekocht hebt toch? jij koopt bij Aquatours een reis en zij moeten jou inlichten wat je allemaal nog behoort bij te betalen. Wij werden door het reisburo voor onze reis naar Hurghada wel goed ingelicht .( vlucht en hotel bleken ook van sky tours te zijn) . Kijk wij betaalden ook meer voor onze visum en gaven geld voor fooien maar daar waren we ook van op de hoogte gebracht en gingen wel als een speer door de controle want alles was geregeld, daar betaal je voor. Ik haat wachten en leuren bij zo’n balie en klooien met een egyptenaar over je visum en moet je weer geld ander geld hebben en zo. Ik zat er niet zo mee maar ik was dan ook van te voren op de hoogte van. Zorg dat je weet wat je koopt volgende x, wees nu gewaarschuwd!

 • zeeleeuwtje

  Deelnemer
  20 mei 2005 om 12:39

  AAD:
  Het probleem licht niet bij gerard borcheld reizen of bij aquatours, maar bij SkyTours
  dit is een organisatie die de boel oplicht,en dat doen ze al veel langer volgens de reisleider.het gaat wel niet om grote bedragen maar als je veel passagiers hebt wordt hett bedrag vanzelf groot

  welke reisleider? ik snap het niet
  hoezo oplicht??
  je reisorganisatie is auqatours, die besteed het uit aan brogeld, die koopt een gedeelte bij SKy en dan is SKy de boosdoener. jij weet toch niet de info die sky aan borgeld heeft gegeven en die misschien ” vergeten” aan aqua te zeggen en die weer “vegeten” aan jou. en als er iets misgaat alemaal schuld geven aan sky beetje makkelijk nietwaar…..

  alle TO willen verdienen en het is aan jou om je goed te informeren van de vw waaronder je boekt. niet achteraf janken dat je bent opgelicht omdat je zelf niet weet wat de vw zijn waaronder je geboekt hebt

Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu