Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

Homepage Forum Duiken Ongevallen Duiker vermist Kerkweg

 • aquaduck

  Moderator
  6 november 2016 om 14:15

  Zoals hierboven in de posting is te lezen gaat men over op een bergingsactie.

  http://www.telegraaf.nl/e/26965472

  http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/2…o#.WB-XSGK9KSM

  http://www.hvzeeland.nl/nieuws/30989…-duiker-nihil/

 • DSC

  Deelnemer
  7 november 2016 om 13:37

  DuikeninBeeld heeft zojuist van de Officier van DIenst vernomen dat een instructeur op 20 meter diepte een cursist is kwijtgeraakt. Inmiddels wordt de duiker geruime tijd vermist en is er voor de hulpdiensten niet langer sprake van een zoekactie maar van een berging. De helikopter van de Kustwacht blijft zoeken naar de vermiste duiker.

  [update 14:30 uur] Inmiddels is de duikplaats op last van de burgemeester tot nader order gesloten.

 • DSC

  Deelnemer
  7 november 2016 om 13:40

  Uiteraard staat er ook voor de zoveelste keer dat er wordt verzocht om niet te speculeren. Daarom is dit wederom gebeurd. Er is niks geleerd van voorgaande ongevallen, er wordt geen informatie naar buiten gebracht over eerdere ongevallen. Dus het zal weer gebeuren……

 • ajh

  Deelnemer
  7 november 2016 om 13:47

  DSC;n1852287:
  Daarom is dit wederom gebeurd.

  Zolang je niet weet wat er gebeurd is, is dit pure speculatie.

 • DSC

  Deelnemer
  7 november 2016 om 15:15

  Je hoort nooit wat er gebeurd is. Zie juni van dit jaar…..

  Wat is er gebeurd met Erik, de 22-jarige instructeur die met een enkele tank naar 70m dook bij Bonaire en niet meer boven kwam?
  Wat is er gebeurd met de duiker die ter hoogte van Duinkerken vermist werd en enkele dagen later alsnog gevonden werd?
  Wat is er gebeurd met de duiker, die bij de Serpent z’n buddy kwijtraakte en het niet overleefde?
  Waarom overleed de duikster die vanaf de Noordzee met de helikopter terug werd gevlogen naar het vasteland?

  Da’s slechts een handjevol voorbeelden, waarbij telkens elke discussie monddood werd gemaakt middels de niet-speculeren afsluiting. En volgens mij is dit geen duikerscondoleanceregister.nl

 • Solist

  Deelnemer
  7 november 2016 om 16:11

  DSC;n1852289:
  Je hoort nooit wat er gebeurd is. Zie juni van dit jaar…..

  Waarom overleed de duikster die vanaf de Noordzee met de helikopter terug werd gevlogen naar het vasteland?

  Da’s slechts een handjevol voorbeelden, waarbij telkens elke discussie monddood werd gemaakt middels de niet-speculeren afsluiting. En volgens mij is dit geen duikerscondoleanceregister.nl

  Wat mij bevreemd dat lieden steeds maar uitsluitend lering denken te trekken van recente ongevallen. Er zijn duizenden ongevallen wel geanalyseerd. Dat zou genoeg informatie moeten bevatten om een leven lang op te teren. Van het ongeval betreffende de duikster is inmiddels genoeg bekend, maar dan moet je maar lid worden van de NOB die al jaren poogt ongevallen in kaart te brengen via de DOSA. Een club die helaas alleen gesponsord wordt door de NOB en die verder weinig ondersteuning geniet. Die ook te maken heeft met privacyregels etc. Veel recente ongevallen blijken helaas kwestie van pech door een lichamelijke oorzaak…. Wil je daar lering uit trekken dan komen we in een moeizame discussie. En verder kun je niet verwachten dat informatie over recente ongevallen naar buiten komt zolang het onderzoek niet is afgerond, direct betrokken worden al snel als verdachte gekenmerkt en een advocaat adviseert derhalve niet naar buiten te treden met de toedracht. Dat is helaas een gegeven waar wij met zijn allen debet aan zijn want er moet natuurlijk minimaal met een vingertje gewezen worden en als het even kan moet iemand hangen. Dat gegeven doet de waarheidsvinding geen goed. Leer daar maar mee leven.

 • ajh

  Deelnemer
  7 november 2016 om 16:52

  Helemaal eens met vorige post. Wat mij daarnaast vooral stoort is dat terwijl de betreffende duiker nog niet eens gevonden is, al wel geconcludeerd wordt dat het te voorkomen zou zijn geweest. Ik vind dit onnodig kwetsend richting direct betrokkenen en nabestaanden.

 • berthold-raadsen

  Deelnemer
  7 november 2016 om 17:05

  Kijk, ik zei dat al eerder maar niemand wil er aan. In het Nob blad, Onderwatersport zijn er twee ongevallen uit de doeken gedaan. En de resultaten daarvan zijn ontluisterend. Maar ja indien je geen lid bent van de NOB krijg je dat blad niet. Overigens, is dit geen peptalk om lid te worden van de NOB. Waar het mijns in ziens om gaat is: Het overschatten van het eigen kunnen en het onderschatten van de situatie. Dat overschatten is bijvoorbeeld inclusief, maar niet beperkt tot: Een regelmatige gezondheidskeuring ennnnn…….. je aan de uitslag daarvan houden. Dat onderschatten en ook niet beperkt tot: Er is tot nu toe is er nooit iets gebeurd, Waarom nu dus wel? Ergo het ontkennen dat er iets mis zou kunnen gaan. Ken jezelf en handel naar je kunnen, je fysieke conditie en ACCEPTEER dat. Je hebt toch geleerd: Als de situatie je niet bevalt, duik niet. Ook al betekent dat, dat je je buddy teleur moet stellen. Wat meer wil je weten?

 • aquaduck

  Moderator
  7 november 2016 om 17:20
 • Verwijderde deelnemer

  Verwijderde deelnemer
  8 november 2016 om 12:38

  Een duidelijk verhaal van Solist waar ik mij geheel bij aansluit.

  Ik heb tot nu toe nog niets geleerd van een ongeval wat ik nog niet wist.
  Wie wel?
  Volgens mij moet je eerst leren voordat je een duik maakt en niet na een ongeval. :zip:

 • fountainhead

  Deelnemer
  8 november 2016 om 13:05

  Willij;n1852295:

  Ik heb tot nu toe nog niets geleerd van een ongeval wat ik nog niet wist.
  Wie wel?

  Eens, het is ook voornamelijk een soort sensatiezucht, filekijken, hoe je het ook noemt. Met leren heeft het weinig te maken in elk geval.

  Maar los daarvan heb ik er geen enkel probleem mee als er gespeculeerd wordt over oorzaken. Het lokt een discussie uit over veiligheidsaspecten, en dat kan nooit kwaad.
  En wat “respect voor de nabestaanden” betreft: net zoals er denk ik niemand iets van zo’n ongeval zal leren, zal er ook echt geen nabestaande internet afstruinen of er wellicht iets niet-zo-liefs gezegd wordt. Die hebben wel iets anders aan hun hoofd lijkt me.

 • merlinx

  Deelnemer
  8 november 2016 om 17:13

  Dag 3 en nog niet gevonden, dit is zeer pijnlijk voor de nabestaanden. Waarom duurt dit zo lang?

 • janbols

  Deelnemer
  8 november 2016 om 19:01

  merlinX;n1852297:
  Dag 3 en nog niet gevonden, dit is zeer pijnlijk voor de nabestaanden. Waarom duurt dit zo lang?

  Met dank aan de overheid die gelijk een duikverbod instelt. Zo ontneem je teamleden en andere duikers de kans om actief mee te zoeken. Niet iedere duiker is hiervoor geschikt!! Het zou mooi zijn dat de overheid ( in goed overleg ) hiervoor uitzonderingen zou maken.

 • Germie

  Deelnemer
  8 november 2016 om 19:02

  Er mag wel geschreven worden dat een alcomobilist een ongeluk veroorzaakt heeft, maar je mag niet zeggen dat een duiker een niet zo slimme actie heeft uitgehaald. Dat is zo jammer.
  Over dit ongeval is nog niets bekend, dus we kunnen niet zeggen of er wat stoms gedaan is of dat het gewoon een samenloop van omstandigheden is wat in dit geval ongelukkig afloopt. Ik lees hier ook nog geen speculaties.

  Verder neem ik aan dat er professionals op zoek zijn en dat die weten wat ze doen. Ik hoop dat ze de duiker snel vinden, want dan neemt dat de onzekerheid bij nabestaanden weg.

 • aquaduck

  Moderator
  8 november 2016 om 20:03

  janbols;n1852299:
  Niet iedere duiker is hiervoor geschikt!! Het zou mooi zijn dat de overheid ( in goed overleg ) hiervoor uitzonderingen zou maken.

  Ben ik met je eens Jan, maar er zijn volgens mij ook wel uitzonderingen bekend waarop dit wel is gedaan. In het verleden is hier op DF ook wel eens een bericht gepost dat er duikers werden gezocht om te helpen zoeken naar een vermist persoon. Kan de posting zo snel niet terug vinden.

  Idem destijds met die kinderen die vermist waren en later in een duiker terug zijn gevonden.

Page 1 of 2
Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu